Google Play Store će vam javiti koje aplikacije ne koristite i ponuditi vam brisanje

Google Play Store će vam javiti koje aplikacije ne koristite i ponuditi vam brisanje

Foto: Antonio Jularić

Preuzimanje aplikacija na Google Play Storeu je iznimno jednostavno, toliko jednostavno da mnogi imaju na uređajima više aplikacija no što ih koriste na dnevnoj, tjednoj ili čak mjesečnoj razini. Upravo zato se Google odlučio korisnicima Android mobilnih uređaja malo pomoći pa će početi slati obavijesti o nekorištenim aplikacijama.

Naime, time su na dobitku i developeri svih tih nekorištenih aplikacija jer korisnike se podsjeća na ono što stoji bez ikakvog smisla na njihovim uređajima. Stoga, ili će ukloniti te aplikacije ili će ih početi koristiti. Dakle, sve to bit će na traci s obavijestima i dovoljan je jedan klik na tu obavijest kako bismo donijeli odluku izbrisati nekorištene aplikacije pa tako osloboditi prostor na uređaju ili ih ostaviti i pružiti im novu priliku.

Kako bi sve dobilo dodatnog smisla, Google će uz obavijest o nekorištenim aplikacijama navesti kad su posljednji put korištene, a zgodna je mogućnost označavanja svih nekorištenih aplikacija i grupnog brisanja s uređaja. Samo, jedini problem u cijeloj priči jest činjenica da je ovako nešto dostupno zasad samo u Nizozemskoj. I pitanje je hoće li biti igdje drugdje.

Možda Google baš u toj zemlji provodi daljnje testiranje ove mogućnosti i donosi odluku o sljedećim koracima. Jer, lako je moguće da se neće zaustaviti na tome, možda cijela ta novost postaje samo dijelom nečeg šireg, no to možemo zasad samo nagađati jer nije jasan konačni smjer za Google Play Store i nekorištene aplikacije u ovom trenutku.

Pitanje na koje nije stigao odgovor je i nakon koliko vremena se aplikacija označava kao jedna od onih nekorištenih. Moguće da je to 30 dana bez da se ijednom otvorila, ali i to se zasad može samo nagađati. Nadajmo se da će Google uskoro mogućnost ponuditi ostatku Android svijeta jer sigurno bi bila iznimno korištena... Ili više od aplikacija na koje nas upozorava da ih rijetko ili nikad otvaramo!

Još iz kategorije

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.