INFOGRAFIKA: iOS gubi zastupljenost na ključnim tržištima, ali Kina je u plusu

INFOGRAFIKA: iOS gubi zastupljenost na ključnim tržištima, ali Kina je u plusu

Foto: DepositPhotos

Apple se s krajem 2017. mogao pohvaliti rekordnim poslovnim rezultatima po pitanju prihoda, ali po pitanju prodaje iPhonea nije situacija baš tako bajna. Naime, na nekim od ključnih tržišta svijeta bilježi se pad prodaje Appleovih pametnih telefona, a osjetniji rast može se vidjei samo u Kini.

Konkretnije, u 2016. godini se Apple mogao pohvaliti prodajom 57 milijuna iPhonea u Japanu, ali u 2017. brojka je pala na 51,5 milijuna. U Velikoj Britaniji srozala se s 48,3 milijuna na 42,6 milijuna, u Sjedinjenim Američkim Državama s 43,5 milijuna na 39,8 milijuna. Sreća pa u Kini iPhone prodaja ide sjajno i s 19,9 milijuna u 2016. stiglo se do 24,3 milijuna u 2017.

Francuzi pak također u manjoj mjeri kupuju iPhone, njih 22,7 milijuna prošle godine i 24,5 milijuna prije dvije godine. Talijani su pak u 2016. kupili 16,4 milijuna iPhonea, a u prošloj godini njih 15,8 milijuna. Kod Španjolaca je pak prodano na godišnjoj razini 300 tisuća iPhonea manje.

No, treba znati i da je iPhone X stigao početkom studenog, odnosno tek par tjedana kasnije u ostatku svijeta, što znači da je tržište predugo mirovalo i imalo premalo vremena za reakciju, što bi se u 2018. trebalo uravnotežiti.

Još iz kategorije

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

17.06.2018. komentiraj

Nova „industrijska“ revolucija, razvoj interneta stvari, digitalizacija poslovanja, korisnička podrška, internet stvari u svakodnevnom životu, razvoj industrije zabave, upravljanju rizicima i gradovima budućnosti bile su glavne teme tech & business konferencije „IoT Innovation Day“ koja je ovog tjedna održana na Sveučilištu VERN.

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

15.06.2018. komentiraj

Na najvećem gaming summitu E3, koji se održava u Los Angelesu, Dell gaming i Alienware predstavili su zanimljive novitete. Najnovije periferije iz tih su brendova Alienware gaming bežične slušalice i miš nove generacije Alienware Elite s brzim odazivom.

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

14.06.2018. komentiraj

Amazon na tržištu pametnih zvučnika zahvaljujući Alexa digitalnom asistentu u Echo uređajima dominira i tijekom prvog kvartala ove godine, kad se radi o udjelu na tržištu. Ali, konkurencija je počela loviti korak, a pod time se ponajviše misli na Google Assistant velikog Alphabeta, matične Googleove kompanije.