Huawei P20 će imati čak 3 stražnje kamere

Huawei P20 će imati čak 3 stražnje kamere

Foto: Huawei

Huawei voli ispisivati povijest kad su pametni telefoni u pitanju i nakon što je 2016. godine postao prvi proizvođač s dvostrukom kamerom na stražnjem dijelu svog P9 flagship uređaja, tako će postati prvi i kad se pojavi novi P20 pametni telefon. Samo, ovaj put Huawei će ponosno istaknuti trostruku kameru na stražnjem dijelu uređaja!

Naime, blogeri sa Slash Leaks domogli su se kutije u kojoj će se nalaziti prestižni P20 i na njoj se jasno vide tri leće. Naravno, proizvodi ih prestižna Leica, s kojom Huawei ima partnerstvo posljednje dvije godine. Kamere će se nalaziti u lijevom gornjem kutu, a ne na sredini stražnjeg dijela i to je odlično rješenje jer s obzirom na širinu koju tri leće nude, korisnici će dobiti mnogo više no što su imali prilike na prethodnim uređajima Huawei P serije.

Ako je pak vjerovati marketiškim stručnjacima kineske kompanije, korisnici nikad prije nisu ni na kojem uređaju ikad proizvedenom imali prilike uživati u takvoj kvaliteti kao ona koju će ponuditi P20. Osjetit će se to već i po megapikselima, kojih nimalo ne nedostaje, bez obzira što nisu segment koji može osigurati kvalitetu. No, svakako su iznimno bitna stavka svake kamere.

Primjerice, na P10 korisnici su imali dvije kamere od 12 megapiksela na stražnjem dijelu uređaja, a sad bi trebale biti dvije od 16 i jedna od osam megapiksela, ili će biti dvije od 12 i jedna 16 megapiksela. To se još ne zna. Kao što se ne zna previše o prednjoj kameri, ali glasine tvrde da bi trebala biti 24 megapiksela što je nevjerojatno i u "selfie doba" iznimno velika stvar.

Kako god bilo, konkretne ćemo detalje samog uređaja saznati vrlo brzo, na Mobile World Congressa (MWC) u Barceloni, koji se održava od 26. veljače do 2. ožujka. I sigurno će biti mnogo noviteta koji se nisu očekivali, što se može zaključiti već po samoj činjenici da se uređaj neće zvati P11, kako se vjerovalo, već P20.

Još iz kategorije

Novi CAT pametni telefon s naprednom termalnom kamerom

Novi CAT pametni telefon s naprednom termalnom kamerom

04.08.2020. komentiraj

Bullitt Group, globalni nositelj licence za Cat telefone, predstavio je Cat S62 Pro  pametni telefon s termalnim snimanjem i FLIR Lepton senzorom najviše dostupne razlučivosti. Cat S62 Pro treća je generacija serije Cat 60 i ekskluzivno je opremljen najnovijom termalnom tehnologijom tvrtke FLIR. Zahvaljujući senzoru FLIR Lepton 3.5 i novoj aplikaciji MyFLIR Pro, Cat S62 Pro donosi četverostruko povećanje broja termalnih piksela i nenadmašan komplet značajki unutar aplikacije.

Na domaće tržište stiže OnePlus Nord

Na domaće tržište stiže OnePlus Nord

03.08.2020. komentiraj

Premium tehnološki brend OnePlus lansirao je OnePlus Nord, prvi model pametnih telefona koji dolazi po pristupačnijim cijenama. Premijerno predstavljen pomoću AR tehnologije, OnePlus Nord donosi sve elemente vrhunskog pametnog telefona koji korisnicima olakšavaju svakodnevicu: napredan sustav kamera, besprijekorno korisničko iskustvo te pouzdana kvaliteta OnePlusa. Nord pokreće Qualcomm Snapdragon 765G 5G mobilna platforma čime brend nastavlja pružati vlastiti doprinos 5G eri omogućavajući većem broju korisnika da uživaju u neviđenim brzinama 5G tehnologije. OnePlus Nord prednarudžbom je dostupan kod distributera e-Kupi i Sancta Domenica.

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

01.08.2020. komentiraj

Huawei je nedavno predstavio svoj flagship prijenosnik s FullView zaslonom i čitavim nizom naprednih funkcija – MateBook X Pro, a uređaj korisnicima otvara razne mogućnosti, bilo da je riječ o korištenju za poslovne potrebe ili opuštanju uz igre, ističu iz ovog kineskog proizvođača pametnih telefona, prijenosnika i tableta.