HTC će osim novog One M9 predstaviti i veliko iznenađenje

HTC će osim novog One M9 predstaviti i veliko iznenađenje

Foto: HTC

Tajvanski HTC najavio je da će na konferenciji za medije prije velikog međunarodnog trgovinskog sajma Mobile World Congress u Barceloni predstaviti (1. ožujka) predstaviti svoj premium uređaj One M9. No Bloomberg ih je "slučajno" malo preduhitrio i otkrio neke detalje vezane uz specifikacije i time izazvao još više pažnje za prvim ovogodišnjim uređajem najviše klase.

- HTC će uistinu 1. ožujka predstaviti One M9, ali priprema još jedno veliko iznenađenje - piše Bloomberg, a nagađa se da je riječ o njihovom prvom pametnom satu, napravljenom u partnerstvu s Under Armour.

To i nije toliko veliko iznenađenje jer se znalo da će i HTC ove godine "izbaciti" pametni sat. No nije se očekivalo to tako brzo, jer sad će upšravo ova tajvanska kompanija imati prednost pred konkurencijom. Njihov premium pametni telefon bit će prvi u godini, a isto tako i pametni sat. Sigurno će time profitirati, ali i ne samo oni. Konkurencija će na primjeru tog pametnog sata vidjeti što ispraviti kako bi se njihov uređaj u trenucima predstavljanja bolje plasirao na tržištu.

Nažalost, o detaljima tog pametnog sata još nema informacija, ali zato o One M9 ima. Kao što se moglo očekivati, bit će to prava zvijer. Ali prije svega, malo o dizajnu. Dolazi u sivoj, zlatnoj i srebrnoj boji, baš kao i prethodnik - One M8. Kućište će biti kao i svaki HTC premium uređaj, kvalitetno i metalno. Što se tog dijela tiče, čeka nas vrhunski uređaj, kao i uvijek, a nimalo neće zaostajati za konkurencijom, dapače. Jedina će mu mana vjerojatno biti, kao i prethodnicima, da je osjetno teži od konkurentskih uređaja.

Ali to je tako jer se i unutar njega skriva nešto moćno. Osim snage, HTC napokon nudi i bolju kameru, pa će tako stražnja imati 20,7 megapiksela i "UltraPixel" prednja kamera 13 megapiksela. Zaslon će biti full HD od pet inča, "ispod" njega nalazit će se osmojezgreni 64-bitni Snapdragon 810 procesor i 3GB RAM. Kapacitet se još ne zna, ali vjerojatno će biti 32 GB uz mogućnost microSD dodatka do 256 GB. Sve to će "pogoniti" Android 5.0.1 Lollipop.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.