IFA 2016: Huawei predstavio nova seriju pametnih telefona

IFA 2016: Huawei predstavio nova seriju pametnih telefona

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Na sajmu IFA 2016. Huawei Consumer Business Group po prvi je put predstavio najnoviju seriju svojih pametnih telefona, Huawei nova i Huawei nova plus. Uređaji iz ove serije pametnih telefona kreirani su kako bi zadovoljili sve potrebe i najdinamičnijih današnjih potrošača.

Huawei nova i Huawei nova plus, koji dolaze u bojama Prestige Gold, Mystic Silver te Titanium Grey,  bit će dostupni od početka listopada po cijenama 399 i 429 eura.

„Huawei prepoznaje potrebu najdinamičnijih korisnika za uređajem čije će značajke biti u skladu s njihovim ubrzanim stilom života,“ izjavio je Richard Yu, predsjednik kompanije Huawei Consumer Business Group.

„Kreirani kako bi svojim nevjerojatnim karakteristikama, modernim dizajnom i naprednim značajkama kamere oživjeli nova iskustva, Huawei nova i Huawei nova plus uređaji su koji savršeno pristaju generaciji koja živi uz svoj pametni telefon", ističe Yu.

Uređaj ima 5-inčni zaslon. Sa svojom snažnom prednjom kamerom od 8 megapiksela, Huawei nova omogućuje svim korisnicima snimanje još kvalitetnijih selfija bez obzira na osvijetljenost. Dodatne značajke kamere uključuju i aplikacije razvijene od strane Huaweia Beauty Makeup 2.0 i Beautiful Skin 3, uz pomoć kojih se na slike mogu primijeniti razni kozmetički efekti i filteri, kako bi one bile još privlačnije.

Stražnja kamera Huawei nova uređaja s 12 megapiksela s 1.25um većim pikselima opremljena je unaprijeđenom širokokutnom lećom i optičkim senzorom koji omogućuju snimanje fotografija u uvjetima niske osvijetljenosti, dok je Huawei nova plus pametni telefon opremljen izvanrednom stražnjom kamerom od 16 megapiksela, koja omogućuje snimanje još oštrijih, čišćih i bogatijih fotografija u bilo kojem okruženju, isticu u Huaweiu.

Nova uređaji opremljeni su Snapdragon 625 procesorom koji koristi naprednu 14nm tehnologiju za povećanje performansi i smanjenje potrošnje baterije.  Uređaji iz ove serije opremljeni su baterijom kapaciteta 3020 mAh, a Smart Power 4.0 omogućuje duže korištenje i neometanu navigaciju između različitih aplikacija.

Uz pomoć nove generacije 3D čitača otiska prsta, Huawei nova podržava brže i preciznije otključavanje pod 360 stupnjeva za još veću razinu sigurnosti, jednostavno korištenje i snimanje selfija jednom rukom. Huawei nova plus uređaji opremljeni su baterijom kapaciteta 3340 mAh, što korisnicima omogućuje još duže korištenje i snimanje na tisuće fotografija unutar samo jednog ciklusa punjenja baterije.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.