IFA 2019: Honor predstavio nove proizvode, AI aplikaciju za slabovidne

IFA 2019: Honor predstavio nove proizvode, AI aplikaciju za slabovidne
Vedran Sabljak / Tomich Productions

Drugi brand Huaweia Honor iskoristio je sajam IFA u Berlinu kako bi predstavio PocketVision, AI aplikaciju koja osobama oštećenog vida olakšava čitanje, te svoju Internet of Things (IoT) strategiju za automatizaciju kućanstva. Novosti objavljene na tehnološkoj konferenciji IFA 2019 dio su Honorove posvećenosti stvaranju inovativnih tehnologija koje pomažu korisnicima da vode primjereniji, praktičan i povezan život. Honorov najnoviji flagship Honor 20 PRO također je dobio novu boju - Iceland Frost i nadogradnju softvera potpuno novim operativnim sustavom EMUI 10 /Magic UI 3.0 beta.

"U Honoru se zalažemo za korištenje tehnologije za društveno dobro, osnažujući pojedince da vode cjelovitije i inteligentnije živote", rekao je Sam Yuan, potpredsjednik Honora za Europu. „Uzbuđeni smo što ćemo pokrenuti PocketVision na modelima Honor 20 i Honor 20 PRO, omogućujući tako slabovidnim osobama da vode neovisniji život. Uz sve jače AI mogućnosti, nadograđeni Honor 20 PRO kojeg pokreće novi EMUI 10/Magic UI 3.0  osigurat će inteligentnije iskustvo, dok će nova boja Island Frost zasigurno učiniti da se vaš pametni telefon izdvaja iz mnoštva“, ističe Yuan.

Honor je na IFA-i predstavio PocketVision - aplikaciju na Honor 20 PRO pametnom telefonu koja pomoću AI mogućnosti i tehnologije četverostruke kamere iznimno olakšava čitanje dokumenata, izbornika i drugog teksta. PocketVision je razvijen u društvenom poduzeću Eyecoming i obogaćen Honorovim vrhunskim tehnologijama koje krase Honor 20 PRO, uključujući 48 MP glavnu kameru, 8MP teleobjektiv i HiAI mogućnosti koje pokreće Kirin 980 čipset.

PocketVision sadrži tri ključna načina rada koja olakšavaju čitanje: Text-to-Speech, Zoom-In i Negative Image. Kako bi pomogao u podizanju svijesti o preprekama s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe, Honor se udržio s Kraljevskim nacionalnim institutom slijepih osoba (RNIB) koji podupire osobe s oštećenjem vida. PocketVision od danas možete besplatno preuzeti na Huawei AppGallery. Aplikacija podržava engleski, portugalski, njemački, španjolski, talijanski i kineski jezik.

Malo su se igrali i dizajnom. Honor je također predstavio novu boju za Honor 20 PRO - Island Frost, koja je inspirirana veličanstvenošću ledene lagune Jokulsarlon na Islandu. Opremljen prvim dinamičnim holografskim dizajnom na svijetu, Honor 20 PRO Iceland Frost preslikava čuda ledene lagune gdje led blista na zalasku sunca, čime pametni telefon sjaji poput dijamanta.

Nova nadogradnja EMUI 10/ Magic UI 3.0 (Beta verzija) bit će dostupna u zadnjem kvartalu 2019. Ovom nadogradnjom korisnici će moći uživati u potpuno novom dizajnu Morandi Palette UI koji nudi širok izbor elegantnih i umirujućih paleta boja, a dostupna je i nova Dark Mode opcija koja je ugodnija za oči. EMUI 10/ Magic UI 3.0 učinit će Honor 20 PRO pametnijim i vizualno ugodnijim pametnim telefonom.

Honor 20 PRO i dalje dobiva pozitivne kritike od strane medijskih i industrijskih kolega. DxOMark mu je dodijelio 111 bodova, zlatno standardno mjerilo za kvalitetu kamere u industriji. Honor 20 PRO osvojio je nedavno nagradu EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020.

U cilju stvaranja povezanog i inteligentnijeg svijeta za korisnike, Honor je predstavio svoju IoT strategiju nazvanu "1 + 8 + N", koja podrazumijeva jedan Honor Smartphone, osam uređaja u kućanstvu i širok spektar popratnih partnerskih proizvoda. Honor Band 5, vrhunska fitness i pametna narukvica dio je ove IoT ponude i dostupan je za kupnju na nekoliko europskih tržišta sa cijenom, po kako tvrde u Honoru, vrlo pristupačnoj cijeno do 30 eura.

Na programerskoj konferenciji Huawei je prošlog mjeseca predstavio svoj prvi pametni zaslon, Honor Vision, opremljen inteligentnim čipsetima koje je razvio Honor - Honghu 818 inteligentni zaslonski čipset, AI Camera NPU čipset i Wi-Fi čipset na flagship razini.

„Honor je tehnološki brend kojeg vole mladi diljem svijeta, a mi težimo biti prepoznati kao vrhunski  tech-chic brend koji mladima omogućuje ostvarivanje njihovih strasti“, rekao je George Zhao, predsjednik Honora. „Naoružan najkvalitetnijim softverom i hardverom, Honor je značajno pozicioniran u razvoju širokog portfelja inovativnih proizvoda, uključujući pametne telefone i uređaje za pametnu kuću, za naše potrošače i ljude iz različitih zajednica. Na dobrom smo putu da ostvarimo ovu viziju s našim korisnicima“, zaključuje Zhao.