IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

IDC predviđa pad tržišta računala i tableta u 2022.

Foto: DepositPhotos

U novoj prognozi IDC -a, izgledi za računala i tablete i dalje se pogoršavaju. Predviđa se da će isporuke računala i tableta u svijetu pasti 11,9 posto u 2022., a količina se smanjila na 456,8 milijuna jedinica, nakon čega je uslijedio daljnji pad 2023. godine.

Tradicionalna računala vidjet će da se pošiljke smanjuju 5,6 posto na 281 milijuna jedinica u 2023., dok će tableti odbiti 6,7 posto na 148 milijuna jedinica. Unatoč oštrom padu, količina pošiljke ostat će iznad razine prije pandemije, iako će tržište i dalje izazivati makroekonomski vjetrovi, višak kanala i visoke razine zasićenja. Iako se očekuje da će tržište računala biti bolje od tableta sa složenom godišnjom stopom rasta (CAGR) od nešto više od 1 posto očekivanih tijekom petogodišnje prognoze, očekuje se da će tableti imati CAGR od -1,7 posto u istom razdoblju.

"Realnost je da će se i proizvođači PC -a i tableta boriti u narednim mjesecima, jer se ne samo da se očekuje da će se količina pasti, već će i prosječne prodajne cijene", rekao je Jitesh Ubrani, upravitelj istraživanja za pokretljivost IDC -a i tragače potrošačkih uređaja. "Višak zaliha u vrlo bliskom terminu već prisiljava OEM-ove i kanale da snažno popuste proizvode i sve dok se ekonomski pad nastavlja, Mix Products će se također premjestiti s premium segmenta na više proizvoda srednjeg raspona“, pojašnjava Urbani.

Makroekonomski vjetrovi u tijeku utječu na sve segmente tržišta, ali potrošač se najteže pogađa. IDC je smanjio prognozu za potrošačko, obrazovanje i komercijalna tržišta 2023. godine, ali očekuje snažan ciklus osvježavanja u komercijalnim računalima dok krećemo u 2024.

"Veselimo se, vrijeme makroekonomskog oporavka moglo bi se lijepo uskladiti s drugim jakim tržištem Vozači, "napomenuo je Linn Huang, potpredsjednik istraživanja uređaja i prikazivanja na IDC -u.

"Migracije Windows 11 u suradnji sa sljedećim velikim ciklusima obrazovanja i kućnog osvježavanja trebale bi potaknuti rast od 2024. do vanjskih godina prognoze“, zaključuje Huang.

Još iz kategorije

6 stvari koje trebate napraviti odmah po kupnji novog mobitela

6 stvari koje trebate napraviti odmah po kupnji novog mobitela

29.01.2023.

Pametni telefoni mijenjaju se iz godine u godinu, ali određene stvaru ostaju praktički iste. Kao što je najbolja optimizacija uređaja kad ga prvi put pokrenete. Kroz nastavak teksta otkrit ćemo šest stvari koje bi svi trebali napraviti čim prvi put upale uređaj.

Huawei kolekcija brojčanika za pametne satove povodom Godine Zeca

Huawei kolekcija brojčanika za pametne satove povodom Godine Zeca

29.01.2023.

Nedavno proslavljena lunarna nova godina, noseći simbol vodenog zeca godina koji predstavlja najjači simbol sreće i sreće u kineskom zodijaku, dočekana je uz veliko zadovoljstvo svih koji slave.

Zašto je HONOR 70 savršen mobitel za ljubitelje fotografija i videa

Zašto je HONOR 70 savršen mobitel za ljubitelje fotografija i videa

27.01.2023.

HONOR pametni telefoni inovativni su i moderni uređaji po pristupačnim cijenama, a jedan od njih je i HONOR 70, koji svojim naprednim značajkama nudi korisničko iskustvo koje ljubitelji fotografija i videa ne bi trebali previdjeti. HONOR 70 opremljen je vrhunskim sustavom kamera i softverskim rješenjima koja stvaranje i dijeljenje kratkih videozapisa čine još lakšim.