HTC One M9 dolaziti će u dvije verzije

HTC One M9 dolaziti će u dvije verzije

Foto: Antun Jastrić

Tajvanska kompanije HTC tradicionalno lansira premium mobilni uređaj svake godine oko ožujka i stoga su se počele pojavljivati neke od informacija o tome kako bi trebao izgledati HTC One M9, dio serije koja je osvojila korisnike diljem svijeta te kvalitetom i performansama često zasjenjuje konkurenciju, bilo da je riječ o Appleu ili Samsungu.

Ipak, dio tradicije će se promijeniti i HTC planira na tržište izbaciti phablet! Time se žele "ubaciti" na tržište koje kontrolira Samsung, a i LG ima što za reći. Uz  Apple, naravno, koji je na njemu od rujna prošle godine. Navodno će One M9 imati 5,5 inča zaslon, Quad HD rezoluciju od 2560x1440 piksela, a performanse i ostale specifikacije još su u "magli".

Ali nije ni to kraj glasinama, neki tvrde da će HTC imati premium pametni telefon od pet inča i phablet od 5,5 inča, što znači da ne bi izbacili jedan već dva uređaja izbačena istovremeno. Isto kao Apple i iPhone 6 i iPhone 6 Plus. Samo, Apple je nešto lošiju prodaju phableta "pokrio" i više nego odličnom prodajom "šestice". Pitanje je može li HTC postići isto jer treba se prisjetiti da su nakon dvije godine minusa, uspjeli u 2014. postići plus, pa se možda ideja o dva uređaja čini nevjerojatnom.

Zanimljivo je da za eventualni phablet postoje specifikacije pa treba na to obratiti pozornost, ukoliko bude predstavljen samo jedan uređaj, mogle bi specifikacije biti slične. Dakle, procesor bi bio 2.3GHz Qualcomm Snapdragon 810, 3GB RAM, 32GB prostora, kamera od 20 megapiksela straga i četiri megapiksela sprijeda, a baterija 3000 mAh. Ali, uz ove navode idu i navodi da će phablet biti na tržištu tek u kolovozu ili rujnu.

Dakle, sve je podosta temeljeno na čudnim glasinama jer nije baš realno da se pojave specifikacije za uređaj koji izlazi za sedam ili osam mjeseci, a nema ništa konkretno o uređaju koji bi trebao izaći za dva mjeseca. Što je u cijeloj priči najčudnije zapravo je činjenica da HTC čak ni ne zna hoće li se novi uređaj povezivati s One M serijom ili će ime biti drugačije.

Sigurno će se za koji tjedan nešto konkretnije i vjerodostojnije pojaviti.

Još iz kategorije

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

Dva nova 27-inčna QHD monitora iz AOC-a

19.01.2020. komentiraj

AOC najavljuje dva nova 27-inčna gejming monitora iz svoje nove G2 linije s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela): Q27G2U i zakrivljeni CQ27G2U s agresivnimm radijusom zakrivljenosti od 1500 milimetara što povećava doživljaj igranja. Oba monitora imaju VA ploče koje kombiniraju visoku brzinu odziva i brzinu osvježavanja. S brzinom osvježavanja od 144 Hz, korisnici mogu uživati u glatkom i imerzivnom igranju, dok vrijeme odziva (MPRT) od 1 ms (vrijeme reakcije u pokretnoj slici) omogućuje vizualno snimanje bez zamućenja.

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

17.01.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano.

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

Kingston Technology predstavlja novi NVMe SSD namijenjen uporabi u data centrima

17.01.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe objavila je dostupnost novog SSD-a namijenjenog data centrima, modela DC1000B M.2 NVMe. Ovaj novi SSD je idealan za servere koji dolaze s jednim ili dva M.2 NVMe utora namijenjenih za podizanje sustava, čuvajući tako vrijedne 2.5″  ladice na prednjoj strani servera namijenjene za diskove za dodatnu pohranu podataka.