INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

Appleovi 5G modeli iPhonea bili su pun pogodak jer je tržište “poludjelo” za njima, što se jasno vidi kroz rezultate te kompanije u posljednjem kvartalu prošle godine.

Naime, tijekom tog perioda američki je gigant isporučio 90,1 milijun pametnih telefona, osjetno više od 73,8 milijuna iz istog razdoblja godinu ranije.

Inače, ukupno je tijekom četvrtog kvartala isporučeno na globalnoj razini 385,9 milijuna pametnih telefona, a godinu ranije u istom periodu 369,9 milijuna.

Što se Appleove konkurencije tiče, Samsung je na drugom mjestu sa 73,9 milijuna isporuka i rastom od 4,4 milijuna na godišnjoj razini. Xiaomi je treći s 43,3 milijuna i boljim rezultatom za 10,5 milijuna isporuka. Oppo je odmah iza s 33,8 milijuna isporua u odnosu na njih 30,6 iz godine prije. Huawei je pao na peto mjesto jer su mu isporuke bile na 32,3 milijuna u odnosu na 56,2 milijuna iz 2019.

Također, treba naglasiti da spomenuti proizvođači zapravo nisu direktna konkurencija za Apple jer dok ta kompanija prodaje luksuzne i cijenom iznadprosječne uređaje, ostali u ukupni rezultat ubrajaju i one modele niže razine, osjetno jeftinije no bilo koji iPhone.

Još iz kategorije

Xiaomi predstavio nove AIoT proizvode za pametni način života

Xiaomi predstavio nove AIoT proizvode za pametni način života

28.07.2021.

Xiaomi je predstavio paletu AIoT proizvoda koji poboljšavaju pametna iskustva u svim aspektima života korisnika i to Mi Router AX9000, Mi 2K Gaming Monitor 27 ’’, Mi Electric Scooter 3, Redmi Buds 3 Pro i Mi Smart Air Fryer 3.5L.

Iz Samsunga tvrde kako će se otvoriti novo poglavlje inovacija pametnih telefona

Iz Samsunga tvrde kako će se otvoriti novo poglavlje inovacija pametnih telefona

28.07.2021.

Što očekivati za nadolazeći Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold, koji će se održati 11. kolovoza u 16:00 sati putem službenog YouTube kanala tvrtke, kao i službene web stranice., najavio je TM Roh, predsjednik i voditelj odjela za mobilne komunikacije, Samsung Electronics i dodao kako je tvrtka razvila svoju Galaxy Z seriju pametnih telefona koja će preoblikovati način na koji doživljavamo pametni telefon te donijeti potpuno novo korisničko iskustvo.

TWS bežićne slušalice bilježe izniman rast popularnosti

TWS bežićne slušalice bilježe izniman rast popularnosti

27.07.2021.

Prave bežične slušačice (TWS - truly wireless) na globalnom tržištu stoje daleko bolje od onih s tradicionalnim bluetooth povezivanjem, za što treba zahvaliti činjenici da dobivaju sve više značajki koje su nekad bile namijenjene premium headsetovima.