INFOGRAFIKA: Kineski mobiteli u pohodu na europsko tržište

INFOGRAFIKA: Kineski mobiteli u pohodu na europsko tržište

Kineski proizvođači pametnih telefona okupirali su cijeli svijet, što zorno prikazuje i primjer u Europi, gdje je svaki treći uređaj kineski. Konkretnije, na europskom je tržištu u 2018. godini bilo 32 posto pametnih telefona nekog od kineskih proizvođača, a samo pet godina ranije bilo ih je svega 11 posto, što govori samo za sebe.

Takvoj situaciji pomogao je i trgovinski rat Sjedinjenih Američkih Država i Kine, zbog čega su proizvođači kao Huawei i Xiaomi odlučili pojačati prisustvo na Starom kontinentu. I to se itekako isplatilo zasad.

Brojke govore sve, jer osim spomenute 2013., u 2014. je bilo 14 posto kineskih uređaja na europskom tržištu, zatim u 2015. njih 18 posto i potom slijedi još malo jači rast u 2016. na 23 posto, da bi se on usporio u 2017. i udio je činio 24 posto. Ali, 2018. je promijenila sve i Kinezi sad čine 32 posto udjela na europskom tržištu.

Još iz kategorije

Ultrabrzi Adatini diskovi – SSD do brzine 6 Gb/s

Ultrabrzi Adatini diskovi – SSD do brzine 6 Gb/s

23.03.2019. komentiraj

ADATA Technology predstavio je 2,5-inčne SATA SSD-ove Ultimate SU750 brzine 6 Gb/s. Uz novu generaciju TLC (Triple-Level Cell) 3D NAND flasha i cijelim nizom drugih značajki, SSD-ovi SU750 nude izvrsnu vrijednost, vrhunske performanse i krajnju pouzdanost te predstavljaju izvrsnu ponudu za korisnike i njihovu sljedeću nadogradnju.

Apple osvježio specifikacije iMacova

Apple osvježio specifikacije iMacova

22.03.2019. komentiraj

Apple se napokon odlučio osvježiti liniju svojih iMac stolnih računala, i to na način što nudi nove Intelove procesorske i grafičke čipove za modele od 21,5 i 27 inča. Tako nešto svakako će odobrovoljiti korisnike, koji su strpljivo čekali i čekali čak 652 dana da američki tehnološki velikan malo predahne od iPhonea, streaminga i glazbe pa se vrati malo i korijenima.

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

VIDEO: Hangar18 s Noa telefonima želi na irsko i rusko tržište

21.03.2019. komentiraj

Domaći bran mobilnih telefona Noa, iza kojeg stoji koprivnička tvrtka Hangar18 vlasnika Maria Kralja odlučila se na novi veliki iskorak i to prije svega na irsko tržište. I dok su na irskom tržištu sve brzo riješili, pregovori za rusko tržište ipak su potrajali no sada je pred njima veliki izazov kako ispuniti zahtjeve jednog tako velikog tržišta.