Incognito Mode – čuvar osobnih podataka

Incognito Mode – čuvar osobnih podataka

Uskoro se očekuje izlazak nove značajke CyanogenModa koja bi trebala ojačati privatnost osobnih podataka pohranjenih na mobilnim uređajima i to samo putem jednostavnog dodira na zaslon uređaja. Incognito Mode, kako je nazvan, najvjerojatnije će biti najjednostavnija značajka koja bi mogla revolucionarizirati korištenje aplikacija i zaštitu podataka, a osmislio je Steve Kondik.

Funkcioniranje u Incognito načinu omogućiti će korisnicima pokretanje aplikacije s ograničenom pristupačnošću skupu podataka, aplikacijama će nuditi praznu listu podataka te će sakrivati korisničku geografsku lokaciju.

Neke detalje u vezi funkcioniranja ovog načina objavio je i sam Steve Kondik na svom Google+ profilu a odnose se na informacije poput: Incognito Mode isprazniti će listu kontakata, kalendarske zapise, povijest pretraživanja i poruke, GPS će se aplikaciji pokazivati kao nedostupan, kada aplikacija radi u inkognito načinu biti će omogućena brza ploča stavki putem koje ga se može jednostavno isključiti, i za razliku od drugih sličnih funkcija, ova će biti jednostavna i dostupna unutar „detalja o aplikaciji“.

Uključivanje Incognito Moda nije univerzalno, dakle ne prenosi se na sve aplikacije, već je data mogućnost da se on upali ili ne za svaku pojedinačno, tako da što se tiče funkcionalnosti mobilnog uređaja nema nikakvih prepreka na uštrb privatnosti podataka. Kondik također ističe kako incognito neće blokirati oglase ili ometati IMEI brojeve, što znači da će aplikacije svejedno moći identificirati vaš uređaj, već služi isključivo za zaštitu podataka.

Datum objave još je nepoznat, te se također ne zna koliko će trebati vremena za implementaciju usluge, no svakako će Android korisnici objeručke dočekati ovu mogućnost, što se može vidjeti i po brojnim entuzijastičnim komentarima Android korisnika na Kondikov post.

Još iz kategorije

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

12.08.2020. komentiraj

Huawei AppGallery razvija se iznimno brzim tempom, s pregršt globalnih, ali i velikim brojem lokalnih aplikacija koje je moguće preuzeti. Huaweijeva trgovina aplikacija, koja je jedna je od tri najpopularnije na svijetu, upravo je obogaćena igrama Orbia, Square Bird i Yovo.

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

11.08.2020. komentiraj

Apple će ove jeseni predstaviti novu iPhone seriju i jedan od najvećih dobitnika bit će LG. Jer, ta četiri najavljena modela koristit će OLED panele i južnokorejski će proizvođač morati popuniti prazninu koju Samsung ne može.

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

08.08.2020. komentiraj

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.