Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

“U potpunosti smo posvećeni našoj strategiji. Nastavit ćemo ulagati u najnovije tehnologije, uključujući čipsete, 5G komunikacije, mobilni AI, operativne sustave, kamere i audio-vizualna rješenja kako bismo izgradili naše dugoročne konkurentske prednosti. Također smo voljni surađivati s programerima na globalnoj razini kako bi katalizirali naš cjelokupan rast. Zajedno s njima uzdići ćemo iskustvo naših uređaja i podići ih na novu razinu“, ističe Richard Yu, predsjednik Uprave Huawei CBG-a.

Huawei Consumer BG imao je uspješnu 2019. godinu s nekoliko kategorija u kojima su imali značajan rast tržišnog udjela. Između ostalog, Huaweijevi pametni telefon premašili su 240 milijuna isporuka, osiguravajući Huaweijevu poziciju drugog najvećeg svjetskog proizvođača mobilnih uređaja. Isporuke PC-jeva i bežičnih audio uređaja su porasle za više od 200 posto, a nosivi uređaji zabilježili su rast od 170 posto. Od siječnja 2020. Huawei je isporučio više od 10 milijuna jedinica 5G pametnih telefona.

Predstavljajući novu generaciju sklopivih uređaja, HUAWEI Mate Xs pruža poboljšano korisničko iskustvo s novim fleksibilnim zaslonom proizvedenim s novim materijalima i novom šarkom Falcon Wing dizajna. Opremljen s Huaweijevim čipom 5G SoC Kirin 990 5G, HUAWEI Mate Xs je potpuno nadograđen mobilnim AI i 5G komunikacijskim značajkama.

Leica SuperSensing Quad Camera ponovno je dostupna na HUAWEI Mate Xs-u. Sa 40MP SuperSensing kamerom, 16MP ultra širokokutnom kamerom, 8MP telefoto kamerom te 3D Depth Sensing kamerom, snažni Leica sustav kamera u potpunosti iskorištava i preklopni formu uređaja, pri čemu igra značajnu ulogu kako kod prednje, tako i od stražnjih kamera kako bi podržavala širok spektar uvjeta fotografiranja.

Upogonjen na EMUI10.0.1, HUAWEI Mate Xs podržava Multi-Window rad aplikacija koji omogućuje pametnije i brže iskustvo rada. Da bi proširio spektar aplikacija koje iskorištavaju puni potencijal sklopivog oblika, Huawei surađuje s globalnim programerima na razvoju ekosustava.

„Kao lider u 5G tehnologiji, Huawei je jedna od kompanija koja najviše pridonosi formulaciji Wi-Fi 6 standarda. Trenutno, radna skupina za IEEE 802.11ax standard uključuje pet tehničkih stručnjaka iz Huaweija, od kojih je jedan predsjedavajući. S 260 različitih prijedloga, što čini 15 posto svih prijava projektu Wi-Fi 6 (802.11ax), Huawei je drugi najistaknutiji suradnik u industriji“, ističu iz Huawei.

Koristeći sinergiju između vlastitih čipova i optimizacije softvera, Huawei je razvio Wi-Fi 6+ temeljen na Wi-Fi 6 standardu. Wi-Fi 6+ podržava krajnju propusnost kanala od 160 MHz i Huaweijevu dinamičku uskopojasnu tehnologiju. U kombinaciji, ove dvije tehnologije rezultiraju znatno većim Wi-Fi brzinama i pokrivenošću signalom.

Tijekom predstavljanja, Huawei je predstavio Gigahome 650 i Kirin W650, najnovije Wi-Fi 6+ čipsete dizajnirane za routere i pametne telefone. Nova HUAWEI Wi-Fi AX3 serija opremljena je Gigahome 650 čipsetom, što joj omogućuje da podržava DBDC rad brzinom do 3000Mbps. Kad se koristi zajedno s Huaweijevim uređajem koji također podržava Wi-Fi 6+, HUAWEI Wi-Fi AX3 routeri mogu pružiti bolju pokrivenost signala i brzinu veću od brzine Wi-Fi 6 usmjerivača.

Huawei je također predstavio HUAWEI 5G CPE Pro 2, novi Wi-Fi 6 + CPE koji je 30 posto kompaktniji od svog prethodnika. Ostale značajne nadogradnje uključuju podršku za čak 11 5G opsega i Huaweijevu ekskluzivnu Super Uplink tehnologiju, što uvelike poboljšava brzinu i kašnjenje prijenosa.

HUAWEI MatePad Pro 5G je dizajniran da se nadopunjuje s raznim Huawei uređajima. Njegova je uloga ključna u Multi-screen Collaboration značajki koja omogućuje besprijekorno iskustvo s više uređaja. HUAWEI MatePad Pro 5G ima 10,8-inčni HD zaslon s podrškom za kino-raspon DCI-P3 raspona boja. Uz ultra tanke okvire, ima najveći svjetski omjer zaslona i tijela tableta, 90 posto. Kirin 990 5G SoC ugrađen je u tijelo lagane tablete podržava izvanrednu 5G mogućnost povezivanja, istovremeno pružajući visoke performanse i energetsku učinkovitost.

„HUAWEI MatePad Pro može se povezati s drugim Huaweijevim pametnim telefonima putem Huawei Share Multi-Screen Collaboration značajke. Jednom kada se uspostavi veza, korisnici mogu pokretati i kontrolirati oba uređaja na zaslonu tableta. Multi-screen Collaboration omogućuje i prijenos datoteka s pametnog telefona na tablet. Periferno dijeljenje omogućuje korisnicima tipkanje na pametnom telefonu pomoću tipkovnice i zaslona tableta, reprodukciju glazbe spremljene na pametnom telefonu uz zvučnike tableta i još više. HUAWEI MatePad Pro 5G podržava Multi-Window za prikaz do tri aplikacije istovremeno“, pojašnjavaju iz Huawei.

HUAWEI MatePad Pro 5G može biti uparen s HUAWEI M-Pencil olovkom koja podržava 4.096 razina osjetljivih na pritisak kako bi pružila prirodno i intuitivno iskustvo pisanja. HUAWEI Notepad izvorno podržava Huawei stylus s novom značajkom Screen-off Shorthand, omogućujući korisnicima da zabilježe svoju inspiraciju kad god se dogodi.

Huawei je tijekom događaja također najavio najnovije modele HUAWEI MateBooka. Nadograđeni HUAWEI MateBook X Pro pokreću Intel Core procesori desete generacije. Dostupan u novoj boji Emerald Green, najnoviji premium laptop zadržava FullView Display dizajn kako bi postigao omjer zaslona i tijela od 91 posto. U međuvremenu, nova HUAWEI MateBook D serija pridružuje se HUAWEI MateBook obitelji kao računalo namijenjeno mlađim potrošačima, nudeći inovativno pametno iskustvo u dizajnu koji je potpisan za HUAWEI MateBook seriju.

Kako bi razvio potpuni ekosustav koji će podržavati Huaweijeve uređaje, Huawei postupno otvara razne mogućnosti kroz sve svoje tehnologije globalnim programerima putem HMS-a. Ovaj ekosustav  ključna je komponenta Huaweijeve razvojne strategije.

Trenutno u svojoj četvrtoj iteraciji, HMS Core zbirka je alata napravljenih za Huaweijeve partnere i programere kako bi stvorili jedinstvena, nova iskustva koja iskorištavaju sve hardverske i softverske mogućnosti koje Huawei uređaji nude. Integrirajući HMS u svoje aplikacije s HMS Core 4.0, programeri mogu brzo implementirati Huaweijeve mogućnosti na uređaju kao što su HiAI, distribuirana tehnologija i značajke kamere u njihovim aplikacijama i pružiti kvalitetno iskustvo krajnjim korisnicima.

HUAWEI AppGallery također nudi i Quick Apps, inovativnu kategoriju aplikacija kreiranih za 5G uređaje. Razvijen na temelju industrijskih standarda, Quick Apps ne zahtijeva instalaciju i koristi minimalnu sistemsku memoriju. Korisnici mogu jednostavno kliknuti na te aplikacije kako bi uživali u brzoj interakciji i lijepim sučeljima kao da su tradicionalne aplikacije. Ova kategorija brzo raste - trenutno je na HUAWEI AppGallery dostupno preko 1.700 brzih aplikacija.

Pored razvijanja aplikacija, Huawei aktivno prikuplja aplikacije koje su već popularne u svijetu kako bi obogatili korisničko iskustvo. Kako bi zaštitio korisnike od zlonamjernih aplikacija, Huawei je uveo cjelovit sigurnosni i zaštitni sustav, koji uključuje provjeru stvarnog imena programera, postupak pregleda u četiri koraka, zaštitu za preuzimanje i instalaciju, kao i mehanizam za prevenciju sigurnog rada aplikacija.

S devetogodišnjim iskustvom sakupljanja i razvoja aplikacija, HUAWEI AppGallery jedna je od prve tri svjetske trgovine za aplikacije. Govoreći o svojim planovima za budućnost HUAWEI AppGallery, Yu je napomenuo da će u  narednom periodu širiti ekosustav aplikacija u HUAWEI AppGallery-ju s nadom da ćemo stvoriti sigurnu i pouzdanu platformu, ali i pružiti potrošačima veći izbor.

„Stalni uspjeh ovog naprednog ekosustava ostat će jedan od naših najvećih prioriteta. Huawei aktivno radi s programerima popularnih aplikacija širom svijeta kako bi proširili ekosustav aplikacija. Programeri su dobrodošli pridružiti se tom ekosustavu i zajedno s Huaweijem omogućiti korisnicima diljem svijeta bolje iskustvo korištenja aplikacija“, zaključuju iz Huaweija.

Još iz kategorije

Panasonic predstavio nove uređaje koji dolaze na hrvatsko tržište

Panasonic predstavio nove uređaje koji dolaze na hrvatsko tržište

03.04.2020. komentiraj

Panasonic je nedavno u Občanskoj Plovárni u Pragu održao regionalni događaj Wave 2020 na kojemu je predstavljen niz novih proizvoda koji će se tijekom sljedećih mjeseci naći na lokalnim tržištima, uključujući i hrvatsko. Nakon globalnog predstavljanja u Las Vegasu početkom godine, na domaćem tržištu naći će se novi OLED televizori HZ2000, HZ1500 i HZ1000.

Xiaomi prodao više mobitela od Huaweija u veljači 2020.

Xiaomi prodao više mobitela od Huaweija u veljači 2020.

02.04.2020. komentiraj

Xiaomi je prestigao Huawei i postao treći svjetski proizvođač pametnih telefona, ako se gledaju pošiljke u veljači ove godine. Značajan je to uspjeh je nikad dosad Xiaomi nije postigao tako nešto.

Kako raditi od kuće i biti produktivan

Kako raditi od kuće i biti produktivan

01.04.2020. komentiraj

Mnoge su tvrtke u posljednjih mjesec dana uvele obvezu rada od kuće. Digitalni nomadi odavno su navikli na ovaj životni stil, međutim, šta je s onima koji se prvi put suočavaju s ovim izazovom? Evo nekoliko savjeta kako da i prilikom rada od kuće budete produktivni i efikasni, što je više moguće.