IFA 2016: Acer predstavio cijeli niz noviteta, od gaming laptopa do smartphonea

IFA 2016: Acer predstavio cijeli niz noviteta, od gaming laptopa do smartphonea

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Tajvanski Acer nije propustio na IFA sajmu u Berlinu ponuditi cijeli niz noviteta. Riječ je o laptopima za gamere, pametnim telefonima, notebookovima, ultra-mini PC računalima, monitorima i Chromebookovima. Sve to stiže do kraja ove godine u trgovine diljem svijeta i teško da zaljubljenici u tehnologiju neće pronaći baš ništa po svom ukusu u ovom asortimanu.

Predator Z271T/XB251HQT/XB271HUT

Riječ je o gaming monitorima koji prvi na svijetu uključuju tehnologiju za praćenje pokreta oka. To pomaže tijekom igranja jer monitor prati kamo igrač gleda i prilagođava se tome pa ciljanje i precizni pokreti mogu postati nikad lakši i izvediviji.

Predator 21 X

Riječ je prvom zakrivljenom notebooku na svijetu. Ima posljednju, sedmu, generaciju Intel Core procesora, pet ventilatora za hlađenje i dual NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU u SLI za odlične grafičke performanse.

Predator 15 i Predator 17

Lapopti dizajnirani za one kojima treba brzina. Pogoni ih NVIDIA GTX 10, spremna za izazove koje pruža virtualna stvarnost.

Swift serija notebooka

Od cijenom prihvatljivog Swift 1 pa do premium Swift 7, Acerovi novi ultra tanki notebookovi izgledaju elegantno i nude mnogo. Pogone ih Intel Core procesori sedme generacije, imaju SSD diskove, USB 3.1 Type-C portove, skenere otiska prsta i još mnogo dodataka koji će biti službeno otkriveni prije plasmana na tržište.

Spin konvertabilni notebookovi

Kao kod Swifta, serije 1 nudi prihvatljivu cijenu, a serija 7 premium. No, tu je i kompaktna Spin 5 serija, kao i Spin 3. Dok Spin 7 ima 14 inčni zaslon, Spin 5 ima 13,3, Spin 3 15,6 inčni, a Spin 1 11,6 ični zaslon. Svi imaju Windows 10 operativni sustav.

Chromebook R 13

Ovdje je riječ o konvertabilnom uređaju sa zaslonom od 13,3 inča, baterija mu traje 12 sati i kompatibilan je s Android aplikacijama.

Revo Base Mini PC

Mini PC računala postala su pravi hit prije nekoliko godina i Acer ih konstantno otad ima u svojoj ponudi. Ovdje je pak riječ o zvjerki s Intel Core i7 procesorom, 8GB DD3RL memorije i sposobnosti odlično odgovoriti na sve zadaće pred sobom.

Liquid Z6/Z6 Plus pametni telefoni

Zasloni su im zakrivljeni, oba imaju Android 6.0, manji Z6 model od pet inča ima četverojezgreni procesor, a veći Z6 Plus od 5,5 inča osmojezgreni. Dok Z6 Plus ima 3GB RAM i 32GB prostora, Z6 ima svega 1GB RAM i 8GB prostora za pohranu. Kod Z6 Plus stražnja kamera ima 13MP, a prednja 5MP dok kod Z6 ima 8MP i 2MP.

Za više detalja o ponudi Acera na IFA sajmu kliknite OVDJE.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.