Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

Foto: Huawei

Huawei je objavio da su njihovi najnoviji uređaji, P20 Pro i P20, rangirani kao uređaji s najvišim VCX rezultatima (Valued Camera Experience). Riječ je o objektivnom i opsežnom ocjenjivanju korisničkog iskustva koje u obzir uzima kvalitetu kamere i performanse pametnog telefona. Vodeći po rezultatima, P20 Pro i P20, postigli su visoke ocjene od 74 i 71 boda.

Prema VCX-u, Huawei P20 Pro funkcionira bolje ili jednako u svim metrikama u usporedbi s trenutnom generacijom vodećih pametnih telefona drugih proizvođača na tržištu. Najviše se ističe činjenica da su postavke zumiranja P20 Pro modela ocijenjene znatno bolje nego kod ostalih pametnih telefona. To zumiranje omogućuje treći Leica objektiv na P20 Pro modelu koji podržava i tri puta veći optički zoom od industrijskog standarda. U kombinaciji s Master AI, koji pokreće Kirin 970 SoC, P20 Pro može dosegnuti do 5 puta veći hibridni i 10 puta veći digitalni zoom.

VCX ocjena podrazumijeva prosjek ocjene kvalitete fotografije, izvedbe uređaja i performansi na ljestvici od 0 do 100. Sastavlja se tako da se ocjenjuje kvaliteta izvedbe pri snimanju višenamjenskog T42 testnog grafikona u pet različitih uvjeta. Potom se kvantificira brzina fokusiranja i snimanja fotografije. Finalni VCX rezultat izračunava se temeljem objektivnih i numeričkih rezultata. Svaki mjerni podatak određen je skupinom stručnjaka koja osigurava da je mjerljivost svakog podatka prilagođena kako bi se točno iskazao utjecaj svake metrike na krajnje korisničko iskustvo.

Još iz kategorije

Huawei osvojio EISA nagradu za najbolji pametni telefon drugu godinu zaredom

Huawei osvojio EISA nagradu za najbolji pametni telefon drugu godinu zaredom

17.08.2019. komentiraj

Huawei Consumer Business Group (CBG) primio je nagradu EISA-e (Expert Imaging and Sound Association), grupe koja obuhvaća 55 najcjenjenijih svjetskih časopisa na području potrošačke elektronike. Huaweijev P30 Pro proglašen je najboljim pametnim telefonom 2019. – 2020. godine, a kompanija je drugu godinu zaredom osvojila ovu nagradu. Nagrada će Huaweiju službeno biti uručena tijekom IFA-e na EISA Awards ceremoniji 6. rujna u Berlinu, kako bi se dodatno uveličalo samo otvaranje jednog od najvećih sajmova potrošačke elektronike.

Samsung Galaxy Note10+ 5G dobio najbolje ocjene na DxOMarku

Samsung Galaxy Note10+ 5G dobio najbolje ocjene na DxOMarku

17.08.2019. komentiraj

Novi Galaxy Note10+ 5G, najnovija Samsungova perjanica predstavljena nedavno u New Yorku, ima najbolju prednju i stražnju kameru, kao i najbolji rezultat prilikom snimanja videozapisa. To su rezultati DxOMark, specijalizirane internetske stranice za recenziju kamera na mobilnim uređajima. Prilikom testiranja, Note10+ 5G je osvojio prvo mjesto za svoju stražnju kameru, sa sveukupnim rezultatom od 113 bodova, dok je vodeću poziciju na DxOMark Selfie ljestvici osvojio i za prednju kameru sa osvojenih 99 bodova.

Honor osvojio nagradu EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020

Honor osvojio nagradu EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020

16.08.2019. komentiraj

Brand kineskog Huaweia Honor osvojio je nagradu Europskog udruženja za sliku i zvuk (EISA). HONOR 20 PRO dobio je nagradu 'EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020' za izvanredan dinamički holografski dizajn i veličanstvenu AI Quad kameru. Ovo je druga velika nagrada za HONOR 20 PRO, nakon što je ranije ove godine ostvario drugi najbolji DXOMark rezultat sa 111 bodova. Kao treći HONOR pametni telefon kojeg je nagradila EISA, nakon Honora 8 Pro i Honora 10, HONOR 20 PRO pohvalili su kao „savršen izbor za one koji traže napredan, fleksibilan i moderno dizajniran pametni telefon.“