INFOGRAFIKA: Duopol Androida i iOS-a

INFOGRAFIKA: Duopol Androida i iOS-a

Pametni telefoni neizbježni su u svakodnevici modernog čovjeka, zbog čega je sve ozbiljniji problem duopol kojem svjedočimo kad se radi o operativnim sustavima koji ih pokreću. Android i iOS drže apsolutno sve, nemaju nikakvu konkurenciju i kao što smo vidjeli s Huaweijem, tako nešto moguće je iskoristiti za stvari koje utječu na kompletnu industriju.

Konkretnije, Android drži s krajem 2018. 85,1 posto tržišta, iOS 14,9 posto. Huawei sad mora napraviti nešto čime bi zaprijetio tom duopolu, a to je iznimno teško, bez obzira na moć kineske kompanije.

A samo prije osam godina situacija je bila bitno povoljnija i djelovalo je kao da će konkurentnost tržišta biti sve osjetnija kako godine prolaze. Dogodilo se potpuno suprotno, konkurencija je iščeznula. Čak i Microsoft, koji je tad bio u naletu s Windows Phone i činio 4,9 posto. Ne samo to, Android je činio samo 23,3 posto tržišta, a iOS 15,6 posto.

BlackBerry je bio na 16 posto i tu dominaciju je olako prokockao katastrofalno lošim poslovnim odlukama. Samo, ono što je najzanimljivije jest što su svi drugi operativni sustavi činili 40,2 posto i umjesto da se samostalno razviju, priklonili su se Android svijetu...

Još iz kategorije

Stiže Mi Note 10 s 5 kamera

Stiže Mi Note 10 s 5 kamera

22.11.2019. komentiraj

U hrvatski Mi Store premijerno je stigao Xiaomijev Mi Note 10, prvi pametni telefon u svijetu koji posjeduje peterostruku stražnju kameru od 108MP. Ova kamera, koja podržava i dvostruki OIS sustav, omogućit će svojim korisnicima stvaranje fotografija na novoj, višoj razini kao i doživljaj vrhunskog fotografiranja svakog trenutaka u svakoj situaciji što dokazuje i ocjena najvećeg autoriteta među ocjenjivačima kamera, tvrtke DxOMark koja je kameri revolucionarnog Mi Note 10 dodijelila zavidan 121 bod. Mi Note 10, u varijanti od 6 GB RAM + 128 GB ROM, dostupan je u tri boje  Midnight Black, Glacier White i Aurora Green.

ADATA predstavlja tanak i prijenosan vanjski SSD SC685

ADATA predstavlja tanak i prijenosan vanjski SSD SC685

21.11.2019. komentiraj

ADATA Technology predstavlja svoj vanjski SSD ADATA SC685. Kompaktnih dimenzija i tanak, vanjski SSD ADATA SC685 jedan je od manjih diskova na tržištu. No, usprkos skromnoj veličini prikladnoj za prenošenje, on je velik kapacitetom i prenijet će i sigurnosno kopirati podatke za tili čas.

Samsung Galaxy S10 serija dobila još moćnih značajki Note serije

Samsung Galaxy S10 serija dobila još moćnih značajki Note serije

21.11.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je novo softversko ažuriranje za Galaxy S10e, S10, S10+ i S10 5G pametne telefone, čime je ova flagship serija dobila dodatne moćne značajke Note serije. Tako će korisnici, uz inovacije dodane prilikom posljednjeg ažuriranja, imati i pristup potpuno novim pametnim multimedijskim formatima i Wi-Fi funkcijama.