Huawei patentirao ultra zakrivljeni ekran

Huawei patentirao ultra zakrivljeni ekran

Huawei je predstavio P50 seriju i sad je vrijeme za istinski flagship te kineske kompanije - Mate 50. Glasine o tome kako će izgledati već su krenule i ukoliko se pokažu istinitima, imat će ultra zakrivljeni ekran.

U prijevodu, ekran na Mate 50 biti će i na rubovima, u potpunosti. S takvim dizajnom Huawei je već koketirao u ožujku 2019., kad je predstavljena Mate 30 serija. Ono što se tad moglo vidjeti i bilo je uistinu zanimljivo, jest izostanak fizičkih tipki. Umjesto njih, ako bi korisnik htio pojačati glazbu, tapnuo bi dvaput prstom bilo gdje na strani uređaja i funkcija pojačavanja bi se prikazala.

Ovaj put će sve skupa biti daleko naprednije pa se uvode funkcionalnosti kao "trigeri" ramenom, nekoliko dodatnih ikona, ali i mogućnost čitanja poruka koje bi se prikazivale u jednoj liniji. Tako nešto može se vidjeti na Galaxy Z Flip uređajima.

Koncept omogućava i upravljanje kamerom Mate 50 pametnog telefona, ali konkretnijih detalja o tome nema jer je tek predstavljen vizualni dio samog uređaja. Možda Huawei samo "ispipava bilo" tržišta i uvodit će promjene "u hodu" ili s ovako osnovnim sitnicama žele pobuditi zanimanje tržišta.

Bilo bi sve to još uzbudljivije kad ne bi vrijedile američke sankcije i kad softverski Huawei pametni telefoni ne bi bili softverski toliko inferiorniji. Uz svo poštovanje prema razvojnom timu kineske kompanije, još uvijek se HarmonyOS ne može mjeriti s Androidom ili iOS operativnim sustavima. Odnosno, aplikacijama koje dolaze s njima.

Dakle, dojam je da su polako stigli trenuci kad u Huaweiju moraju početi prisnije surađivati i komunicirati s novom američkom administracijom pa da se u političkom smislu stanje popravi i da Huawei dobije drugu priliku. Pomoglo bi to svima na tržištu, ali i drugim industrijama. Jer, ove inovacije svakako bi brojni korisnici objeručke prihvatili. Ukoliko bi imali sav potreban komfor dok se njima služe.

Još iz kategorije

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

20.10.2021.

Apple je u ponedjeljak 18. listopada održao pomalo iznenadno Unleashed događaj na kojem je predstavljen novi hardver u ponudi tehnološkog giganta.

Tržište pametnih telefona palo 6 posto, vodeći Samsung, Apple i Xiaomi

Tržište pametnih telefona palo 6 posto, vodeći Samsung, Apple i Xiaomi

18.10.2021.

U trećem tromjesečju 2021. globalne isporuke pametnih telefona pale su za 6 posto, prema Canalysu. Tržište je doživjelo pad jer su se dobavljači borili zadovoljiti potražnju za uređajima uslijed nedostatka komponenti koja se dogodila zbog krize.

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

17.10.2021.

ADATA Technology predstavlja ADATA DDR5-4800, DDR5 memorijski modul sljedeće generacije, koji je u mogućnosti dostići frekvencije do 4800 MT/s i dolazi u kapacitetima do 32 GB. ADATA je surađivala sa šest vodećih proizvođača matičnih ploča, uključujući AORUS, ASROCK, ASUS, GIGABYTE, MSI i ROG da bi osigurala optimalne performanse i kompatibilnost s različitim modelima.