MWC 2016: Huawei predstavio MateBook

MWC 2016: Huawei predstavio MateBook

Prvo računalo, bolje rečeno tablet koji je kineski Huawei predstavio svjetskom tržištu na sajmu Mobile World Congress u Barceloni ima sve dodatke kako bi bio konkurencija prije svega Microsoftovu Surface.

Kada bi se gledao segment u kojem dolazi Huawei MateBook definitivno pripada kategoriji 2-u-1 računala, jer ima odvojivu tipkovnicu kao i neki drugi proizvodi na tržištu, prije svega Appleov iPad Pro, već spomenuti Microsoft Surface, ali i slični proizvodi Lenova, Samsunga i još nekih drugih proizvođača.

Prvi su dojmovi iznimno dobri iako je riječ o skupom uređaju, ako se uzmu u obzir cijene dodataka koje je potrebno uzeti poput tipkovnice i olovke. MateBook zorno prikazuje strategiju tvrtke Huawei u pomnom odabiru partnerstava s najinovativnijim tvrtkama na tržištu koje su sve redom lideri u svojim industrijama. MateBook dolazi sa 6. generacijom Intel Core procesora M-serije koja može udovoljiti najrigoroznijim poslovnim potrebama korisnika, a sve u modernom, modnom, tankom i laganom kućištu.

Za optimalne performanse, dugotrajnost baterije bio je top prioritet prilikom dizajniranja MateBook uređaja.  Njegova 33.7 Whv high-density litijska baterija osigurava dovoljno snage za 9 sati rada, 9 sati konstantnog korištenja interneta te 29 sati reprodukcije glazbe. Uređaj posjeduje jedinstvenu tehnologiju štednje energije kako bi udovoljio svim potrebama svojih korisnika. Baterija MateBook uređaja u potpunosti se puni za dva i pol sata. Kad korisnik nema vremena za potpuno punjenje baterije, uređaj će za sat vremena napuniti 60 posto baterije.

Što se tiče operativnog sustava tu je Windows 10, a tehničke specifikacije su 12 inčni IPS LCD zaslon rezolucije 2.160 x 1.440 piksela, Intel procesor do maksimalno Core m7, 4 ili 8 GB radne memorije, 5 megapikselna prednja kamera, 128 GB, 256 ili čak 512 GB prostora za pohranu podataka, te senzor otiska prsta. Dodatci uključuju olovku odnosno stylus, te adapter koji omogućuje spajanje USB ili HDMI.

Iako je namijenjen najzahtjevnijim korisnicima, bilo da je riječ o poslovnim ili privatnim korisnicima, cijena će mu biti prilično visoka i to ovisno o modelu, od najjeftinijeg s najslabijim procesorom i sustavom za pohranu za 800 eura s porezom na europskom tržištu, pa sve do najskupljeg modela za 1799 eura.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

Apple i Samsung nastavljaju s dominacijom na tržištu nosivih uređaja

19.11.2019. komentiraj

Tržište nosivih uređaja nastavilo se zahuktavati i kroz treći kvartal ove godine, što zorno pokazuju podaci koje je predočio Strategy Analytics. Ukupno, riječ je o 14,2 milijuna isporučenih uređaja, a očekivano je uvjerljivo prvi po tom pitanju Apple Watch s njih 6,8 milijuna i rastom od 51 posto na godišnjoj razini.

IDC: Marginalni rast tržišta pametnih telefona

IDC: Marginalni rast tržišta pametnih telefona

19.11.2019. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine zabilježilo je rast od 0,8 posto na godišnjoj i rast od 8,1 posto na kvartalnoj razini te završilo s ukupno 358,3 milijuna isporuka, a pritom su najviše profitirali Samsung i Huawei, dva najjača proizvođača na svijetu, navodi tako IDC u svom najnovijem izvješću.

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

18.11.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.