HTC će osim novog One M9 predstaviti i veliko iznenađenje

HTC će osim novog One M9 predstaviti i veliko iznenađenje

Foto: HTC

Tajvanski HTC najavio je da će na konferenciji za medije prije velikog međunarodnog trgovinskog sajma Mobile World Congress u Barceloni predstaviti (1. ožujka) predstaviti svoj premium uređaj One M9. No Bloomberg ih je "slučajno" malo preduhitrio i otkrio neke detalje vezane uz specifikacije i time izazvao još više pažnje za prvim ovogodišnjim uređajem najviše klase.

- HTC će uistinu 1. ožujka predstaviti One M9, ali priprema još jedno veliko iznenađenje - piše Bloomberg, a nagađa se da je riječ o njihovom prvom pametnom satu, napravljenom u partnerstvu s Under Armour.

To i nije toliko veliko iznenađenje jer se znalo da će i HTC ove godine "izbaciti" pametni sat. No nije se očekivalo to tako brzo, jer sad će upšravo ova tajvanska kompanija imati prednost pred konkurencijom. Njihov premium pametni telefon bit će prvi u godini, a isto tako i pametni sat. Sigurno će time profitirati, ali i ne samo oni. Konkurencija će na primjeru tog pametnog sata vidjeti što ispraviti kako bi se njihov uređaj u trenucima predstavljanja bolje plasirao na tržištu.

Nažalost, o detaljima tog pametnog sata još nema informacija, ali zato o One M9 ima. Kao što se moglo očekivati, bit će to prava zvijer. Ali prije svega, malo o dizajnu. Dolazi u sivoj, zlatnoj i srebrnoj boji, baš kao i prethodnik - One M8. Kućište će biti kao i svaki HTC premium uređaj, kvalitetno i metalno. Što se tog dijela tiče, čeka nas vrhunski uređaj, kao i uvijek, a nimalo neće zaostajati za konkurencijom, dapače. Jedina će mu mana vjerojatno biti, kao i prethodnicima, da je osjetno teži od konkurentskih uređaja.

Ali to je tako jer se i unutar njega skriva nešto moćno. Osim snage, HTC napokon nudi i bolju kameru, pa će tako stražnja imati 20,7 megapiksela i "UltraPixel" prednja kamera 13 megapiksela. Zaslon će biti full HD od pet inča, "ispod" njega nalazit će se osmojezgreni 64-bitni Snapdragon 810 procesor i 3GB RAM. Kapacitet se još ne zna, ali vjerojatno će biti 32 GB uz mogućnost microSD dodatka do 256 GB. Sve to će "pogoniti" Android 5.0.1 Lollipop.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.