INFOGRAFIKA: Kada će tržište nosive tehnologije postati profitabilno

INFOGRAFIKA: Kada će tržište nosive tehnologije postati profitabilno

Foto: Bambook

Do prije nekoliko godina nosivom tehnologijom smatrali su se nezgrapni satovi s kalkulatorima ili Bluetooth slušalice. Dok se danas ljudi opremaju fitness uređajima za praćenje vježbanja i pametnim satovima koji nalikuju špijunskim uređajima iz filmova.

Prema navodima ShotTrackera, nosiva tehnologija je sljedeći megatrend koji će promijeniti način na koji živimo, radimo ili se zabavljamo.

Ovi navodi dolaze iz kompanije koja putem crowdfunding programa namjerava prikupiti sredstva za razvoj senzora koji bi se postavili na zglob košarkaša i na mrežu koša, a svrha tih senzora je praćenje pogodaka. S obzirom da je kompanija preostalo samo mjesec dana da prikupe 25 000 dolara, ShotTracker nudi razne nagrade, uključujući mjesto u šuterskom kampu Billyja Thomasa koje vrijedi 300 dolara, te 10 000 dolara vrijedno putovanje na muško NCAA košarkaško prvenstvo koje se 2014 održava u Dallasu.

Sportaši su česte mete proizvođača nosivih tehnologija, te su iz tog razloga mnogi lansirali sportske gadgete, uključujući Reebok sa svojim Checklight gadgetom za praćenje broja udarca koje nogometaši prime u glavu, Instabeat koji prati otkucaje srca, potrošnju kalorija, prijeđene krugove i način disanja kod plivača.

Uređaji za praćenje aktivnosti i fitness uređaji sa 96-postotnim udjelom čine većinu na tržištu nosivih tehnologija. Ove brojke nisu nimalo iznenađujuće, s obzirom na to koliko je tržište zasićeno s uređajima kao što su Fitbit, Jawbone UP i Nike+ FuelBand.

Unatoč naporima divova kao što su Google i Samsung, tržište pametnih satova tek bi trebalo izrasti u profitabilan projekt.

Potrošači su i dalje oprezni kada je u pitanju nosiva tehnologija. Prema nedavno provedenoj Harris Interactive anketi, samo 27 posto Amerikanaca je vrlo ili donekle zainteresirano za posjedovanje nosive tehnologije. No, to nije zaustavilo raspravljanje o nosivim tehnologijama. Prema navodima ShotTracker -a, ukupan broj tweetova u kojima se spominje nosiva tehnologija u 2013 godini je narastao, te je broj tweetova od siječnja naglo narastao i u rujnu dosegnuo 65 000 tweetova. Istog tog mjeseca Samsung je predstavio svoj Galaxy Gear pametni sat.

ShotTracker predviđa da će se do 2017 godine broj prodanih nosivih pametnih uređaja popeti na 64 milijuna uređaja, što je 8 puta više od 8,3 milijuna prodanih uređaja u prošloj godini.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.