INFOGRAFIKA: Dobra godina za Apple

INFOGRAFIKA: Dobra godina za Apple

Zahvaljujući rekordnoj prodaji iPhonea u četvrtom kvartalu prošle godine, Apple je zabilježio najbolji poslovni rezultat u povijesti. Nadmašio je stotinu milijardi američkih dolara prihoda po prvi put otkako postoji.

Ukupno, isporučeno je više od 90 milijuna uređaja, što znači da predstavljanje iPhone 12 modela s mjesec dana zakašnjenja zbog pandemije koronavirusa nije ostavilo traga, dapače.

Ali, kad se pogledaju ukupni rezultati kompanije, rast prodaje iPhonea nije najbolji. Istina jest, iPhone i dalje "gura" kompaniju prema naprijed i donosi daleko najviše novca (65,6 milijardi dolara u četvrtom kvartalu), ali najveći rast ipak ostvario je "zaboravljeni" iPad.

Riječ je o 41,1 posto rasta na godišnjoj razini ili 8,4 milijardi dolara prihoda. Zatim slijede nosivi uređaji i oprema s rastom od 29,6 posto, odnosno, prihodima od 13 milijardi dolara. Usluge su zabilježile 24 posto rasta ili 15,8 milijardi dolara, a Mac segment bilježi 21,1 posto rasta ili 8,7 milijardi dolara prihoda.

Još iz kategorije

LG-eva novi savitljivi zasloni su tvrdi kao pravo staklo

LG-eva novi savitljivi zasloni su tvrdi kao pravo staklo

25.09.2021.

Pametni telefoni sa sklopivim zaslonima imaju dva bitna problema u ovom trenutku - jasno vidljive nabore na dijelovima gdje se savija i to što su im zasloni mekši no kod tradicionalnih telefona. Srećom južnokorejski LG spreman je odgovoriti na oba problema novim izumom.

Europa bi uskoro mogla dobiti jedinstveni punjač

Europa bi uskoro mogla dobiti jedinstveni punjač

23.09.2021.

Član Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) i supotpisnik Rezolucije o jedinstvenom punjaču Europskog parlamenta, doc. dr. sc. Tomislav Sokol pozdravio je današnji prijedlog za reviziju Direktive o radijskoj opremi koju je Europska komisija uputila u zakonodavni postupak, a kojom se uvodi jedinstveni punjač za sve pametne telefone.

Stižu novi Canon objektivi iz RF serije

Stižu novi Canon objektivi iz RF serije

23.09.2021.

Canon Europe predstavlja dva nova objektiva RF namijenjena obogaćivanju kompleta nove generacije entuzijasta i tvoraca sadržaja, i to uz velik potencijal i nisku cijenu. Ta su dva lagana i kompaktna objektiva modeli RF 16mm F2.8 STM - Canonov prvi ultraširoki objektiv fiksne žarišne duljine iz linije EOS R, i RF 100-400mm F5.6-8 IS USM – telefoto zum objektiv koji približava fotografa subjektu.