HP predstavio Android Slate 7 tablet

HP predstavio Android Slate 7 tablet

Foto: HP

HP je predstavio Android Slate 7 tablet uređaj, koji je bio najavljen u veljači na Mobile World Congress-u. Slate 7 tablet, cijenom od 169,99 dolara dostojan je konkurent drugih 7-inčnih tableta poput Amazon Kindle Fire, Google Nexus 7.

Uz dugu suradnju s tvrtkom Microsoft, HP i dalje nudi niz Windows 8 tableta. No, nakon neuspjeha s Touchpad WebOS tabletom, HP je odlučio nastaviti razvijati i predstavljati uređaje na Android tržištu.

Najznačajnija mogućnost Slate 7 tableta su ugrađene mogućnosti ispisa koje nam omogućuju ispis sadržaja iz bilo koje aplikacije putem Wi-Fi ili direktno preko priključenog tableta na pisač putem USB kabela.

Slate 7 pogoni Cortex A9 ARM dvojezgreni procesor, te dolazi s Android 4.1 Jelly Bean operacijskim sustavom. Zaslon je rezolucije 1024 x 600 piksela, a od ostalih specifikacija iz HP-a navode 1 GB radne memorije, 8 GB eMMC memorije za pohranu podataka, micro USB port, te microSD utor za vanjsku pohranu do 32 GB podataka.

Tablet je opremljen i Beats audio sustavom sa stereo zvučnicima, a HP tvrdi da će tablet moći reproducirati do 5 sati video sadržaja bez potrebe za ponovnim punjenjem baterije.

Još iz kategorije

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

28.01.2021. komentiraj

Prema analizi podataka o globalnom tržištu pametnih telefona za četvrti kvartal 2020. godine koju su danas objavili IDC, Canalys i Counterpoint, Xiaomi je zadržao treće mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona s najjačim rastom na godišnjoj razini među top 5 brendova.

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

Zašto prednaručiti Huawei Mate 40 Pro?

28.01.2021. komentiraj

Huawei Mate 40 Pro predstavljen je u listopadu prošle godine, a u Hrvatskoj je odnedavno dostupan u prednarudžbi. Ovaj pametni telefon u međuvremenu je osvajao brojne nagrade, a svojim je karakteristikama oduševio velik broj recenzenata i stručnjaka. Huawei Mate 40 Pro+ i Mate 40 Pro od svojeg se predstavljanja nalaze na vrhu prestižne DxOMark ljestvice, dok će se u napredne mogućnosti kamera Mate 40 Pro modela uskoro moći uvjeriti i hrvatski korisnici.

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

Adata donosi novu generaciju DDR5 memorijskih modula

27.01.2021. komentiraj

Adata Technology sprema se tržišno predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula koji će nuditi znatna poboljšanja u brzini, kapacitetu, ali i veću propusnost po procesorskoj jezgri. Adata je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođačima matičnih ploča, tvrtkama MSI i Gigabyte, radi osiguranja optimiziranog iskustva kroz sinergiju između Adata-inih DDR5 modula i njihovih najnovijih Intel platformi, ističu u kompaniji.