ZANIMLJIV DIZAJN

Huawei predstavio Watch GT 4 kojim želi spojiti tehnologiju i modu

Huawei predstavio Watch GT 4 kojim želi spojiti tehnologiju i modu

Huawei je u Barceloni predstavio Watch GT 4, koji donosi poboljšane značajke dizajna sa snažnim zdravstvenim i fitness funkcijama.

Označava i novi stilski pristup pametnim satovima koji sad pod novim dizajnerskim smjerom nazvanim "Fashion Forward", donose još veću integraciju tehnologije i mode te korisnicima pružaju personaliziranije zdravstveno i sportsko iskustvo. To znači da korisnici, osim funkcija koje sat nudi, imaju priliku iskusiti i nove dizajnerske elemente, poput upečatljivog osmokutnog okvira te elegantnog dizajna nalik medaljonu.

Predstavljeni satovi dolaze u dvije različite veličine, 46mm s osmerokutnim dizajnom i robusnom vanjštinom te 41mm oblikovanom tako da nalikuje komadu nakita. Dostupni su u osam različitih boja. Uz to, verzija od 46mm dostupna je u izvedbi s čeličnom narukvicom, smeđem kožnim remenom, tkanim kompozitnim remenom zelene boje te u izvedbi s crnim gumenim remenom, dok je verzija od 41mm dostupna s bijelim kožnim remenom, podesivim remenom od nehrđajućeg čelika zlatne boje te u varijanti s metalnim srebrnim remenom.

Brojčanici sata također su podesivi sukladno željama, a korisnicima je na raspolaganju više od 25.000 različitih dizajna brojčanika za pregledavanje.

Također, Watch GT 4 dolazi s tri glavne zdravstvene značajke - PPG analizom aritmije, upravljanje menstrualnim ciklusom i detekciju abnormalnog disanja tijekom sna.

S više od osam godina kumulativnog istraživanja i razvoja, novi sat sadrži poboljšanu tehnologiju praćenja indikatora zdravlja zahvaljujući novoj TruSeen 5.5+ tehnologiji koja uključuje višekanalne algoritme. Shodno tome, korisnici dobivaju 30 posto točnije očitanje zdravlja svog srca u scenarijima trčanja, preskakanja užeta ili u okruženjima vrlo niske temperature.

Sat također dolazi s nadograđenim TruSleep 3.0 kako bi korisnicima pružio bolju svijest o njihovim ciklusima spavanja. Nadograđena verzija podržava nadzor disanja tijekom sna te korisnicima pruža sveobuhvatno razumijevanje njihovih ciklusa spavanja te im pomaže da prilagode navike sukladno pametnim prijedlozima. Nova tehnologija podržava i detekciju nepravilnosti disanja tijekom sna, dajući korisniku uvid u njihovo respiratorno zdravlje.

Serija transformira poimanje fitness značajki pametnog sata, uvodeći poboljšane prstenove za aktivnosti i predstavljajući potpuno novu aplikaciju Stay Fit te nadograđeno GNSS praćenje poboljšano s novim TruSeen 5.5+. Nadogradnja dodatno donosi poboljšanu točnost mjerenja zdravstvenih metrika pokretanu umjetnom inteligencijom, potičući svakog korisnika na bolju brigu o sebi.

Nova značajka prstenova aktivnosti prikazuje dnevnu statistiku fitnessa kao što su potrošene kalorije, trajanje vježbanja i aktivnost za vrijeme stajanja, kako bi korisnicima pomogao da ostanu u toku sa svojim dnevnim fitness ciljevima.

Uz to, kako bi potaknuo korisnike da završe, odnosno zatvore sva tr kruga u jednom danu, značajka dolazi sa sustavom medalja koje nagrađuju korisnike za postizanje ciljeva i postavljanje novih rekorda. Osim toga, sat nudi i više od 100 sportskih načina rada, uključujući i modernije sportove poput Padela.

Značajna je i Stay Fit aplikacija za upravljanje kalorijama jer koristi podatke o zdravlju u stvarnom vremenu kako bi pomogao korisnicima s upravljanjem unosa kalorija, dajući im preporuke prilagođene njihovim potrebama. Ljubitelji trčanja pak mogu uživati u nadograđenom dvopojasnom GNSS-om s pet sustava visoke preciznosti, koji poboljšava točnost pozicioniranja za čak 30 posto u usporedbi s prethodnim modelima. Bilo da korisnici trče na otvorenom, ili u gradu guste infrastrukture, njihov signal neće biti ometan.

Ovaj pametni sat optimizira korisničku praktičnost i životni stil kroz dodatne značajke, kao što su brze poruke i odgovori te aplikacije trećih strana za pristup glazbi, navigaciji... Bitna stavka je i baterija koja traje do dva tjedna, što je detalj kojim se nadmašujzu konkurentni pametni satovi.

Huaweijev novi sat može se povezati s iOS i Android uređajima te osigurava privatnost i zaštitu podataka korisnika, omogućujući im tako bezbrižan pristup vodećim tehnologijama u industriji