HTC će osim novog One M9 predstaviti i veliko iznenađenje

HTC će osim novog One M9 predstaviti i veliko iznenađenje

Foto: HTC

Tajvanski HTC najavio je da će na konferenciji za medije prije velikog međunarodnog trgovinskog sajma Mobile World Congress u Barceloni predstaviti (1. ožujka) predstaviti svoj premium uređaj One M9. No Bloomberg ih je "slučajno" malo preduhitrio i otkrio neke detalje vezane uz specifikacije i time izazvao još više pažnje za prvim ovogodišnjim uređajem najviše klase.

- HTC će uistinu 1. ožujka predstaviti One M9, ali priprema još jedno veliko iznenađenje - piše Bloomberg, a nagađa se da je riječ o njihovom prvom pametnom satu, napravljenom u partnerstvu s Under Armour.

To i nije toliko veliko iznenađenje jer se znalo da će i HTC ove godine "izbaciti" pametni sat. No nije se očekivalo to tako brzo, jer sad će upšravo ova tajvanska kompanija imati prednost pred konkurencijom. Njihov premium pametni telefon bit će prvi u godini, a isto tako i pametni sat. Sigurno će time profitirati, ali i ne samo oni. Konkurencija će na primjeru tog pametnog sata vidjeti što ispraviti kako bi se njihov uređaj u trenucima predstavljanja bolje plasirao na tržištu.

Nažalost, o detaljima tog pametnog sata još nema informacija, ali zato o One M9 ima. Kao što se moglo očekivati, bit će to prava zvijer. Ali prije svega, malo o dizajnu. Dolazi u sivoj, zlatnoj i srebrnoj boji, baš kao i prethodnik - One M8. Kućište će biti kao i svaki HTC premium uređaj, kvalitetno i metalno. Što se tog dijela tiče, čeka nas vrhunski uređaj, kao i uvijek, a nimalo neće zaostajati za konkurencijom, dapače. Jedina će mu mana vjerojatno biti, kao i prethodnicima, da je osjetno teži od konkurentskih uređaja.

Ali to je tako jer se i unutar njega skriva nešto moćno. Osim snage, HTC napokon nudi i bolju kameru, pa će tako stražnja imati 20,7 megapiksela i "UltraPixel" prednja kamera 13 megapiksela. Zaslon će biti full HD od pet inča, "ispod" njega nalazit će se osmojezgreni 64-bitni Snapdragon 810 procesor i 3GB RAM. Kapacitet se još ne zna, ali vjerojatno će biti 32 GB uz mogućnost microSD dodatka do 256 GB. Sve to će "pogoniti" Android 5.0.1 Lollipop.

Još iz kategorije

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav

13.12.2019. komentiraj

Huawei je predstavio svoj Mobile Services ekosustav koji krajnjim korisnicima osigurava pametnije, brže i bolje okruženje, a za developere je osigurano ugodnije korištenje cloud usluga i aplikacija, moglo se čuti od Justyne Jaworske, voditeljice Mobile Cloud Services Business odjela u Huaweiju na konferenciji .debug na kojeoj je HMS i prvi put predstavljen.

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.