HP najavio nova ProBook prijenosna računala

HP najavio nova ProBook prijenosna računala

Hewlett Packard najavio je kako i na hrvatsko tržište uskoro stižu noviteti iz njihove ProBook serije prijenosnih računala. ProBook 400 G6 namijenjen je malim i srednjim tvrtkama i predstavlja cjenovno povoljno rješenje za poslovne ljude.

Modeli ProBook 430 G6, 440 G6 i 450 G6 karakterizira vrlo tanak dizajn preuzet iz jačih HP-ovih poslovnih serija. U dizajnerskom smislu valja još istaknuti i vrlo tanak okvir zaslona te zglob ekrana koji donosi mogućnost zakretanja do 180 stupnjeva, što znači da ga se može koristiti u potpuno polegnutom položaju.

Od ostalih karakteristika, poslovnjacima će zasigurno biti zanimljive nove sigurnosne značajke, i u softverskom i u hardverskom dijelu. Osim toga, korisnici mogu izabrati više vrsta povezivanja, uključujući mogućnost spajanja na mobilnu LTE mrežu. U hardverskom smislu nove prijenosnike pokreću Intelovi Core procesori osme generacije , imaju odvojene Nvidia GeForce grafičke kartice i mogućnost brzog punjenja baterije (do 50% u 30 minuta).

Nova računala serije ProBook na našem bi se tržištu trebala pojaviti uskoro, točnije tijekom siječnja. Preporučena maloprodajna cijena kretat će se već od 3899 kuna s uključenim PDV-om.

Još iz kategorije

AOC predstavio novi monitor za gamere

AOC predstavio novi monitor za gamere

18.03.2019. komentiraj

Tvrtka AOC predstavila je novi gaming monitor dijagonale 28 inča, odnosno 71.1 centimetra. Model G2868PQU podržava 4K rezoluciju (3840x2160 piksela) i donosi nekoliko novosti za ljubitelje računalnih igara.

Novi Master Prime objektiv iz Sonyja

Novi Master Prime objektiv iz Sonyja

18.03.2019. komentiraj

Japanski Sony predstavio je novi objektiv iz GMaster serije izmjenjivih E-Mount objektiva punog formata. Riječ je o modelu  SEL135F18GM 135mm F1.8 super telefoto Prime objektiv s velikim otvorom blende.

Samsung krenuo s proizvodnjom nove memorije za mobitele kapaciteta 12GB DRAM

Samsung krenuo s proizvodnjom nove memorije za mobitele kapaciteta 12GB DRAM

18.03.2019. komentiraj

Samsung je počeo s masovnom proizvodnjom radne memorije za pametne telefone koja donosi 12GB kapaciteta i to je nešto što u današnje vrijeme još itekako često vidimo u ponajboljim stolnim ili prijenosnim računalima. Ali, ljestvica se pomiče konstantno i čini se da je južnokorejski tehnološki gigant odlučio otići toliko visoko da ga drugi neće samo tako dostići.