HTC One na tržište dolazi već na ljeto sa Stock verzijom Androida?

HTC One na tržište dolazi već na ljeto sa Stock verzijom Androida?

“Stock Android” se općenito odnosi na smartphone uređaje čiji korisnici koriste Android operativni sustav bez izmjena od strane proizvođača (kao što je to bio slučaj sa smartphoneovima iz Nexus linije).

Mnogi se dvoume da li je zaista riječ o potpuno neizmijenjenim, navodno originalnim verzijama Androida, pa čak i u Nexus slučaju, postavljajući si pitanje o tome da li postoji zaista smartphone čiji je OS netaknut od strane proizvođača.

Google je najavio kako će verzija Samsunga Galaxy S4 temeljena na upravo gore navedenoj Stock verziji Androida biti dostupna na tržištu krajem ljeta ove godine, te kako nas tek mjeseci dijele od tzv. “HTC One Google Edition” smartphone-a.

Zaposlenici HTC-a, poput Leigh Momii i Jeffa Gordona na svojim Twitter profilima dali su svoje komentare na glasine o pojedinostima novog HTC One OS-a. Tako je Gordon iskoristio priliku i preko Twittera opovrgnuo navodnu namjeru HTC-a da njihov model HTC One postane novi “Nexus edition”.

Ipak, nije se lako oduprijeti pitanju da li je ovo samo početak sve većega utjecaja Google-a na Android smartphone uređaje.

Još iz kategorije

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

25.05.2020. komentiraj

Neovisno o tome čime se bavimo i što želimo postići, važno je održati motivaciju i kontinuitet. Kako bismo u tome uspjeli, osobito u novim i nepredvidivim okolnostima, moramo stvoriti i slijediti svakodnevnu rutinu. Gledajući njihovu pozitivnu stranu vidimo kako, zahvaljujući prednostima digitalnog doba, naprednoj tehnologiji te alternativnim načinima komunikacije, na raspolaganju imamo brojne aktivnosti.

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

25.05.2020. komentiraj

Iz Adate stiže Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Savršen za korisnike koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD, SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB  po sekundi.

Novi Samsungovi pametni telefoni na tržištu iz A serije

Novi Samsungovi pametni telefoni na tržištu iz A serije

22.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoje najnovije pametne telefone iz A serije Samsung Galaxy A21s i Samsung Galaxy A41 koji, kako sami tvrde, oduševljavaju svojim sjajnim dizajnom i odličnim funkcionalnostima. Oba uređaja dolaze s unaprijeđenim kamerama, vrhunskim zaslonom i baterijama dugog vijeka, pojašnjavaju u Samsungu i dodaju da model Galaxy A41 dolazi s vrhunskim Super AMOLED Infinity-U zaslonom od 6,1 incha koji pruža izvanredan doživljaj gledanja.