Huawei P20 će imati čak 3 stražnje kamere

Huawei P20 će imati čak 3 stražnje kamere

Foto: Huawei

Huawei voli ispisivati povijest kad su pametni telefoni u pitanju i nakon što je 2016. godine postao prvi proizvođač s dvostrukom kamerom na stražnjem dijelu svog P9 flagship uređaja, tako će postati prvi i kad se pojavi novi P20 pametni telefon. Samo, ovaj put Huawei će ponosno istaknuti trostruku kameru na stražnjem dijelu uređaja!

Naime, blogeri sa Slash Leaks domogli su se kutije u kojoj će se nalaziti prestižni P20 i na njoj se jasno vide tri leće. Naravno, proizvodi ih prestižna Leica, s kojom Huawei ima partnerstvo posljednje dvije godine. Kamere će se nalaziti u lijevom gornjem kutu, a ne na sredini stražnjeg dijela i to je odlično rješenje jer s obzirom na širinu koju tri leće nude, korisnici će dobiti mnogo više no što su imali prilike na prethodnim uređajima Huawei P serije.

Ako je pak vjerovati marketiškim stručnjacima kineske kompanije, korisnici nikad prije nisu ni na kojem uređaju ikad proizvedenom imali prilike uživati u takvoj kvaliteti kao ona koju će ponuditi P20. Osjetit će se to već i po megapikselima, kojih nimalo ne nedostaje, bez obzira što nisu segment koji može osigurati kvalitetu. No, svakako su iznimno bitna stavka svake kamere.

Primjerice, na P10 korisnici su imali dvije kamere od 12 megapiksela na stražnjem dijelu uređaja, a sad bi trebale biti dvije od 16 i jedna od osam megapiksela, ili će biti dvije od 12 i jedna 16 megapiksela. To se još ne zna. Kao što se ne zna previše o prednjoj kameri, ali glasine tvrde da bi trebala biti 24 megapiksela što je nevjerojatno i u "selfie doba" iznimno velika stvar.

Kako god bilo, konkretne ćemo detalje samog uređaja saznati vrlo brzo, na Mobile World Congressa (MWC) u Barceloni, koji se održava od 26. veljače do 2. ožujka. I sigurno će biti mnogo noviteta koji se nisu očekivali, što se može zaključiti već po samoj činjenici da se uređaj neće zvati P11, kako se vjerovalo, već P20.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.