INFOGRAFIKA: Kada će tržište nosive tehnologije postati profitabilno

INFOGRAFIKA: Kada će tržište nosive tehnologije postati profitabilno

Foto: Bambook

Do prije nekoliko godina nosivom tehnologijom smatrali su se nezgrapni satovi s kalkulatorima ili Bluetooth slušalice. Dok se danas ljudi opremaju fitness uređajima za praćenje vježbanja i pametnim satovima koji nalikuju špijunskim uređajima iz filmova.

Prema navodima ShotTrackera, nosiva tehnologija je sljedeći megatrend koji će promijeniti način na koji živimo, radimo ili se zabavljamo.

Ovi navodi dolaze iz kompanije koja putem crowdfunding programa namjerava prikupiti sredstva za razvoj senzora koji bi se postavili na zglob košarkaša i na mrežu koša, a svrha tih senzora je praćenje pogodaka. S obzirom da je kompanija preostalo samo mjesec dana da prikupe 25 000 dolara, ShotTracker nudi razne nagrade, uključujući mjesto u šuterskom kampu Billyja Thomasa koje vrijedi 300 dolara, te 10 000 dolara vrijedno putovanje na muško NCAA košarkaško prvenstvo koje se 2014 održava u Dallasu.

Sportaši su česte mete proizvođača nosivih tehnologija, te su iz tog razloga mnogi lansirali sportske gadgete, uključujući Reebok sa svojim Checklight gadgetom za praćenje broja udarca koje nogometaši prime u glavu, Instabeat koji prati otkucaje srca, potrošnju kalorija, prijeđene krugove i način disanja kod plivača.

Uređaji za praćenje aktivnosti i fitness uređaji sa 96-postotnim udjelom čine većinu na tržištu nosivih tehnologija. Ove brojke nisu nimalo iznenađujuće, s obzirom na to koliko je tržište zasićeno s uređajima kao što su Fitbit, Jawbone UP i Nike+ FuelBand.

Unatoč naporima divova kao što su Google i Samsung, tržište pametnih satova tek bi trebalo izrasti u profitabilan projekt.

Potrošači su i dalje oprezni kada je u pitanju nosiva tehnologija. Prema nedavno provedenoj Harris Interactive anketi, samo 27 posto Amerikanaca je vrlo ili donekle zainteresirano za posjedovanje nosive tehnologije. No, to nije zaustavilo raspravljanje o nosivim tehnologijama. Prema navodima ShotTracker -a, ukupan broj tweetova u kojima se spominje nosiva tehnologija u 2013 godini je narastao, te je broj tweetova od siječnja naglo narastao i u rujnu dosegnuo 65 000 tweetova. Istog tog mjeseca Samsung je predstavio svoj Galaxy Gear pametni sat.

ShotTracker predviđa da će se do 2017 godine broj prodanih nosivih pametnih uređaja popeti na 64 milijuna uređaja, što je 8 puta više od 8,3 milijuna prodanih uređaja u prošloj godini.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.