HT nastavlja s digitalizacijom kulture i predstavlja novu interaktivnu aplikaciju Cultural Places

HT nastavlja s digitalizacijom kulture i predstavlja novu interaktivnu aplikaciju Cultural Places

U Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb danas se otvara 11. izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, na kojoj će svoje radove predstaviti mladi suvremeni umjetnici. Riječ je o najvećoj i ujedno jednoj od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.

Nastala u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti i Hrvatskog Telekoma, izložba daje reprezentativan i relevantan pregled domaće suvremene likovne scene. Natječaj je i ove godine potvrdio veliki interes umjetnika.

Ukupno ih se prijavilo 236, a međunarodno stručno povjerenstvo izabralo je 33 rada što uz troje pozvanih umjetnika čini ukupan broj od 36 umjetničkih djela koja će biti izložena u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

Najboljima će biti dodijeljene otkupne nagrade: prva u iznosu od 75.000, druga u iznosu od 45.000 i treća u iznosu od 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postaju dio fundusa MSU-a, odnosno Zbirke HT@MSU.

Hrvatski Telekom u sklopu izložbe ove godine predstavlja novu, interaktivnu mobilnu aplikaciju Cultural Places koja posjetiteljima omogućava doživljaj  kulturnih mjesta, događaja i aktivnosti na potpuno inovativan način. Nova aplikacija poslužit će kao vodič izložbom u MSU. Nakon skidanja aplikacije, na ulazu u muzej posjetitelji će dobiti lozinku te će tako moći prolaziti kroz izložbu uz detaljan vodič na svom pametnom telefonu koji će opisivati svaki rad.

„Hrvatski Telekom je kulturni entuzijast koji je identificirao potrebu za kulturnom platformom koja pruža cjelovito korisničko iskustvo. Zato je nastala aplikacija koja osim muzeja i galerija u Hrvatskoj, omogućuje pronalazak i svih muzeja, galerija i kulturnih događanja na svijetu“,  ispričala je Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Još iz kategorije

Novi OLED televizori iz LG-a stigli u Hrvatsku

Novi OLED televizori iz LG-a stigli u Hrvatsku

24.05.2018. komentiraj

LG Electronics je u Hrvatskoj predstavio nove modele svojih OLED televizora. Njih krasi elegantan dizajn i napredne tehnologije za prikaz 4K slike i kvalitetnog zvuka. Portfelj novih OLED televizora najbolje odražava način na koji korejska kompanija vidi televizore novog doba. Riječ je o tehnološki i dizajnerski sofisticiranim uređajima koji u domove donose osjećaj kino dvorane. Svi reproduciraju vrlo kvalitetnu sliku, a pritom donose i značajke umjetne inteligencije za jednostavnije upravljanje.

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

22.05.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom strastveni je sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije koja će od 14. lipnja do 15. srpnja sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji. Na taj način Hrvatski Telekom nastavlja tradiciju podržavanja hrvatske nogometne reprezentacije i potvrđuje se kao kompanija koja najčvršće stoji uz hrvatski nogomet. I ove godine HT će stvoriti idealnu atmosferu za praćenje najvažnijega svjetskoga nogometnog događaja omogućujući korisnicima da zbivanja prate bilo gdje uz prijenose na MAXtv-u i aplikaciji MAXtv To Go na novim inovativnim uređajima i s nizom pogodnosti.

HTC radi na blockchain mobitelu

HTC radi na blockchain mobitelu

22.05.2018. komentiraj

Tajvanski HTC možda ne stoji najbolje kad se radi o tržištu pametnih telefona, ali njegovi uređaji uvijek su bili kvalitetni i trudili su se odskakati originalnošću u odnosu na konkurenciju. Tako nešto se nastavlja jer HTC planira napraviti pametni telefon s blockchain tehnologijom.