IFA 2016: Lenovo predstavio Yoga Book, najtanji i najlakši 2-u-1 tablet

IFA 2016: Lenovo predstavio Yoga Book, najtanji i najlakši 2-u-1 tablet

Foto: Lenovo

Lenovo je na sajmu IFA predstavio Yoga Book, najtanji i najlakši 2-u-1 tablet dizajniran za produktivnost korisnika u pokretu. Uređaj uklanja najčešće poteškoće korisnika uzimajući osnovne elemente onoga što čini dobar tablet, a to su prenosivost, dugo trajanje baterije i bogatstvo aplikacija, te mu dodaje snažan paket novih hardverskih i softverskih značajki koje uključuju instant halo tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem i osjetljivošću na dodir te dvonamjensku stylus olovku koja piše na papiru i na ekranu.

Od značajnih noviteta tu je još i Book UI, posebno prilagođen sustav Android 6.0 koji crpi najbolje značajke korisničkih sučelja prijenosnih računala i tableta te omogućuje pokretanje nekoliko aplikacija odjednom preko više prozora koji se mogu prikačiti, maksimizirati ili smanjiti.

Izrađen od kombinacije magnezija i aluminijskih legura, Yoga Book je robustan uređaj, a kao i svi drugi proizvodi iz te serije ima karakterističan preklopni zglob. Ovoga puta taj je zglob projektiran da bude manji i ima tri prilagodljive osi pokretanja sa 130 različitih mehaničkih dijelova koji su izrađeni od pet različitih materijala. Uređaj je testiran u laboratoriju više od 25 tisuća puta i nudi bezbolni prijelaz između četiri dostupna moda: pregledavanja, gledanja, stvaranja i tipkanja. Yoga Book s Androidom je dostupan u zlatnoj ili brončanoj boji, dok modeli pogonjeni Windowsima dolaze u Carbon Black verziji.

Novi Yoga Book je tanak svega 9,6 mm kada je zatvoren, a sužava se na 4,05mm na najtanjem rubu. Masa uređaja iznosi tek  690 grama, a baterija može izdržati čak do 15 sati neprestanog rada. Yoga Book pokreće Atom X5 procesor i dolazi s 4 GB RAM memorije. Uz 10,1-inčni IPS FHD ekran, krase ga i zvuk visoke kvalitete pojačan s Dolby Atmos sustavom te 64GB ugrađene memorije. Uređaj će biti globalno dostupan već za nekoliko dana, odnosno, kako navodi Lenovo, u prvim danima ovog mjeseca. Početna preporučena maloprodajna cijena modela s Androidom iznosit će 499, a s Windowsima 599 američkih dolara.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.