INFOGRAFIKA: Izumiranje digitalnih kamera

INFOGRAFIKA: Izumiranje digitalnih kamera

Foto: DepositPhotos

Digitalne kamere doživjele su izniman udarac pojavom pametnih telefona i razvojem kamera na njim, što se jasno vidi prema podacima s tržišta, koje je u ubrzanom padu proteklih deset godina. Što je podosta bolno jer se prije toga 30 godina bilježio konstantan rast.

Ali, s obzirom da su digitalne kamere namijenjene masovnom tržištu praktički nepotrebne s obzirom na mogućnosti pametnih telefona, sve ovo je više nego realno i pad će se samo nastavljati do te mjere dok isključivo profesionalne digitalne kamere ne ostanu na tržištu.

Konkretnije, Statista je temeljem odgovora više od tisuću ispitanika starosti od 18 do 64 godine došla do saznanja da u Francuskoj digitalnu kameru posjeduje najviše ljudi, njih gotovo 50 posto. Ali, tri godine ranije brojka je bila na gotovo 60 posto.

Šveđani su bili na gotovo 63 posto, trenutno su na 47 posto, Nijemci su bili na 59 posto i trenutno su na 46 posto, Britanci su bili na 62 posto i trenutno su na 43 posto, Japanci su bili na 50 posto i trenutno su na 42 posto, Indijci su bili na 52 posto i trenutno su na 42 posto, Amerikanci su s 56 posto pali na 39 posto, a Kinezi s 43 posto na 37 posto.

Još iz kategorije

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

Kineski proizvođač iPhona ussporio proizvodnju pametnih telefona za Apple

28.11.2022.

Prekidi u najvećem pogonu Hon Hai Technology Groupa u Kini mogli bi ovaj mjesec smanjiti proizvodnju iPhonea za najmanje 30 posto, izvijestio je Reuters. Politika nulte borbe protiv COVID-19 u zemlji nedavno je izazvala široke prosvjede radnika.

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

28.11.2022.

Početkom Adventa globalni tehnološki brend HONOR u Hrvatskoj je snizio cijene svojih trenutačno najpopularnijih pametnih telefona te tako mnogima olakšao kupovinu darova ovih blagdana. Prepuni inovativnih značajki, s dugotrajnom baterijom i povoljnom cijenom, ovi pametni proizvodi nude pregršt naprednih rješenja za današnji digitalni način života te će sigurno zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Donosimo pregled HONOR uređaja na božićnoj akciji za svačiji ukus i džep.

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

CircuitMess pokreće suradnju s Walmartom vrijednu 10 milijuna kuna

25.11.2022.

Nakon suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, zagrebački start-up CircuitMess upravo je postigao novi veliki uspjeh. Otvorili su suradnju sa Sam’s clubom - podružnicom američkog Walmarta čiji predstavnici su prepoznali kvalitetu novog edukacijskog proizvoda Chatter 2.0 te ga naručili u 17,670 primjeraka. Vrijednost ove narudžbe je milijun i tristo dvadeset pet tisuća dolara.