Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

Foto: Huawei

Huawei je objavio da su njihovi najnoviji uređaji, P20 Pro i P20, rangirani kao uređaji s najvišim VCX rezultatima (Valued Camera Experience). Riječ je o objektivnom i opsežnom ocjenjivanju korisničkog iskustva koje u obzir uzima kvalitetu kamere i performanse pametnog telefona. Vodeći po rezultatima, P20 Pro i P20, postigli su visoke ocjene od 74 i 71 boda.

Prema VCX-u, Huawei P20 Pro funkcionira bolje ili jednako u svim metrikama u usporedbi s trenutnom generacijom vodećih pametnih telefona drugih proizvođača na tržištu. Najviše se ističe činjenica da su postavke zumiranja P20 Pro modela ocijenjene znatno bolje nego kod ostalih pametnih telefona. To zumiranje omogućuje treći Leica objektiv na P20 Pro modelu koji podržava i tri puta veći optički zoom od industrijskog standarda. U kombinaciji s Master AI, koji pokreće Kirin 970 SoC, P20 Pro može dosegnuti do 5 puta veći hibridni i 10 puta veći digitalni zoom.

VCX ocjena podrazumijeva prosjek ocjene kvalitete fotografije, izvedbe uređaja i performansi na ljestvici od 0 do 100. Sastavlja se tako da se ocjenjuje kvaliteta izvedbe pri snimanju višenamjenskog T42 testnog grafikona u pet različitih uvjeta. Potom se kvantificira brzina fokusiranja i snimanja fotografije. Finalni VCX rezultat izračunava se temeljem objektivnih i numeričkih rezultata. Svaki mjerni podatak određen je skupinom stručnjaka koja osigurava da je mjerljivost svakog podatka prilagođena kako bi se točno iskazao utjecaj svake metrike na krajnje korisničko iskustvo.

Još iz kategorije

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

Vrijedni pokloni na dar uz Huawei P40 Pro+ u prednarudžbi

03.07.2020. komentiraj

Novi Huawei P40 Pro+ dostupan je na hrvatskom tržištu. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 9.999 kuna, a ako se uređaj prednaruči odmah, na dar se dobiva Watch GT 2e pametni sat i najnoviji Huawei SuperCharge bežični punjač od 40 W. Korisnici će uz ova dva besplatna uređaja na dar dobiti i 12 mjeseci besplatnog prostora na Huawei Cloudu od čak 50 GB. Ponudu je moguće iskoristiti kod prodajnih partnera do 15. srpnja ili do isteka zaliha.

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

Samsung predstavio najnovijeg člana Galaxy A obitelji – Galaxy A31

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je novi Samsung Galaxy A31 pametni telefon koji dolazi s multifunkcionalnom četverostrukom kamerom, vrhunskim Infinity-U zaslonom i snažnom baterijom od 5,000 mAh-a. Također, dolazi s poboljšanim mogućnostima i inovacijama koje odlikuju popularnu Galaxy A obitelj, tvrde u kompaniji.

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

Predstavljen Cat S42 novi telefon za teške zadatke

02.07.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je danas u Londonu Cat S42, otporan i pouzdan pametni telefon spreman za  ekstremne uvjete. Uređaj je dostupan za prednarudžbe, a prve isporuke u Hrvatskoj se očekuju 14. srpnja ove godine.