Huawei Watch GT 2 svoju dugovječnu bateriju duguje Kirinu A1

Huawei Watch GT 2 svoju dugovječnu bateriju duguje Kirinu A1

Pružanje inovativnih proizvoda je nit vodilja kojom se Huawei vodi od samih početaka kompanije, a ova filozofija najbolje se reflektira u novom Huawei Watch GT 2 pametnom satu na kojem je riješen problem s kojim su se suočavali gotovo svi ovakvi uređaji – kratak vijek baterije. Huawei kontinuirano poboljšava svoju seriju pametnih satova zahvaljujući povratnim informacijama korisnika, pružajući im zauzvrat vrhunske uređaje.

Kompanija je prije nekoliko mjeseci predstavila svoj Huawei Watch GT 2 u Munchenu, a novu generaciju pametnog sata odlikuje iznimno dugotrajna baterija koja za svoju izdržljivost može zahvaliti čipsetu Kirin A1.

Riječ je o prvom Huaweijevom čipsetu s iznimno niskom potrošnjom energije. Na Kirinu A1 primijenjen je heterogeni dizajn čipova visoke integracije, što utječe na iznimno nisku potrošnju energije zahvaljujući koordinaciji praćenja aktivnosti vježbanja, slušanja glazbe te praćenja zdravstvenih parametara poput otkucaja srca ili sna.

Kao što ljubitelji pametnih satova već znaju, Huawei Watch GT može izdržati do dva tjedna uobičajenog korištenja koje podrazumijeva da korisnik sat nosi tijekom cijelog dana, s aktiviranom funkcijom praćenja otkucaja srca, praćenjem i analizom sna, vježbanjem do 90 minuta tjedno (s uključenim GPS-om), funkcijama obavijesti o porukama te 200 paljenja zaslona dnevno. Njegova nova verzija – Watch GT 2, pruža još više funkcija tijekom dvotjednog korištenja. Tijekom svakodnevne uporabe, 46 mm verzija Huaweija Watch GT 2 izdržat će do dva tjedna korištenja s aktiviranim pametnim nadzorom otkucaja srca, funkcijama podsjećanja na dolazne pozive, Bluetooth pozivima i glazbenom reprodukcijom od 30 minuta, funkcijom praćenja vježbanja od 90 minuta te praćenjem nadzora sna. S druge strane, manja verzija od 42 mm može izdržati tjedan dana na jednom punjenju prilikom uobičajene upotrebe.

Svoju dugovječnu bateriju sat može zahvaliti i ažuriranom softveru kojom je postignuta ravnoteža između potrošnje energije i performansi. Pametni algoritam za uštedu energije 2.0 omogućuje da Huawei Watch GT 2 prepozna uvjete korištenja te im prilagodi performanse, čime se ostvaruje najniža potrošnja energije bez kompromisa na području performansi.

Ostale sjajne funkcije Huaweija Watch GT 2 su svakako Bluetooth pozivi i sviranje glazbe koji pomažu korisnicima da se opuste i uživaju te se oslobode rada i obiteljskih stresova prilikom vježbanja na otvorenom bez telefona.

Korisnicima je omogućeno da Bluetooth pozive upućuju jednostavnim spajanjem sata s Huawei pametnim telefonima ili ih aktiviraju glasovnom naredbom. Također, uređaj može pohraniti do 500 pjesama i lako se upariti s vašim bežičnim slušalicama. Tako sada možete uživati u vašoj omiljenoj glazbi s popisa reprodukcije bez prisustva telefona tijekom trčanja ili vježbanja.

Nosivi pametni uređaji danas se smatraju najperspektivnijim hardverom uz pametne telefone. Nažalost, nedovoljan vijek trajanja baterije odvratio je puno korisnika od ovih uređaja, no srećom, uz Huawei Watch GT 2, korisnici sada mogu uživati u pametnim funkcijama bez straha da će im se sat ugasiti.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.