Huawei bi ove godine mogao preskočiti 200 milijuna isporuka

Huawei bi ove godine mogao preskočiti 200 milijuna isporuka

Huawei je u 2017. godini srušio mnoge rekorde kompanije i u ovoj idu dalje te bi ju mogao završiti na 200 milijuna isporučenih uređaja, što se nekako i moglo očekivati s obzirom da je već u srpnju objavljeno da je bilo isporučeno stotinu milijuna, skoro kao u cijeloj 2016. godini!

Uz to, uvjerljivo su najjači na kineskom tržištu s 27 posto udjela, uspjeli su postati drugi proizvođač Android uređaja po snazi u svijetu s oko 15 posto udjela na tržištu i kao šlag na kraju, sva konkurencija je nazadovala pa se Huaweijev rast zapravo osjetio dvostruko.

Po viđenom, neće se sigurno posustati ni u sljedećoj godini, što je odlično s obzirom da je kompanijin cilj do 2020. prestići Samsung, što se do prije dvije godine činilo nemogućom misijom, ali je sad to poprilično izgledno, posebno ako se nastavi situacija kakvu imamo trenutno.

Da bi to uspjeli, odlučilo se developerima ponuditi milijardu američkih dolara kroz pet godina kao nagradu za inovativnost. Dakle, "samo" treba napraviti nešto što čini razliku i dati Huaweiju ovlasti da to prisvoji i potom implementira u profitabilan proizvod. Već s P20 serijom vidjelo se da to pali.

No, da bi nastavili prema naprijed, potrebni su i uređaji srednjeg i nižeg ranga kao serija Honor, inovativni wearable uređaji među kojima se posebno trebaju istaknuti pametni satovi. S obzirom da je prosječna cijena Huawei pametnog telefona ili phableta 275 američkih dolara, jasno je da su velikom dijelu svjetskog tržišta više nego dostupni,  prihvatljivi i primamljivi.

Ali, sad malo i negativna strana priče. Odmoći će činjenica da je tržište Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Novog Zelanda zatvoreno za Huawei zbog sumnje u špijunažu, a to je ogroman problem s obzirom da se radi o "bazenu" od oko pola milijarde ljudi i potencijalnim milijunima isporuka...

Još iz kategorije

AOC predstavio novi monitor za gamere

AOC predstavio novi monitor za gamere

18.03.2019. komentiraj

Tvrtka AOC predstavila je novi gaming monitor dijagonale 28 inča, odnosno 71.1 centimetra. Model G2868PQU podržava 4K rezoluciju (3840x2160 piksela) i donosi nekoliko novosti za ljubitelje računalnih igara.

Novi Master Prime objektiv iz Sonyja

Novi Master Prime objektiv iz Sonyja

18.03.2019. komentiraj

Japanski Sony predstavio je novi objektiv iz GMaster serije izmjenjivih E-Mount objektiva punog formata. Riječ je o modelu  SEL135F18GM 135mm F1.8 super telefoto Prime objektiv s velikim otvorom blende.

Samsung krenuo s proizvodnjom nove memorije za mobitele kapaciteta 12GB DRAM

Samsung krenuo s proizvodnjom nove memorije za mobitele kapaciteta 12GB DRAM

18.03.2019. komentiraj

Samsung je počeo s masovnom proizvodnjom radne memorije za pametne telefone koja donosi 12GB kapaciteta i to je nešto što u današnje vrijeme još itekako često vidimo u ponajboljim stolnim ili prijenosnim računalima. Ali, ljestvica se pomiče konstantno i čini se da je južnokorejski tehnološki gigant odlučio otići toliko visoko da ga drugi neće samo tako dostići.