INFOGRAFIKA: Duopol Androida i iOS-a

INFOGRAFIKA: Duopol Androida i iOS-a

Pametni telefoni neizbježni su u svakodnevici modernog čovjeka, zbog čega je sve ozbiljniji problem duopol kojem svjedočimo kad se radi o operativnim sustavima koji ih pokreću. Android i iOS drže apsolutno sve, nemaju nikakvu konkurenciju i kao što smo vidjeli s Huaweijem, tako nešto moguće je iskoristiti za stvari koje utječu na kompletnu industriju.

Konkretnije, Android drži s krajem 2018. 85,1 posto tržišta, iOS 14,9 posto. Huawei sad mora napraviti nešto čime bi zaprijetio tom duopolu, a to je iznimno teško, bez obzira na moć kineske kompanije.

A samo prije osam godina situacija je bila bitno povoljnija i djelovalo je kao da će konkurentnost tržišta biti sve osjetnija kako godine prolaze. Dogodilo se potpuno suprotno, konkurencija je iščeznula. Čak i Microsoft, koji je tad bio u naletu s Windows Phone i činio 4,9 posto. Ne samo to, Android je činio samo 23,3 posto tržišta, a iOS 15,6 posto.

BlackBerry je bio na 16 posto i tu dominaciju je olako prokockao katastrofalno lošim poslovnim odlukama. Samo, ono što je najzanimljivije jest što su svi drugi operativni sustavi činili 40,2 posto i umjesto da se samostalno razviju, priklonili su se Android svijetu...

Još iz kategorije

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

ADATA predstavlja T5000C – vanjsku bateriju u pastelnim bojama s cvjetnim uzorkom

29.05.2020. komentiraj

ADATA Technology predstavlja vanjsku bateriju T5000C, kapaciteta 5000 mAh. Donoseći jedinstveni dizajnerski pristup vanjskim memorijama, kompaktni T5000C opremljen je prekrasno ugraviranim cvjetnim uzorkom osvježavajućeg, proljećem inspiriranog izgleda i ugodnog osjećaja na dodir. Baterija dolazi u dvije zračne, pastelne boje koje savršeno pristaju uz cvjetni uzorak. Osim sjajnog izgleda, T5000C donosi i sjajne karakteristike, uključujući USB tip A i tip C priključke koji podržavaju dvosmjerno punjenje.

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

AOC proširuje svoj portfelj monitora za poslovne korisnike

29.05.2020. komentiraj

U vremenima povećane potrebe za monitorima većih veličina, poboljšanim opcijama povezivanja i još boljom kvalitetom slike, specijalist za monitore AOC najavljuje novu P2 seriju monitora za poslovne korisnike.

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.