IFA 2016: Huawei predstavio nova seriju pametnih telefona

IFA 2016: Huawei predstavio nova seriju pametnih telefona

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Na sajmu IFA 2016. Huawei Consumer Business Group po prvi je put predstavio najnoviju seriju svojih pametnih telefona, Huawei nova i Huawei nova plus. Uređaji iz ove serije pametnih telefona kreirani su kako bi zadovoljili sve potrebe i najdinamičnijih današnjih potrošača.

Huawei nova i Huawei nova plus, koji dolaze u bojama Prestige Gold, Mystic Silver te Titanium Grey,  bit će dostupni od početka listopada po cijenama 399 i 429 eura.

„Huawei prepoznaje potrebu najdinamičnijih korisnika za uređajem čije će značajke biti u skladu s njihovim ubrzanim stilom života,“ izjavio je Richard Yu, predsjednik kompanije Huawei Consumer Business Group.

„Kreirani kako bi svojim nevjerojatnim karakteristikama, modernim dizajnom i naprednim značajkama kamere oživjeli nova iskustva, Huawei nova i Huawei nova plus uređaji su koji savršeno pristaju generaciji koja živi uz svoj pametni telefon", ističe Yu.

Uređaj ima 5-inčni zaslon. Sa svojom snažnom prednjom kamerom od 8 megapiksela, Huawei nova omogućuje svim korisnicima snimanje još kvalitetnijih selfija bez obzira na osvijetljenost. Dodatne značajke kamere uključuju i aplikacije razvijene od strane Huaweia Beauty Makeup 2.0 i Beautiful Skin 3, uz pomoć kojih se na slike mogu primijeniti razni kozmetički efekti i filteri, kako bi one bile još privlačnije.

Stražnja kamera Huawei nova uređaja s 12 megapiksela s 1.25um većim pikselima opremljena je unaprijeđenom širokokutnom lećom i optičkim senzorom koji omogućuju snimanje fotografija u uvjetima niske osvijetljenosti, dok je Huawei nova plus pametni telefon opremljen izvanrednom stražnjom kamerom od 16 megapiksela, koja omogućuje snimanje još oštrijih, čišćih i bogatijih fotografija u bilo kojem okruženju, isticu u Huaweiu.

Nova uređaji opremljeni su Snapdragon 625 procesorom koji koristi naprednu 14nm tehnologiju za povećanje performansi i smanjenje potrošnje baterije.  Uređaji iz ove serije opremljeni su baterijom kapaciteta 3020 mAh, a Smart Power 4.0 omogućuje duže korištenje i neometanu navigaciju između različitih aplikacija.

Uz pomoć nove generacije 3D čitača otiska prsta, Huawei nova podržava brže i preciznije otključavanje pod 360 stupnjeva za još veću razinu sigurnosti, jednostavno korištenje i snimanje selfija jednom rukom. Huawei nova plus uređaji opremljeni su baterijom kapaciteta 3340 mAh, što korisnicima omogućuje još duže korištenje i snimanje na tisuće fotografija unutar samo jednog ciklusa punjenja baterije.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

17.01.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe objavila je dostupnost novog SSD-a namijenjenog data centrima, modela DC1000B M.2 NVMe. Ovaj novi SSD je idealan za servere koji dolaze s jednim ili dva M.2 NVMe utora namijenjenih za podizanje sustava, čuvajući tako vrijedne 2.5″  ladice na prednjoj strani servera namijenjene za diskove za dodatnu pohranu podataka.