IFA 2019: Lenovo predstavio nove uređaje - prijenosnike, tablete, monitore i telefone

IFA 2019: Lenovo predstavio nove uređaje - prijenosnike, tablete, monitore i telefone
Vedran Sabljak / Tomich Productions

Lenovo je na godišnjem događanju Tech life, održanom na sajmu IFA, predstavio seriju novih prijenosnika, AR i mobilnih uređaja kao i uređaja za pametni dom dizajniranih kako bi omogućili “pametniju tehnologiju za sve“. Riječ pametno koristila se kao sinonim za inovaciju, pomicanje i postavljanje novih granica, a u međuvremenu je postala druga riječ za povezivanje, ističu u Lenovu i dodaju da kao rezultat toga, Lenovo je usmjeren na dugotrajnu viziju i predanost razvijanju tehnologija koje nisu samo pametnije, već su svima dostupne, pristupačne i korisne. Kao svjetski tehnološki lider, Lenovo vjeruje kako mu je dužnost razvijanje revolucionarnih tehnologija koje mogu stvoriti inkluzivnije, pouzdano i održivo digitalno društvo za sve i svugdje, pojašnjavaju iz Lenova.

„Vrhunska Yoga osobna računala iz Lenova poznata su po računalnoj snazi, vrhunskoj izradi i pružanju sveobuhvatne zabave. Kada se neprikosnoveni svjetski lider na području osobnih računala1 odluči na partnersku suradnju s vodećim svjetskim inovatorima, kako bi što većem broju korisnika brže isporučili pametniju tehnologiju rezultat je inovacija vrijedna pažnje“, ističu u Lenovu.

Lenovo predstavlja što je moguće ostvariti suradnjom na području nove serije u industriji vodećih prijenosnika osmišljenih u suradnji s tvrtkom Intel kao dio inovacijskog programa kodnog imena „Projekt Athena“ kako bi bili među najtanjim, najlakšim i najintuitivnijim uređajima, potpomognuti umjetnom inteligencijom s najnovijim Intel Core procesorima i Windows 10 operativnim sustavom. Ekskluzivne pametne značajke uvedene na novim 14-inčnim C940 i Yoga S740, prilagođavaju se korisničkim potrebama vezanim uz izvedbu.

Na primjer, značajka Super Resolution s kojom se video u Windows Media Playeru nadograđuje do FHD 1080p i Q-Control značajka, dobila ime zbog kombinacije tipki korištenih pri prebacivanju načina rada, koja ima potencijal dinamično povećati trajanje baterije kada je uključen inteligentni način hlađenja podržan umjetnom inteligencijom (AI-enhanced Intelligent Cooling mode) kako bi se nadgledali toplinski atributi uređaja i bolje kontrolirao ventilator. Tu je i Modern Standby značajka  koja Yoga prijenosnicima omogućuje obavljanje pozadinskih zadataka poput primanja e-mail poruka kada je uređaj u stanju mirovanja, ali i mogućnost trenutačnog buđenja iz stanja mirovanja poput pametnog telefona.

Na odabranim tržištima, na novim Yoga prijenosnicima također su dostupne pametnije značajke Amazon Alexa glasovne usluge. Fokusirani na poboljšanje načina na koji dobivamo povratne informacije, Lenovo predstavlja tri nova Alexa ažuriranja4 dostupna na odabranim osobnim računalima za krajnje korisnike, a uključuju:

14-inčni Lenovo Yoga C940 novi je 2 u 1 konvertibilni prijenosnik koji redefinira značenje pametnijih performansi i dizajna s potpuno metalnim kućištem i pametnim značajkama, poput TrueBlock Privacy Shutter, Windows Hello biometričkom autentifikacijom i ugrađenom olovkom koja se puni u kućištu te s Windows Ink značajkom. Omogućite Lenovo ekskluzivnu Q-Control2 značajku pritiskom na Function-Q za prelazak u način inteligentnog hlađenja (Intelligent Cooling mode) za osobna računala i automatski prilagodite performanse te optimizirajte vijek trajanja baterije na temelju zadataka. Baterija traje do 17,5 sati s FHD i do 10,5 sati s UHD zaslonom.

„S otvorenim poklopcem uređaja, Alexa trenutačno odgovara gotovo iz svakog dijela prostorije, prikazujući skočne obavijesti (pop-up) i u trenutku kada je ekran zaključan. Deseta generacija Intel Core i7 procesora dinamično nadograđuje video sadržaj u Windows Media Player programu na Super resolution čime je omogućena čišća slika na opcionalnom 4K HDR zaslonu. Ova perjanica Lenova podržava brzi Wi-Fi 67  i dolazi s Dolby Vision zaslonom te redizajniranim Sound Barom s ugrađenim Dolby Atmos zvučnim sustavom za sveobuhvatni zvuk u bilo kojem načinu rada. Ugravirani utor za kameru olakšava lakše otvaranje dvostruko poliranog aluminijskog poklopca 14-inčnog Yoga C940 koji dolazi u nijansama Iron Grey ili Mica“, ističu u Lenovu.

S cijelim nizom inteligentnih značajki te zahvaljujući Lenovo Smart Assist značajci, projektu Athena i glasovnoj usluzi Alexa, 14-inčni Lenovo Yoga S740 osmišljen je kako bi pomagao korisnicima uštedjeti vrijeme za svakodnevnu praktičnost. Elegantan uređaj s potpuno aluminijskim kućištem i tipkovnicom u podudarnoj boji, 14-inčni Yoga S740 pokreće Intel Core procesor desete generacije i dolazi s hands-free IR kamerom za prijavu i sa senzorom za očitavanje dubine objekta u kadru (time-of-flight (TOF). Lagan za nošenje gdje god se kretali s težinom od 1,4 kilograma te ultra tanak, s debljinom od 18,1 mm u svojoj najdebljoj točci, 14-inčni model Yoga S740 s opcionalnim 4K VESA400 HDR zaslonom i Dolby Vision omogućuje nevjerojatan zvuk s Dolby Atmos zvučnim sustavom, opcionalnim NVIDIA GeForce grafičkim karticama te s unaprijeđenim Eye Care načinom rada, koji pomaže u smanjivanju naprezanja očiju nastalog od emitiranja plave svijetlosti. Odličan za cijelu obitelj, uskoro će i predstaviti novu sigurnosnu postavku namijenjenu djeci koja će ih podsjećati na ograničavanje vremena gledanja zaslona tijekom jednog korištenja.

Dodatne pametne značajke uključuju IR kameru koja može otkriti odsutnost osobe nakon nekoliko sekundi i omogućiti trenutno odjavu. Ukoliko se reproducira video, a korisnik napusti uređaj na nekoliko minuta, osobni uređaj dovoljno je intuitivan da zaustavi video zapis i automatski ga nastavi po povratku korisnika. Tijekom video poziva pozadina se može zamagliti tako da se kućni ljubimac ili malo dijete ne pojave iznenada tijekom on-line sastanka.

Novi Lenovo Yoga C940 (15-inčni model) vrhunski je 2-u-1 konvertibilni uređaj s karakterističnim dizajnerskim detaljima kao što su urezana web kamera na njegovom poklopcu za bolji prihvat, ugrađena olovka u kućište s mogućnošću punjenja, TrueBlock Privacy Shutter i Windows Hello biometrijska provjera otiska prsta za još veću sigurnost. Također dostupna je i visoka izvedba, brza Wi-Fi 67 mogućnost povezivanja, najnovije mogućnosti glasovne usluge Alexa4 te mogućnosti bržeg uređivanja fotografija i video materijala uz procesore devete generacije Intel Core kao i opcionalni 4K VESA400 HDR zaslon pojačan na 500 nita svjetline u ultra tankom okviru.

„U kombinaciji s inovativnim rotirajućim Sound Bar i Dolby Atmos sustavom zvučnika za sveobuhvatni zvuk, bilo u tablet ili prijenosnik načinu rada, zaslonom kojeg omogućuje Dolby Vision9 i tipkovnicom s pozadinskim osvjetljenjem i praktičnom numeričkom tipkovnicom, Yoga C940 pruža nevjerojatan doživljaj do 12 sati neprekidne zabave (u FHD opciji)“, ističu u Lenovu.

Lenovo Yoga S740 (15-inčni model) dolazi opremljen s do Intel Core i9 mobilnim procesorom devete generacije i još snažnijom NVIDIA GeForce GTX1650 grafičkom karticom, čineći ovaj potpuno metalni, ultra tanki multi-tasking prijenosnik snažnim uređajem, pojašnjavaju u Lenovu. U kombinaciji s upečatljivim specifikacijama, kako sami ističu s 15-inčnim FHD HDR zaslonom s Dolby Vision9 svjetline 500 nita i promišljenih detalja kao što je TrueBlock Privacy Shutter, ovo elegantno prijenosno računalo ima dugotrajniju bateriju dizajniranu kako biste unaprijedili vaš učinak gdje god se nalazili. Slušajte glazbu ili gledajte video zapise u kristalno čistom zvuku s Dolby Atmos sustavom zvučnika zajedno s pametnim pojačalom (Smart Amp), dizajniranim za kontroliranje jačine zvuka glasa i sadržaja u uskim okvirima.

Potpuno metalni Lenovo Yoga C740 prijenosnik dostupan je s 14-inčnim ili 15-inčnim ekranom u dvije elegantne nijanse, Mica ili Iron Grey. Zahvaljujući mekim zaobljenim rubovima ovog otmjeno izrađenog konvertibilnog uređaja jednostavno prelazite s laptop na tablet način rada i natrag. Lagan s dizajnerskim detaljima, kao što je tipkovnica u podudarnoj boji, ovaj 2-u-1 uređaj pruža pametne značajke koje odgovaraju potrebama korisnika, uključujući njegov pametni TrueBlock Privacy Shutter i sigurniju prijavu putem otiska prsta. Podignite poklopac 14-inčnog Yoga C740 prijenosnika kako biste razgovarali s glasovnom uslugom Alexa iz gotovo svakog dijela prostorije i postigli trenutne rezultate - čak i kada je zaslon zaključan, pojašnjavaju u Lenovu.

Za svakodnevnu praktičnost kod oba modela štedite vrijeme prilikom punjenja baterije pomoću značajke brzog punjenja (RapidCharge). Tu je i autonomija baterije do 13 sati6 u 14-inčnom modelu, te do 15 sati6 u 15-inčnom modelu. Snaga do Intel Core i7 mobilnog procesora desete generacije i Dolby Atmos zvučnog sustava10 pružaju prijenosnu produktivnost i kino zabavu danju ili noću. Odaberite 15-inčni model s do FHD VESA400 HDR zaslonom osjetljiv na dodir svjetline 500 nita  i Dolby Vision9 ili uživajte u IPS (In-Plane Switching) FHD zaslonu osjetljivom na dodir s lakšim 14-inčnim modelom.

„Kako se ne biste osjećali vezani za jedno mjesto 13-inčni Lenovo Yoga C640 spaja performanse od Intel Core i7 procesora desete generacije s kompaktnom prenosivošću uglađenog 2-u-1 uređaja. Bilo da koristite napajanje ili mobilni načini rada, okretanjem fleksibilnih rotirajućih šarki koje se okreću za 360 stupnjeva jednostavno mijenjajte načine rada iz radnog u onaj prilagođen za zabavu. Ovaj novi prilagodljivi uređaj s opcionalnim integriranim, ultra brzim 4G LTE načinom povezivanja (opcija Wi-Fi dostupna je samo s opcionalnim Wi-Fi 67 povezivanjem) oslobađa korisnike od oslanjanja na hotspotove i nezaštićeni javni Wi-Fi kada su u pokretu. Uz to pruža do 20 sati6 autonomije baterije zahvaljujući optimiziranim performansama procesora“, tvrde u Lenovu

Lenovo je još jednom pomaknuo granice Android tableta i inovacija za pametni dom s dva nova pametna tableta s Google asistentom: Lenovo Yoga Smart Tab i Lenovo Smart Tab M8. Kao tableti za zabavu i medije, Yoga Smart Tab i Lenovo Smart Tab M8 udružuju se kao sveobuhvatna, hands-free kontrolni centar za pametni dom17 pomoću ambijentalnog načina rada Google asistenta - čineći ih praktičnim uređajima koji štede vrijeme te neophodnim za današnji moderni pametni dom.

Kada je Google asistent u ambijentalnom načinu rada, možete transformirati Lenovo Yoga Smart Tab u prekrasni digitalni okvir za slike i još više od toga.

Osim pametnih tableta, Lenovo predstavlja novi Lenovo Smart Display 7 s Google asistentom, redizajniran kako bi zauzimao minimalno prostora u kući te kako bi se uklopio u gotovo bilo koji dio kuće. Pročitajte blog za više detalja o novim Lenovo uređajima za pametni dom.

Nakon uspješnog predstavljanja Star Wars: Jedi Challenges, Lenovo i Marvel privući će obožavatelje u jednu od najomiljenijih svjetskih franšiza super heroja s novom igrom MARVEL Dimension of Heroes, dostupnom samo na Lenovo Mirage AR14. Ovo novo iskustvo proširene stvarnosti osigurano pomoću pametnog telefona13 omogućuje igračima korištenje moći šest legendarnih super heroja Marvela u originalnoj priči u kojoj se bore protiv zloglasnih super negativaca iz vlastitog dnevnog boravka. Pročitajte priopćenje za medije za više detalja o Lenovo Mirage AR s igrom MARVEL Dimension of Heroes.

Tvrtke bilo koje veličine mogu biti zagovornici inteligentne transformacije, ali nitko više od manjih, svestranih tvrtki čiju suštinu čine visoko motivirani i tehnički obrazovani zaposlenici. Nedavno predstavljena ThinkBook serija, linija je prijenosnika namijenjena malim i srednjim tvrtkama (SMB) i korisnicima koji brinu o privatnosti kao i o proračunu.

Lenovo proširuje svoj ThinkBook portfelj i predstavlja nove ThinkBook 14 i ThinkBook 15 modele, za pružanje pametnije produktivnosti i sigurnosti. Pročitajte priopćenje za medije za više detalja o novim ThinkBook prijenosnicima.

„Kad tehnologija postane pametnija, uklapa se u svakodnevni život i unosi ravnotežu u kućne urede, prostore za igre i zabavu. Dva nova Lenovo monitora namijenjena krajnjim korisnicima, s integriranim multimedijskim zvukom putem dva zvučnika jačine 3W, nemaju sebi ravnog. Oba su certificirana za smanjenje umora očiju prema TÃœV Rhineland Eye Comfort standardima i dizajnirana tako da pružaju besprijekornu funkcionalnost spojenim uređajima i vrhunsko kino iskustvo, uz dodatak neuobičajenog stila. Za PC igrače s AMD grafičkim karticama, pomoću Radeon FreeSync tehnologije uklonite trzanje i lomljenje slike“, pojašnjavaju iz Lenova.

„Izuzetno tanak Lenovo Q27q monitor novi je vrhunski 27-inčni QHD kristalno jasan IPS zaslon, jednostavan za korištenje i s tri strane, gotovo bez rubova. Izuzetno tanak za svoju veličinu, debljine 6,9 mm, suvremen je pristup zabavi. Pametan dizajn baze i pametne ergonomske karakteristike pružaju poseban stilski doživljaj u gotovo svakoj prostoriji. Idealan je za one koji provode puno vremena za svojim monitorima (npr. mali ured ili zaposlenici u pozivnom centru, studenti i grafički dizajneri) i trebaju ažurirani plug-and-play monitor koji privlačno izgleda i koji se jednostavno povezuje, a istovremeno pruža čistu sliku bez izazivanja fizičkog naprezanja“, ističu iz Lenova i dodaju da je „novi Lenovo Q27q monitor izuzetno je tanak, debljine samo 6,9mm“.

„Elegantni Lenovo Q24i monitor novi je 24-inčni FHD  zaslon gotovo bez rubova, nevjerojatne jasnoće 1920x1080 piksela, beskrajno ugodan za gledanje s pametnim značajkama zaštite očiju i novog čišćeg dizajna - savršen za dugo gledanje serija, igranje vrhunskih igara ili za istodobno rješavanje više projekata. Samo sa 6,9 mm debljine zaista ultra tanak“, ističu iz Lenova.

„Zbog mnogo provedenih sati ispred zaslona, udobnost korisnika izuzetno je važna. Radite s lakoćom cijeli dan na Lenovo ThinkVision S28u-10 monitoru certificiranom TÃœV Rheinland Eye Comfort tehnologijom bez treperenja i smanjenim refleksijama. Napor za oči je minimiziran zahvaljujući prirodnom rješenju za smanjenje emisije plave svjetlosti dizajniranim bez narušavanja točnosti boja, svjetline ili učinkovitosti napajanja. Uz to, postolje za nagib s brzim otpuštanjem pomaže monitor učiniti fleksibilnim za korištenje“, dodaju iz Čenova.

ThinkVision S28u-10 monitor pruža profesionalni zaslon primamljivog izgleda i poboljšanu povezanost uz ugodno korisničko iskustvo, ističu iz Lenova i dodaju da kristalno jasni prikaz slike na 28-inčnom 4K UHD IPS panelu znači kako niti jedan detalj nije premalen.

„Boje su žive i svijetle, s više od 99 posto sRGB i 90 posto DCI-P3 raspona boja za besprijekornu preciznost. Monitor ima HDMI 2.0 i DisplayPort 1.2 priključke koji pružaju poboljšanu povezanost potrebnu modernim tvrtkama, a VESA nosač veličine 100 x 100 mm čini ThinkVision S28u-10 monitor dostupnim za korištenje za niz svrha“, pojašnjavaju iz Lenova.

Na tržište stiže i telefon Motorola one zoom koji dolazi, ističu u Lenovu, s novom inovativnom četverostrukom kamerom motorola one zoom pametnog telefona inovativnog dizajna od satenskog stakla u privlačnim bojama.

Sa senzorom kamere od 48 megapiksela, Quad Pixel tehnologijom, dvostrukom optičkom stabilizacijom slike, softverom za noćni vid i namjenskim 8-megapikselnim telefoto objektivom i 16-megapiksela ultra širokokutnim lećama, motorola one zoom redefinira mogućnosti mobilne fotografije. Snažna baterija od 4000 mAh pruža korisnicima do dva dana korištenja uz samo jedno punjenje, a TurboPowerTM isporučuje sate korištenja za samo nekoliko minuta punjenja.* Sjajni 6,4-inčni Max Vision OLED zaslon s integriranim čitačem otiska prsta proteže se od ruba do ruba, pruža živopisne boje i oštre detalje u Full HD (1080p) rezoluciji za nevjerojatni doživljaj slike. Sa zaobljenim rubovima i 3D satenskim staklom otpornim na mrlje, motorola one zoom je ugodna za držanje i jednako ugodna za oči, a u ponudi su tri raspona boje: Electric Gray, Cosmic Purple i Brushed Bronze“, ističu u Lenovu.

Tu je i novi moto e6 plus, koji kako pojašnjavaju u Lenovu sadrži dvostruki sustav kamera s glavnom kamerom od 13 megapiksela i senzor dubine od 2 megapiksela za portretne fotografije. Ažurirani moderni dizajn uključuje veliki 6,1-inčni Max Vision HD + zaslon, a isporučuje se u četiri fantastična raspona boje.