Huawei Mate 30 Pro zasjeo na prvo mjesto DxOMark ljestvice

Huawei Mate 30 Pro zasjeo na prvo mjesto DxOMark ljestvice

Huawei je ponovno postavio trendove i nametnuo se kao lider mobilne fotografije. Pametni telefon Huawei Mate 30 Pro na DxOMark ljestvici zauzeo je prvo mjesto s ukupnim 121 bodom, što je za čak četiri boda više od drugoplasiranog pametnog telefona. Takvo priznanje potvrdilo je lidersku poziciju Huaweija te podignulo ljestvicu mobilne fotografije. Huawei Mate 30 Pro ostvario je i dosad najbolji rezultat od 131 boda kada su u pitanju fotografije.

“S ukupnom ocjenom od 121, Huawei Mate 30 Pro novi je broj jedan na našoj ljestvici mobilnih kamera. To je novi rekord koji je iznad svih očekivanja. O kvaliteti novog Huaweija svjedoči i činjenica da je konkurenciju ostavio daleko iza sebe”, objavljeno je danas na DxOMark-u.

DxOMark je neovisan  istraživački portal koji testira razne parameter kamere na pametnim telefonima u laboratorijskim i stvarnim uvjetima. Povijesno testiraju i senzore na DSLR i DSLM fotoaparatima pa se njihova ljestvica u svijetu mobilne industrije uzima kao najrelevantnija.

Sustav kamera na novom Huaweiju Mate 30 Pro uključuje 40MP SuperSensing kameru, 40MP Cine kameru, 8MP telefoto kameru te 3D dubinsku kameru. SuperSensing kamera dvostruka je glavna kamera koja može snimati zadivljujuće fotografije, a naročito ako se tome pridodaju opcije ultra širokog noćnog fotografiranja te fotografije ultra širokog kuta s uključenim HDR-om + ili Pro-Bokeh efektom.

Supersensing 40MP kamera s nizom boja RYYB dizajnirana je tako da privuče još više svjetla, osiguravajući tako da Huawei Mate 30 Pro stvori vrlo detaljne slike visoke razlučivosti pa čak i ako su one snimljene u uvjetima slabog osvjetljenja. Tu je također i ISP 5.0 procesor signala slike koji u suradnji s kamerom stvara izuzetne fotografije i video zapise.

Mate 30 Pro uz sve navedeno može snimati i profesionalne video zapise s kinematografskim tonovima. Cine kamera ima veliku 1/ 1.54-inčnu veličinu senzora s vrijednošću ISO 51200 za snimanje video zapisa, a tu treba dodati i Ultra Slow-Motion opciju pri 7680 sličica u sekundi alli i stabilni 4K video.

Još iz kategorije

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.