Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.

Huawei Share dijeli datoteke s pametnih telefona, a nudi i inovativne OneHop načine interakcije između mobilnih i drugih pametnih uređaja poput prijenosa datoteka, dijeljenja zvuka, mrežne veze i projekcije ekrana, donoseći prirodnije iskustvo interakcije.

Ova tehnologija korisnicima otvara razne mogućnosti. Primjerice, kad za potrebe uređivanja trebaju prenijeti fotografije snimljene telefonom na računalo, jednostavno mogu dodirnuti poleđinom telefona NFC oznaku "Huawei Share" u donjem desnom kutu računala i uređaji će se odmah povezati.

Korisnici čiji uređaji vrte EMUI 10.0 ili noviju verziju ovog korisničkog sučelja, mogu također iskusiti inovativnu značajku suradnje na više zaslona temeljenu na Huawei Share tehnologiji. Omogućen je gotovo neprimjetan prijenos datoteka između računala ili tableta i pametnih telefona, a na pametni telefon moguće je spojiti tipkovnicu i miš prijenosnika, koji potom služe kao periferne jedinice, a samo jednim dodirom, poruke se mogu prenijeti na različite uređaje.

Dodirivanjem telefona s računalom ili tabletom na računalu će se prikazati njegovo sučelje. Preko njega je moguće otvoriti aplikaciju na telefonu ili mišem povući dokument s telefona na računalo. EMUI 10.1 donosi i mogućnost uređivanja dokumenta na telefonu izravno iz sučelja prikazanog na računalu.

Osim tableta i prijenosnika, Huawei je implementirao ovu tehnologiju i na druge uređaje, poput Sound X zvučnika, preko kojeg je moguće reproducirati glazbu samo jednim dodirom telefona s vrhom zvučnika uz One-Tap Audio Sharing funkciju. Za pauziranje glazbe korisnici ne moraju ni izvaditi telefon iz džepa, sve što je potrebno je prekriti vrh zvučnika dlanom.

Huawei Share može pomoći i pri dijeljenju lozinki za spajanje na Wi-Fi mrežu kako ih se ne bi iznova moralo ponavljati. Dodirom telefona na NFC područje u donjem desnom kutu Huawei rutera, moguće je jednostavno se priključiti na Wi-Fi mrežu. Zahvaljujući One-Tap Screen Projection funkciji, moguće je projicirati zaslon pametnog telefona na TV samo jednim dodirom s daljinskim upravljačem i uživati u prednostima koje donosi veći zaslon s oštrijim prikazom.

Još iz kategorije

Fotić kao web camera

Fotić kao web camera

22.09.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja EOS Webcam Utility – softver koji se može besplatno preuzeti, a omogućuje korisnicima povezivanje kompatibilnih Canonovih DSLR fotoaparata i modela PowerShot s računalom, Macom ili PC-jem, koji će ih prepoznati kao USB web-kamere. Uklanjajući potrebu za dodatnom opremom, softver EOS Web Utility omogućit će korisnicima da zamijene postojeće web-kamere i dožive kvalitetne virtualne sastanke i videokonferencije putem Canonova fotoaparata.

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

21.09.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe na tržište donosi DataTraveler 2000 enkriptiranog USB diska kapaciteta 128GB. DataTraveler 2000 sadrži alfanumeričku tipkovnicu koja omogućava korisnicima zaključavanje uređaja kombinacijom riječi i brojeva za jednostavan PIN koji pruža dodatnu razinu sigurnosti. Za još više sigurnosti, značajka automatskog zaključavanja se aktivira čim se uređaj nepropisno odvoji s glavnog uređaja.

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

20.09.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je najavio kako će oba modela PlayStation 5 konzole stići na europsko tržište 19. studenog. Preporučena cijena modela s Ultra HD Blu-Ray čitačem iznosi 499,99€, dok za digitalni model iznosi 399,99€.