INFOGRAFIKA: Duopol Androida i iOS-a

INFOGRAFIKA: Duopol Androida i iOS-a

Pametni telefoni neizbježni su u svakodnevici modernog čovjeka, zbog čega je sve ozbiljniji problem duopol kojem svjedočimo kad se radi o operativnim sustavima koji ih pokreću. Android i iOS drže apsolutno sve, nemaju nikakvu konkurenciju i kao što smo vidjeli s Huaweijem, tako nešto moguće je iskoristiti za stvari koje utječu na kompletnu industriju.

Konkretnije, Android drži s krajem 2018. 85,1 posto tržišta, iOS 14,9 posto. Huawei sad mora napraviti nešto čime bi zaprijetio tom duopolu, a to je iznimno teško, bez obzira na moć kineske kompanije.

A samo prije osam godina situacija je bila bitno povoljnija i djelovalo je kao da će konkurentnost tržišta biti sve osjetnija kako godine prolaze. Dogodilo se potpuno suprotno, konkurencija je iščeznula. Čak i Microsoft, koji je tad bio u naletu s Windows Phone i činio 4,9 posto. Ne samo to, Android je činio samo 23,3 posto tržišta, a iOS 15,6 posto.

BlackBerry je bio na 16 posto i tu dominaciju je olako prokockao katastrofalno lošim poslovnim odlukama. Samo, ono što je najzanimljivije jest što su svi drugi operativni sustavi činili 40,2 posto i umjesto da se samostalno razviju, priklonili su se Android svijetu...

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.