IFA 2016: Huawei želi pomrsiti račune najvećima

IFA 2016: Huawei želi pomrsiti račune najvećima

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

I ovogodišnji sajam IFA 2016, koji službeno započinje sutra i traje do slijedeće srijede 8. rujna, Huawei je iskoristio za predstavljanje svojih novih pametnih telefona i tableta. Tako je Huawei predstavio novu generaciju pametnih telefona s oznakama Nova i to klasični Nova i malo veći Nova Plus.

Ovog puta se nećemo baviti samim telefonima nego naglašenom željom za preuzimanjem vodeće pozicije na tržištu što među ostalim žele postići i dosta nižom cijenom za Nova seriju.

Iz Huawei su se pohvalili kako su u prvom polugodištu ove godine ostvarili rast prodaje pametnih telefona 25 posto na ukupno 60,5 milijuna prodanih komada. Pritom su i za 41 posto povećali prihode od prodaje mobilnih telefona.

Ono što je zanimljivo je da su u segmentu najskupljih telefona od 500-600 eura jako povećali svoj tržišni udjel na 25,7 posto sa tek nešto više od 15 posto prošle godine. Nešto manje su uspjeli na tržištu telefona od 400-500 eura i to svega za jedan postotni poen na konačnih 15 posto na kraju prvih šest mjeseci ove godine. Slično je bilo i u segmentu telefona od 300-400 eura gdje se na kraju lipanj ove godine Huawei zaustavio na 16,3 posto tržišnog udjela.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.