Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Više tisuća novinara iz cijelog svijeta okupilo se u Londonu na predstavljanju novih pametnih telefona iz radionice kineskog Huaweija. Dvorana je već dvadesetak minuta prije početka bila prepuna jer su se očekivali novi telefoni iz Mate serije i to oni s oznakom 20. Tako je Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, ali i naravno dizajnerski Porsche Design.

Najjači model iz serije Mate 20 Pro ima zaslon 6,39 inča, ali postoji i njegova nešto jača inačica s baterijom od 5000 mAh i to kod modela 20 X za gaming, dok Mate 20 Pro ima 4200 mAh. Zaslon je inače rezolucije 3120 x 1440 piksela.

Jedna od odlika novog pametnog telefona su i tri stražnje kamere i to već tradicionalno Leica. Mate 20 Pro dobio potpuno novu širokokutnu kameru od 20 megapiksela koja je zamijenila monokromatski senzor, a tu je i 8 mpx teleobjektiv koji ima podršku za 5x uvećanje slike. Moguće je sada i macro fotografiranje do minimalne udaljenosti 2,5 centimetra od predmeta. Kao i na prethodniku, za glavne fotografske zadaće zadužena je leća koja snima fotografije od 40 megapiksela koja ima nešto bolji i jači senzor. Prednja kamera može snimati fotografije od 24 megapiksela, ali se koristi i za prepoznavanje lica kod otključavanja telefona

Jezgru uređaja čine procesori izgrađeni na 7nm tehnologiji. Kirin 980 sada je dobio i dva posebna čipa koja su zadužena za zadatke vezane uz umjetnu inteligenciju što telefonu daje neke zanimljive opcije poput mogućnosti 3D vizualizacije predmeta.

Huawei uz telefon nudi i novi ekstremno brzi punjač (40W) i tvrde kako će te uz njega telefon od 70 posto napuniti samo za pola sata. Uz to Mate serija podržava i bežično punjenje, pa će te moći puniti i druge telefone kao što je recimo iPhone.

I na kraju Huawei je predstavio i dodatke za svojepametne telefone, ali i novi pametni sat koji ima trajanje baterije od čak 2 tjedna.

Još iz kategorije

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.

Samsung predstavlja Galaxy Fold

Samsung predstavlja Galaxy Fold

21.02.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je dugo očekivani Galaxy Fold preklopni uređaj kojim se otvara potpuno nova mobilna kategorija uređaja. Galaxy Fold ima prvi na svijetu 7,3-inčni Infinity Flex zaslon koji se preklapa u kompaktan uređaj s pokrovnim zaslonom te nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja videozapisa, igranja igara i raznih drugih mogućnosti koja će upotpuniti ovo jedinstveno korisničko iskustvo, tvrde njegovi tvorci.

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

21.02.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je najnoviji Galaxy Tab S5e. Novi je tablet tanji, lakši i dizajniran s pametnim značajkama. Uređaj dolazi s 10,5-inčnim zaslonom i velikim kapacitetom baterije.