Huawei u AppGallery doveo HERE WeGo kao zamjenu za Google Maps

Huawei u AppGallery doveo HERE WeGo kao zamjenu za Google Maps

Huawei na sve moguće načine pokušava pronači izlaz iz situacije u kojoj se nalazi gotovo godinu dana, a tiče se nemogućnosti postavljanja Android rješenja na svoje uređaje proizvodene nakon svibnja 2019. No, čini se da je odgovor na Google Maps u HERE WeGo.

Naime, zbog sankcija, ne može poslovati s kompanijama iz Sjedinjenih Američkih Država, a među njima je Google. Koji u svom vlasništvu ima Android operativni sustav pa samim time Huaweiju ne omogućava Google Mobile Services (GMS), kao i ni Google Play Store u kojem su sve najpopularnije aplikacije svijeta, ali ne omogućava ni svoje aplikacije kao Google Maps.

Sve to ključno je korisnicima diljem svijeta, a oni čine oko polovicu ukupnih isporuka pametnih telefona kineskog tehnološkog giganta. Zato žele alternativu, žele nešto što bih ih zadržalo uz hardverski i inače softverski maestralne Huawei uređaje. No, nije ni najmanje lako učiniti tako nešto.

Zato se Huawei "bacio" na AppGallery, svoj odgovor na Play Store. Samo, ima tek nekoliko desetaka tisuća aplikacija, što nikako ne može parirati Googleu ni Appleu. Ali, korak po korak...

I jedan od njih svakako jest HERe WeGo. Iako ta aplikacija još uvijek nije na razini Google Maps, ipak se radi o vrlo kvalitetnoj alternativi. Ona omogućava pretraživanje ruta bez internetske veze, pruža informacije o gradskom prijevozu za više od 1300 gradova širom svijeta, kao i cijene autobusnih i taksi karata. Nimalo loše, posebno jer će se razvijati kroz vrijeme.

Samo, pitanje je sad zašto se Huawei nije do kraja odlučio okrenuti TomTom aplikaciji, koja je prvotno najavljena kao alternativa za Google Maps i potvrdila se na području u kojem djeluje. Odgovor na to pitanje vjerojatno nikad nećemo saznati, ali zato hoćemo u kojem će smjeru otići HERE WeGo, aplikacija originalno načinjena od strane Nokije za potrebe Windows mobilnih i desktop uređaja, da bi se kasnije razvila dodatno za potrebe navigacije u automobilima.

Kako god, Huawei jako pažljivo i strpljivo bira na koji način će parirati divovima kakav je i sam, no još uvijek treba zamah da bi bio shvaćen ozbiljnije...

Još iz kategorije

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

25.05.2020. komentiraj

Neovisno o tome čime se bavimo i što želimo postići, važno je održati motivaciju i kontinuitet. Kako bismo u tome uspjeli, osobito u novim i nepredvidivim okolnostima, moramo stvoriti i slijediti svakodnevnu rutinu. Gledajući njihovu pozitivnu stranu vidimo kako, zahvaljujući prednostima digitalnog doba, naprednoj tehnologiji te alternativnim načinima komunikacije, na raspolaganju imamo brojne aktivnosti.

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

25.05.2020. komentiraj

Iz Adate stiže Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Savršen za korisnike koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD, SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB  po sekundi.