IFA 2016: Huawei želi pomrsiti račune najvećima

IFA 2016: Huawei želi pomrsiti račune najvećima

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

I ovogodišnji sajam IFA 2016, koji službeno započinje sutra i traje do slijedeće srijede 8. rujna, Huawei je iskoristio za predstavljanje svojih novih pametnih telefona i tableta. Tako je Huawei predstavio novu generaciju pametnih telefona s oznakama Nova i to klasični Nova i malo veći Nova Plus.

Ovog puta se nećemo baviti samim telefonima nego naglašenom željom za preuzimanjem vodeće pozicije na tržištu što među ostalim žele postići i dosta nižom cijenom za Nova seriju.

Iz Huawei su se pohvalili kako su u prvom polugodištu ove godine ostvarili rast prodaje pametnih telefona 25 posto na ukupno 60,5 milijuna prodanih komada. Pritom su i za 41 posto povećali prihode od prodaje mobilnih telefona.

Ono što je zanimljivo je da su u segmentu najskupljih telefona od 500-600 eura jako povećali svoj tržišni udjel na 25,7 posto sa tek nešto više od 15 posto prošle godine. Nešto manje su uspjeli na tržištu telefona od 400-500 eura i to svega za jedan postotni poen na konačnih 15 posto na kraju prvih šest mjeseci ove godine. Slično je bilo i u segmentu telefona od 300-400 eura gdje se na kraju lipanj ove godine Huawei zaustavio na 16,3 posto tržišnog udjela.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.