Huawei bi ove godine mogao preskočiti 200 milijuna isporuka

Huawei bi ove godine mogao preskočiti 200 milijuna isporuka

Huawei je u 2017. godini srušio mnoge rekorde kompanije i u ovoj idu dalje te bi ju mogao završiti na 200 milijuna isporučenih uređaja, što se nekako i moglo očekivati s obzirom da je već u srpnju objavljeno da je bilo isporučeno stotinu milijuna, skoro kao u cijeloj 2016. godini!

Uz to, uvjerljivo su najjači na kineskom tržištu s 27 posto udjela, uspjeli su postati drugi proizvođač Android uređaja po snazi u svijetu s oko 15 posto udjela na tržištu i kao šlag na kraju, sva konkurencija je nazadovala pa se Huaweijev rast zapravo osjetio dvostruko.

Po viđenom, neće se sigurno posustati ni u sljedećoj godini, što je odlično s obzirom da je kompanijin cilj do 2020. prestići Samsung, što se do prije dvije godine činilo nemogućom misijom, ali je sad to poprilično izgledno, posebno ako se nastavi situacija kakvu imamo trenutno.

Da bi to uspjeli, odlučilo se developerima ponuditi milijardu američkih dolara kroz pet godina kao nagradu za inovativnost. Dakle, "samo" treba napraviti nešto što čini razliku i dati Huaweiju ovlasti da to prisvoji i potom implementira u profitabilan proizvod. Već s P20 serijom vidjelo se da to pali.

No, da bi nastavili prema naprijed, potrebni su i uređaji srednjeg i nižeg ranga kao serija Honor, inovativni wearable uređaji među kojima se posebno trebaju istaknuti pametni satovi. S obzirom da je prosječna cijena Huawei pametnog telefona ili phableta 275 američkih dolara, jasno je da su velikom dijelu svjetskog tržišta više nego dostupni,  prihvatljivi i primamljivi.

Ali, sad malo i negativna strana priče. Odmoći će činjenica da je tržište Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Novog Zelanda zatvoreno za Huawei zbog sumnje u špijunažu, a to je ogroman problem s obzirom da se radi o "bazenu" od oko pola milijarde ljudi i potencijalnim milijunima isporuka...

Još iz kategorije

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

16.01.2019. komentiraj

Tržište električnih automobila ove godine postaje zaista ozbiljnije jer nakon dosadašnjih igrača poput Tesle, Nissana, Toyote, Honde, Forda te drugih hibrida na ceste dolazi prvi pravi Mercedosov električni automobil kojeg smo imali prilike vidjeti na CES-u u Las Vegasu jer CES je postao jedan od najvećih svjetskih automobilskih sajmova gdje se osim samih automobila pokazuju i druga napredna tehnološka rješenja iz automobilske industrije.

Honor View20 dobio veliki broj priznanja na sajmu CES u Las Vegasu

Honor View20 dobio veliki broj priznanja na sajmu CES u Las Vegasu

16.01.2019. komentiraj

Kineski proizvođač Huawei dobio je za svoj Honor brand pametnih telefona seriju priznanja za najbolji uređaj na sajmu potrošačke elektronike CES 2019 za svoje vrhunske performanse i elitne značajke, uključujući 48MP AI Ultra Clarity stražnju kameru, All-View zaslon, 3D TOF kameru i čipset visokih performansi. Globalno predstavljanje pametnog telefona HONOR View20 održat će se 22. siječnja u Parizu kada će biti predstavljene dodatne značajke ovog uređaja za globalno tržište.

CES 2019: HTC VIVE razvija vrhunski VR paket

CES 2019: HTC VIVE razvija vrhunski VR paket

13.01.2019. komentiraj

Predvodnik u room-scale virtualnoj stvarnosti (VR) HTC Vive, najavio je na CES sajmu u Las Vegasu novu ponudu hardvera, softvera i sadržaja koja u potpunosti redefinira doživljaj virtualne stvarnosti. Uz Vive Pro Eye, nov naglavni sustav s ugrađenim praćenjem oka, VR iskustvo postaje još bolje. Osim toga, VIVEPORT, globalna HTC-ova trgovina aplikacija za VR sadržaje, najavljuje neograničen pristup pretplati uz Viveport Infinity kako bi svi najbolji sadržaji bili uvijek dostupni.