HP predstavio Android Slate 7 tablet

HP predstavio Android Slate 7 tablet

Foto: HP

HP je predstavio Android Slate 7 tablet uređaj, koji je bio najavljen u veljači na Mobile World Congress-u. Slate 7 tablet, cijenom od 169,99 dolara dostojan je konkurent drugih 7-inčnih tableta poput Amazon Kindle Fire, Google Nexus 7.

Uz dugu suradnju s tvrtkom Microsoft, HP i dalje nudi niz Windows 8 tableta. No, nakon neuspjeha s Touchpad WebOS tabletom, HP je odlučio nastaviti razvijati i predstavljati uređaje na Android tržištu.

Najznačajnija mogućnost Slate 7 tableta su ugrađene mogućnosti ispisa koje nam omogućuju ispis sadržaja iz bilo koje aplikacije putem Wi-Fi ili direktno preko priključenog tableta na pisač putem USB kabela.

Slate 7 pogoni Cortex A9 ARM dvojezgreni procesor, te dolazi s Android 4.1 Jelly Bean operacijskim sustavom. Zaslon je rezolucije 1024 x 600 piksela, a od ostalih specifikacija iz HP-a navode 1 GB radne memorije, 8 GB eMMC memorije za pohranu podataka, micro USB port, te microSD utor za vanjsku pohranu do 32 GB podataka.

Tablet je opremljen i Beats audio sustavom sa stereo zvučnicima, a HP tvrdi da će tablet moći reproducirati do 5 sati video sadržaja bez potrebe za ponovnim punjenjem baterije.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.