HT nastavlja s digitalizacijom kulture i predstavlja novu interaktivnu aplikaciju Cultural Places

HT nastavlja s digitalizacijom kulture i predstavlja novu interaktivnu aplikaciju Cultural Places

U Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb danas se otvara 11. izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, na kojoj će svoje radove predstaviti mladi suvremeni umjetnici. Riječ je o najvećoj i ujedno jednoj od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.

Nastala u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti i Hrvatskog Telekoma, izložba daje reprezentativan i relevantan pregled domaće suvremene likovne scene. Natječaj je i ove godine potvrdio veliki interes umjetnika.

Ukupno ih se prijavilo 236, a međunarodno stručno povjerenstvo izabralo je 33 rada što uz troje pozvanih umjetnika čini ukupan broj od 36 umjetničkih djela koja će biti izložena u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

Najboljima će biti dodijeljene otkupne nagrade: prva u iznosu od 75.000, druga u iznosu od 45.000 i treća u iznosu od 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postaju dio fundusa MSU-a, odnosno Zbirke HT@MSU.

Hrvatski Telekom u sklopu izložbe ove godine predstavlja novu, interaktivnu mobilnu aplikaciju Cultural Places koja posjetiteljima omogućava doživljaj  kulturnih mjesta, događaja i aktivnosti na potpuno inovativan način. Nova aplikacija poslužit će kao vodič izložbom u MSU. Nakon skidanja aplikacije, na ulazu u muzej posjetitelji će dobiti lozinku te će tako moći prolaziti kroz izložbu uz detaljan vodič na svom pametnom telefonu koji će opisivati svaki rad.

„Hrvatski Telekom je kulturni entuzijast koji je identificirao potrebu za kulturnom platformom koja pruža cjelovito korisničko iskustvo. Zato je nastala aplikacija koja osim muzeja i galerija u Hrvatskoj, omogućuje pronalazak i svih muzeja, galerija i kulturnih događanja na svijetu“,  ispričala je Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Još iz kategorije

Porsche Design i Huawei predstavili novi Porsche Design Huawei Mate 20 RS

Porsche Design i Huawei predstavili novi Porsche Design Huawei Mate 20 RS

18.10.2018. komentiraj

Porsche Design i Huawei predstavili su novi luksuzni pametni telefon PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS. Zakrivljen na stranama, uređaj predstavlja visoku razinu estetike koja reflektira napredne interne performanse uređaja. Inspiriran motosportom te posebno grafikom trkaćih pruga, ovaj prepoznatljiv element postavljen je na pozadinu PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS mobitela – uređaja s Rennsport „RS“ oznakom, ali s luksuznim dodatkom.

Samsung najavio novi pametni telefon, Galaxy A9

Samsung najavio novi pametni telefon, Galaxy A9

17.10.2018. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoj novi pametni telefon Galaxy A9. Najnoviji telefon korejskog giganta dolazi s prvom stražnjom četverostrukom kamerom na svijetu. Četverostruka kamera na stražnjoj strani telefona korisnicima donosi nove mogućnosti fotografiranja. Tako će moći koristiti dvostruki optički zum, optimizirati scene, određivati dubinu fotografije te imati još bolje slike u uvjetima slabog svjetla. Glavna kamera je 24-pikselna, telefoto ima razlučivost od 10 megapiksela, ultra široka 8, dubinska 5, a prednja 24 megapiksela.

Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

16.10.2018. komentiraj

Više tisuća novinara iz cijelog svijeta okupilo se u Londonu na predstavljanju novih pametnih telefona iz radionice kineskog Huaweija. Dvorana je već dvadesetak minuta prije početka bila prepuna jer su se očekivali novi telefoni iz Mate serije i to oni s oznakom 20. Tako je Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, ali i naravno dizajnerski Porsche Design.