IFA 2016: Acer predstavio cijeli niz noviteta, od gaming laptopa do smartphonea

IFA 2016: Acer predstavio cijeli niz noviteta, od gaming laptopa do smartphonea

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Tajvanski Acer nije propustio na IFA sajmu u Berlinu ponuditi cijeli niz noviteta. Riječ je o laptopima za gamere, pametnim telefonima, notebookovima, ultra-mini PC računalima, monitorima i Chromebookovima. Sve to stiže do kraja ove godine u trgovine diljem svijeta i teško da zaljubljenici u tehnologiju neće pronaći baš ništa po svom ukusu u ovom asortimanu.

Predator Z271T/XB251HQT/XB271HUT

Riječ je o gaming monitorima koji prvi na svijetu uključuju tehnologiju za praćenje pokreta oka. To pomaže tijekom igranja jer monitor prati kamo igrač gleda i prilagođava se tome pa ciljanje i precizni pokreti mogu postati nikad lakši i izvediviji.

Predator 21 X

Riječ je prvom zakrivljenom notebooku na svijetu. Ima posljednju, sedmu, generaciju Intel Core procesora, pet ventilatora za hlađenje i dual NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU u SLI za odlične grafičke performanse.

Predator 15 i Predator 17

Lapopti dizajnirani za one kojima treba brzina. Pogoni ih NVIDIA GTX 10, spremna za izazove koje pruža virtualna stvarnost.

Swift serija notebooka

Od cijenom prihvatljivog Swift 1 pa do premium Swift 7, Acerovi novi ultra tanki notebookovi izgledaju elegantno i nude mnogo. Pogone ih Intel Core procesori sedme generacije, imaju SSD diskove, USB 3.1 Type-C portove, skenere otiska prsta i još mnogo dodataka koji će biti službeno otkriveni prije plasmana na tržište.

Spin konvertabilni notebookovi

Kao kod Swifta, serije 1 nudi prihvatljivu cijenu, a serija 7 premium. No, tu je i kompaktna Spin 5 serija, kao i Spin 3. Dok Spin 7 ima 14 inčni zaslon, Spin 5 ima 13,3, Spin 3 15,6 inčni, a Spin 1 11,6 ični zaslon. Svi imaju Windows 10 operativni sustav.

Chromebook R 13

Ovdje je riječ o konvertabilnom uređaju sa zaslonom od 13,3 inča, baterija mu traje 12 sati i kompatibilan je s Android aplikacijama.

Revo Base Mini PC

Mini PC računala postala su pravi hit prije nekoliko godina i Acer ih konstantno otad ima u svojoj ponudi. Ovdje je pak riječ o zvjerki s Intel Core i7 procesorom, 8GB DD3RL memorije i sposobnosti odlično odgovoriti na sve zadaće pred sobom.

Liquid Z6/Z6 Plus pametni telefoni

Zasloni su im zakrivljeni, oba imaju Android 6.0, manji Z6 model od pet inča ima četverojezgreni procesor, a veći Z6 Plus od 5,5 inča osmojezgreni. Dok Z6 Plus ima 3GB RAM i 32GB prostora, Z6 ima svega 1GB RAM i 8GB prostora za pohranu. Kod Z6 Plus stražnja kamera ima 13MP, a prednja 5MP dok kod Z6 ima 8MP i 2MP.

Za više detalja o ponudi Acera na IFA sajmu kliknite OVDJE.

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.