HTC One M9 dolaziti će u dvije verzije

HTC One M9 dolaziti će u dvije verzije

Foto: Antun Jastrić

Tajvanska kompanije HTC tradicionalno lansira premium mobilni uređaj svake godine oko ožujka i stoga su se počele pojavljivati neke od informacija o tome kako bi trebao izgledati HTC One M9, dio serije koja je osvojila korisnike diljem svijeta te kvalitetom i performansama često zasjenjuje konkurenciju, bilo da je riječ o Appleu ili Samsungu.

Ipak, dio tradicije će se promijeniti i HTC planira na tržište izbaciti phablet! Time se žele "ubaciti" na tržište koje kontrolira Samsung, a i LG ima što za reći. Uz  Apple, naravno, koji je na njemu od rujna prošle godine. Navodno će One M9 imati 5,5 inča zaslon, Quad HD rezoluciju od 2560x1440 piksela, a performanse i ostale specifikacije još su u "magli".

Ali nije ni to kraj glasinama, neki tvrde da će HTC imati premium pametni telefon od pet inča i phablet od 5,5 inča, što znači da ne bi izbacili jedan već dva uređaja izbačena istovremeno. Isto kao Apple i iPhone 6 i iPhone 6 Plus. Samo, Apple je nešto lošiju prodaju phableta "pokrio" i više nego odličnom prodajom "šestice". Pitanje je može li HTC postići isto jer treba se prisjetiti da su nakon dvije godine minusa, uspjeli u 2014. postići plus, pa se možda ideja o dva uređaja čini nevjerojatnom.

Zanimljivo je da za eventualni phablet postoje specifikacije pa treba na to obratiti pozornost, ukoliko bude predstavljen samo jedan uređaj, mogle bi specifikacije biti slične. Dakle, procesor bi bio 2.3GHz Qualcomm Snapdragon 810, 3GB RAM, 32GB prostora, kamera od 20 megapiksela straga i četiri megapiksela sprijeda, a baterija 3000 mAh. Ali, uz ove navode idu i navodi da će phablet biti na tržištu tek u kolovozu ili rujnu.

Dakle, sve je podosta temeljeno na čudnim glasinama jer nije baš realno da se pojave specifikacije za uređaj koji izlazi za sedam ili osam mjeseci, a nema ništa konkretno o uređaju koji bi trebao izaći za dva mjeseca. Što je u cijeloj priči najčudnije zapravo je činjenica da HTC čak ni ne zna hoće li se novi uređaj povezivati s One M serijom ili će ime biti drugačije.

Sigurno će se za koji tjedan nešto konkretnije i vjerodostojnije pojaviti.

Još iz kategorije

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.