Huawei P20 će imati čak 3 stražnje kamere

Huawei P20 će imati čak 3 stražnje kamere

Foto: Huawei

Huawei voli ispisivati povijest kad su pametni telefoni u pitanju i nakon što je 2016. godine postao prvi proizvođač s dvostrukom kamerom na stražnjem dijelu svog P9 flagship uređaja, tako će postati prvi i kad se pojavi novi P20 pametni telefon. Samo, ovaj put Huawei će ponosno istaknuti trostruku kameru na stražnjem dijelu uređaja!

Naime, blogeri sa Slash Leaks domogli su se kutije u kojoj će se nalaziti prestižni P20 i na njoj se jasno vide tri leće. Naravno, proizvodi ih prestižna Leica, s kojom Huawei ima partnerstvo posljednje dvije godine. Kamere će se nalaziti u lijevom gornjem kutu, a ne na sredini stražnjeg dijela i to je odlično rješenje jer s obzirom na širinu koju tri leće nude, korisnici će dobiti mnogo više no što su imali prilike na prethodnim uređajima Huawei P serije.

Ako je pak vjerovati marketiškim stručnjacima kineske kompanije, korisnici nikad prije nisu ni na kojem uređaju ikad proizvedenom imali prilike uživati u takvoj kvaliteti kao ona koju će ponuditi P20. Osjetit će se to već i po megapikselima, kojih nimalo ne nedostaje, bez obzira što nisu segment koji može osigurati kvalitetu. No, svakako su iznimno bitna stavka svake kamere.

Primjerice, na P10 korisnici su imali dvije kamere od 12 megapiksela na stražnjem dijelu uređaja, a sad bi trebale biti dvije od 16 i jedna od osam megapiksela, ili će biti dvije od 12 i jedna 16 megapiksela. To se još ne zna. Kao što se ne zna previše o prednjoj kameri, ali glasine tvrde da bi trebala biti 24 megapiksela što je nevjerojatno i u "selfie doba" iznimno velika stvar.

Kako god bilo, konkretne ćemo detalje samog uređaja saznati vrlo brzo, na Mobile World Congressa (MWC) u Barceloni, koji se održava od 26. veljače do 2. ožujka. I sigurno će biti mnogo noviteta koji se nisu očekivali, što se može zaključiti već po samoj činjenici da se uređaj neće zvati P11, kako se vjerovalo, već P20.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.