Honor predstavlja svoj novi industrijski park za pametnu proizvodnju

Honor predstavlja svoj novi industrijski park za pametnu proizvodnju

Kineski Honor predstavlja svoj novi industrijski park za pametnu proizvodnju, prvu tvornicu koju je sam financirao. Park će se baviti certificiranjem nove kontrole kvalitete proizvoda, proizvodnjom vodećih uređaja, novim zanatskim i tehnološkim inkubacijama te izgradnjom Honorovih kapaciteta za proizvodnju umjetne inteligencije. Svojim vodećim inovacijama u industriji, mogućnostima kontrole kvalitete i globalnim partnerima u opskrbnom lancu, Honor je uvjeren da će ovo novo postrojenje podržati njegov cilj pružanja globalnim potrošačima vrhunskih proizvoda i najboljih korisničkih iskustava u klasi.

"Kao dobavljaču vrhunskih tehnoloških proizvoda, sposobnost osiguravanja naših standarda pouzdanosti i kvalitete bit će od najveće važnosti dok nastavljamo svoj put da postanemo vodeći globalni tehnološki brend", rekao je George Zhao, izvršni direktor Honor Device.

"S ponosom objavljujemo otvaranje našeg novog proizvodnog pogona koji će biti dio osiguravanja vrhunske kvalitete našeg šireg asortimana vrhunskih proizvoda“, ističe Zhao.

Automatizacija smanjuje varijacije i nedostatke uzrokovane ljudskim pogreškama što rezultira većom dosljednošću u kvaliteti. HONOR-ov industrijski park za pametnu proizvodnju opremljen je vodećom tehnologijom automatske proizvodnje visoke preciznosti, uključujući automatski stroj za precizno sastavljanje (za ugradnju 89° Super Curved Display koji se koristi u Honor pametnim telefonima) koji može postići preciznost montaže do 75 mikrona (otprilike promjer kose). Oprema za automatsku montažu baterija koristi visoko preciznu optičku detekciju koja može otkriti strana tijela (do 40 mikrona) i pratiti tlak u stvarnom vremenu, osiguravajući sigurnost proizvedenih baterija i smanjujući sigurnosne rizike uzrokovane ručnim radom. Sedamdeset pet posto proizvodne linije dovršeno je automatizacijom, od čega je više od 40 posto razvio Honorov vlastiti tim za istraživanje i razvoj. Honorova automatizirana proizvodna linija omogućuje jednom pametnom telefonu da napusti liniju svakih 28,5 sekundi.

Kontrola kvalitete osigurava se od proizvodnje do faze testiranja kroz pomno praćenje svakog koraka montažne trake. Kada se otkrije anomalija, pokreće se upozorenje nakon čega slijedi pravovremeno ispravljanje problema. Dok je uobičajena praksa u industriji razdvajanje testiranja sastavljanja i ugradnje (offline proces), Honor koristi online postupak gdje se testiranje sastavljanja i ugradnje obavlja u jednom procesu. Honorov proces sastoji se od više od 150 testova predviđanja koji brzo otkrivaju probleme s kvalitetom i skraćuju razdoblje otkrivanja i testiranja.

Honor je usvojio koncept "proizvodnog supermarketa" za izgradnju brzog i pametnog sustava distribucije materijala. Potražnja proizvodne linije u stvarnom vremenu povezana je s pametnim odabirom komponenti s polica. Kao rezultat toga, kolege mogu upravljati brzim pogreškama - besplatan proces odabira materijala koji se zatim automatski isporučuju u proizvodnu stanicu pomoću automatiziranih vođenih vozila (AGV – Automated Guided Vehicles) preko podova i inventara. Nakon što je pakiranje proizvoda dovršeno, AGV-ov pametni sustav raspoređivanja automatski preuzima proizvode.

Nakon temeljitog pregleda industrijskih standarda, certifikacijskih standarda i zahtjeva operatera, Honor je stvorio vlastite standarde kvalitete kako bi zadovoljio niz međunarodnih praksi diljem svijeta. Tvrtka ima preko 600 standarda kvalitete, koji pokrivaju dizajn, razvoj, materijale, proizvodnju i korisničko iskustvo.

Honorov industrijski park za pametnu proizvodnju ima vodeće laboratorije u industriji, uključujući laboratorij za pouzdanost, regulatorni laboratorij i laboratorij za zaštitu okoliša. Ova kombinacija laboratorija pokriva i kontrolu materijala i proizvoda. Park provodi gotovo 200 strogih testova na svim ulaznim materijalima prije proizvodnje i desetke testova proizvoda nakon proizvodnje. Opseg i učestalost inspekcije nadilaze uobičajene industrijske prakse kako bi se osiguralo da Honorovi proizvodi zadovoljavaju vlastite stroge standarde.

Osiguravanje visoke kvalitete zahtijeva stalna i kontinuirana poboljšanja, te predanost svih zaposlenika. Honor pruža sveobuhvatnu obuku zaposlenicima i promiče kulturu koja cijeni stalna poboljšanja. Honor također usvaja strategiju "kvaliteta na prvom mjestu, iskustvo pobjeđuje" u svim područjima i poljima.

Honor je uspostavio sustav kontrole kvalitete u kojem inspektori koji predstavljaju kupce obavljaju inspekcije raspakiranja kako bi provjerili postoje li anomalije na proizvodu. Osim toga, umjesto inspekcije slučajnog odabira koja se uobičajeno koristi u industriji, Honor prilagođava precizan sustav uzorkovanja gdje se proizvodi s potencijalnim nedostacima zaključavaju i temeljito pregledavaju od strane svojih inspektora kvalitete. Honorovi inspektori kvalitete imaju vrlo stroge standarde bez nedostataka kako bi osigurali da kupci ne dobiju proizvode s nedostatkom.

Park će služiti kao inkubator za sljedeću generaciju proizvodnih mogućnosti Honora, pokazujući sposobnost tvrtke da isporuči proizvode najviše razine kvalitete i izrade. Kroz sve te napore, Honor se nada da će doprinijeti napretku cijele industrije i stvoriti dosljedne, visokokvalitetne proizvode i vrhunska iskustva za korisnike.

Još iz kategorije

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

Samsung i Tetris dizajnirali Samsung Stackers posude za spremanje hrane

07.12.2021.

Tvrtke Samsung Electronics i Tetris u partnerskoj suradnji predstavile  su Samsung Stackers ograničenu seriju posuda za spremanje hrane koja je inspirirana poznatom igricom Tetris. Osim nostalgičnog i simpatičnog dizajna, posude su posebno osmišljene za smanjenje bacanja hrane u kućanstvima.

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

Canon predstavlja svoju novu vanjsku PTZ kameru CR-X300

07.12.2021.

Canon Europe predstavlja proširenje svoje linije daljinskih sustava kamera u vidu modela CR-X300 – male i robusne PTZ kamere. CR-X300 se pridružuje Canonovoj postojećoj ponudi PTZ kamera, koju čine CR-N500, CR-N300 i CR-X500 i nudi visokokvalitetni 4K videoizlaz i kompatibilnost s raznim IP protokolima radi zadovoljavanja stalne potražnje za udaljenom produkcijom.

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

Honor 50 Lite dostupan u Hrvatskoj

04.12.2021.

Globalni tehnološki brend Honor službeno je najavio dostupnost Honor 50 Lite u Hrvatskoj. Opremljen baterijom velikog kapaciteta od 4300 mAh, 66 W Honor SuperCharge i 6,67-inčnim Honor FullView zaslonom, Honor 50 Lite pruža izvanredne brzine punjenja, impresivno iskustvo gledanja s funkcijom zaštite očiju, sve po pristupačnoj cijeni. Pokrećući Android 11 s Google Mobile Services (GMS), Honor 50 Lite sada je dostupan u pretprodaji, a od 6.12. u trgovinama.