INFOGRAFIKA: Apple dominira američkim tržištem slušalica

INFOGRAFIKA: Apple dominira američkim tržištem slušalica

Foto: Pixabay

Apple dominira u svakom smislu, najbogatija je kompanija svijeta i sve što takne pretvara u zlato. Ili, bolje rečeno, profit. Pa tako i slušalice jer na američkom je tržištu "debelo" ispred konkurencije, navodi Statista u istraživanju.

Kroz prošlu godinu njegovi modeli slušalica, a radi se o AirPods modelima predstavljenima prvi put 2016., uz mnogo skepse i kritika. Eto, pet godina kasnije, čine 34,4 posto američkog tržišta i donose 20 milijardi dolara prihoda Appleu te bi ove godine mogle premašiti stotinu milijuna isporuka.

Na drugom mjestu su Beats by Dr. Dre, no treba naglasiti da su i one u vlasništvu Applea. Čine 15,3 posto, što znači da Appleove slušalice u cijelosti zauzimaju 49,7 posto američkog tržišta. Gotovo polovicu!

Bose je treći s 12,5 posto, Samsung se domogao 12,2 posto, JBL i Sony su na 11,4 posto, Skullcandy na 8,4 posto te, iznenađujuće, LG Electronics na sedam posto.

Još iz kategorije

Tržište PC monitora u stagnaciji

Tržište PC monitora u stagnaciji

27.06.2022.

Tržište PC monitora u prvom je kvartalu ove godine ostalo praktički nepromijenjeno u odnosu na isto razdoblje lani te je zabilježen rast isporuka od 0,3 posto, navodi IDC.

Integracija Windows 11 s Androidom s novim ažuriranjem postaje daleko bolja

Integracija Windows 11 s Androidom s novim ažuriranjem postaje daleko bolja

26.06.2022.

Početkom ove godine, Windows 11 operativni sustav dobio je toliko iščekivanu podršku za Android aplikacije, a sad stiže poveće ažuriranje koje će donijeti neke bitne i zanimljive promjene.

Dell predstavio nova Latitude 9300 prijenosna računala

Dell predstavio nova Latitude 9300 prijenosna računala

24.06.2022.

Dell Technologies je predstavio nove Latitude uređaje temeljene na hibridnom radu, mogućnostima suradnje i kvalitetnim performansama. Novi Latitude 9330 model spaja ključne značajke hibridnog rada, povezivanja i privatnosti u 2-u-1 rješenju, a ujedno je i prvi 13-inčni uređaj iz serije 9000 i najtanji u portfelju Latitude s InfinityEdge zaslonom veličine 16:10 koji uz moćne Intel Core procesore 12. generacije pruža savršene opcije za rad u hodu.