Huawei lansirao bežične slušalice s adaptivnim poništavanjem buke

Huawei lansirao bežične slušalice s adaptivnim poništavanjem buke

Huawei je lansirao najnovije True Wireless Stereo (TWS) Bluetooth slušalice, HUAWEI FreeBuds 4, a kako sami tvrde ovaj novi član Huaweijeve serije TWS slušalica odlikuje se prvim adaptivnim aktivnim poništavanjem buke na svijetu (eng. Adaptive Ear Matching - AEM).

„Uz korisnicima omiljenu tehnologiju aktivnog poništavanja buke, open-fit dizajn, laganu udobnost, zvuk visoke rezolucije i inteligentno audio povezivanje, HUAWEI FreeBuds 4 slušalice ne donose samo izuzetnu kvalitetu zvuka, već iskustvo slušanja uz aktivno poništavanje buke podižu na potpuno novu razinu“, ističu iz Huaweija.

Tijekom 2019. godine Huawei je predstavio prve slušalice open-fit dizajna s opcijom aktivnog poništavanja buke na svijetu, HUAWEI FreeBuds 3, omogućujući korisnicima uživanje i u udobnosti open-fita i u sveobuhvatnoj ANC kvaliteti zvuka. Nakon gotovo dvije godine kontinuiranih ulaganja u istraživanje i razvoj te akumuliranja tehničke ekspertize, predstavljene su HUAWEI FreeBuds 4 slušalice, opremljene novom, unaprijeđenom Open-fit tehnologijom aktivnog poništavanja buke koja je ovu funkciju podigla na novu razinu te ju je poboljšala I na razini hardvera i na razini softvera.

HUAWEI FreeBuds 4 slušalice donose Adaptive Ear Matching (AEM) tehnologiju koja je po prvi put upotrebljena za slušalice open-fit dizajna, pojašnjavaju u ovom kineskom proizvođaču i ističu da automatskim prepoznavanjem oblika uha korisnika te načina nošenja, HUAWEI FreeBuds 4 mogu inteligentno odrediti optimalne postavke poništavanja buke za svakog korisnika, omogućujući im doslijednu kvalitetu zvuka visoke rezolucije, neovisno o situaciji u kojoj ih nose.

„Nove HUAWEI FreeBuds 4 slušalice imaju i tehnologiju poništavanja buke s dva mikrofona koja donosi poboljšane performanse smanjenja buke. Riječ je o prvim slušalicama open-fit dizajna koje koriste tehnologiju poništavanja buke, što omogućava da mikrofoni znatno preciznije detektiraju ambijentalnu buku, postižući vodeće razine u industriji“, pojašnjavaju iz Huaweija.

The HUAWEI FreeBuds 4 slušalice koriste kompozitnu dijafragmu od tekućeg kristala (eng. Liquid Crystal Polymer - LCP), koja podržava frekvencijski opseg do 40kHz, donoseći zvuk visoke rezolucije i kvalitete. Bez značajnijeg gubitka kvalitete, visoki tonovi zvuče bogatije i punije.

Osim toga, HUAWEI FreeBuds 4 slušalice opremljene su dinamičkim driverom od 14.3mm koji stvara snažnije i impresivnije baseve. Kada je riječ o performansama basa, HUAWEI FreeBuds 4 usvajaju novi sustav koji poboljšava bas te kanale koji ga emitiraju i matičnu ploču kako bi formirale neovisno zapečaćenu zvučnu šupljinu. U usporedbi s FreeBuds 3 slušalicama, HUAWEI FreeBuds 4 dramatično poboljšavaju hermetičnost i zvučni pritisak, a volumen kanala koji emitira bas povećan je za 15%, što pojačava rezonantni efekt iz zraka i dijafragme.

„Kada je isključeno aktivno poništavanje buke, HUAWEI FreeBuds 4 nude 4 sata kontinuirane reprodukcije glazbe, a zajedno s kućištem za punjenje, čak 22 sata. Ako je opcija aktivnog poništavanja buke uključena, ove slušalice donose 2,5 sata neprekidnog slušanja glazbe. Osim toga, tehnologija brzog punjenja koja je vodeća u industriji, omogućava 2,5 sata uživanja u zvuku nakon samo 15-minutnog punjenja, tako da korisnici ne moraju brinuti o razini baterije kada su van kuće ili u žurbi“, pojašnjavaju u Huaweiju.

Nadalje tvrde da udobnost nošenja ključna je za postizanje optimalnog korisničkog iskustva. U usporedbi sa svojim prethodnikom, slušalicama HUAWEI FreeBuds 3, HUAWEI FreeBuds 4 unaprijeđene su s 13 dodataka za optimizaciju koji smanjuju njihovu veličinu i čine ih lakšima. Težina svake slušalice iznosi samo 4.1g. HUAWEI FreeBuds 4 donose i tri poboljšanja po pitanju zaobljenosti, za bolje prianjanje u uhu. Niz optimizacija ne omogućuje samo ugodnije iskustvo nošenja i povećanu krutost, već donosi i bolje performanse aktivnog poništavanja buke.

„Kućište za punjenje slušalica HUAWEI FreeBuds 4 dugo je samo 21.2mm i teži samo 38g, što je 6.3% manje i 20.8% lakše od prethodnog modela. Ono ima simetrično okrugli dizajn i profinjenu izradu, donoseći jednostavan i sofisticiran osjećaj. HUAWEI FreeBuds 4 dolaze u različitim bojama, uključujući nijanse Ceramic White i Silver Frost“, ističu iz Huaweija.

HUAWEI FreeBuds 4 podržava dvostruku vezu s uređajima. Bilo da je riječ o Huawei pametnom telefonu, tabletu, računalu, pametnom satu, pametnom displeju ili bilo kojem drugom pametnom uređaju koji radi na Android, iOS ili Windows operativnom sustavu, istodobno se s HUAWEI FreeBuds 4 slušalicama mogu povezati bilo koja dva uređaja. Tako korisnici mogu uživati u svojoj omiljenoj glazbi ili programu, bez propuštanja poziva. U slučaju dolaznog poziva, glazba ili program će se zaustaviti i prebaciti na poziv.

„Kao važan uređaj u Huawei AI Life strategiji, HUAWEI FreeBuds 4 dolaze sa sveobuhvatnim poboljšanjima u odnosu na svog prethodnika kada je riječ o smanjivanju buke, iskustvu nošenja, kvaliteti zvuka i povezivanju. Uz pomoć AI Life aplikacije, korisnik može napraviti fit test i odabrati čepiće koji najbolje pristaju njegovom uhu, može se vidjeti točan postotak baterije, mogu se koristiti geste za navigaciju. Huawei će u budućnosti nastaviti kontinuirano raditi na dostignućima u neometanom povezivanju i inteligentnom audio iskustvu, donoseći još uzbudljivije audio proizvode korisnicima diljem svijeta“, zaključuje u Huaweiju.

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.