IFA 2016: Huawei predstavio nova seriju pametnih telefona

IFA 2016: Huawei predstavio nova seriju pametnih telefona

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Na sajmu IFA 2016. Huawei Consumer Business Group po prvi je put predstavio najnoviju seriju svojih pametnih telefona, Huawei nova i Huawei nova plus. Uređaji iz ove serije pametnih telefona kreirani su kako bi zadovoljili sve potrebe i najdinamičnijih današnjih potrošača.

Huawei nova i Huawei nova plus, koji dolaze u bojama Prestige Gold, Mystic Silver te Titanium Grey,  bit će dostupni od početka listopada po cijenama 399 i 429 eura.

„Huawei prepoznaje potrebu najdinamičnijih korisnika za uređajem čije će značajke biti u skladu s njihovim ubrzanim stilom života,“ izjavio je Richard Yu, predsjednik kompanije Huawei Consumer Business Group.

„Kreirani kako bi svojim nevjerojatnim karakteristikama, modernim dizajnom i naprednim značajkama kamere oživjeli nova iskustva, Huawei nova i Huawei nova plus uređaji su koji savršeno pristaju generaciji koja živi uz svoj pametni telefon", ističe Yu.

Uređaj ima 5-inčni zaslon. Sa svojom snažnom prednjom kamerom od 8 megapiksela, Huawei nova omogućuje svim korisnicima snimanje još kvalitetnijih selfija bez obzira na osvijetljenost. Dodatne značajke kamere uključuju i aplikacije razvijene od strane Huaweia Beauty Makeup 2.0 i Beautiful Skin 3, uz pomoć kojih se na slike mogu primijeniti razni kozmetički efekti i filteri, kako bi one bile još privlačnije.

Stražnja kamera Huawei nova uređaja s 12 megapiksela s 1.25um većim pikselima opremljena je unaprijeđenom širokokutnom lećom i optičkim senzorom koji omogućuju snimanje fotografija u uvjetima niske osvijetljenosti, dok je Huawei nova plus pametni telefon opremljen izvanrednom stražnjom kamerom od 16 megapiksela, koja omogućuje snimanje još oštrijih, čišćih i bogatijih fotografija u bilo kojem okruženju, isticu u Huaweiu.

Nova uređaji opremljeni su Snapdragon 625 procesorom koji koristi naprednu 14nm tehnologiju za povećanje performansi i smanjenje potrošnje baterije.  Uređaji iz ove serije opremljeni su baterijom kapaciteta 3020 mAh, a Smart Power 4.0 omogućuje duže korištenje i neometanu navigaciju između različitih aplikacija.

Uz pomoć nove generacije 3D čitača otiska prsta, Huawei nova podržava brže i preciznije otključavanje pod 360 stupnjeva za još veću razinu sigurnosti, jednostavno korištenje i snimanje selfija jednom rukom. Huawei nova plus uređaji opremljeni su baterijom kapaciteta 3340 mAh, što korisnicima omogućuje još duže korištenje i snimanje na tisuće fotografija unutar samo jednog ciklusa punjenja baterije.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.