Google Play Store će vam javiti koje aplikacije ne koristite i ponuditi vam brisanje

Google Play Store će vam javiti koje aplikacije ne koristite i ponuditi vam brisanje

Foto: Antonio Jularić

Preuzimanje aplikacija na Google Play Storeu je iznimno jednostavno, toliko jednostavno da mnogi imaju na uređajima više aplikacija no što ih koriste na dnevnoj, tjednoj ili čak mjesečnoj razini. Upravo zato se Google odlučio korisnicima Android mobilnih uređaja malo pomoći pa će početi slati obavijesti o nekorištenim aplikacijama.

Naime, time su na dobitku i developeri svih tih nekorištenih aplikacija jer korisnike se podsjeća na ono što stoji bez ikakvog smisla na njihovim uređajima. Stoga, ili će ukloniti te aplikacije ili će ih početi koristiti. Dakle, sve to bit će na traci s obavijestima i dovoljan je jedan klik na tu obavijest kako bismo donijeli odluku izbrisati nekorištene aplikacije pa tako osloboditi prostor na uređaju ili ih ostaviti i pružiti im novu priliku.

Kako bi sve dobilo dodatnog smisla, Google će uz obavijest o nekorištenim aplikacijama navesti kad su posljednji put korištene, a zgodna je mogućnost označavanja svih nekorištenih aplikacija i grupnog brisanja s uređaja. Samo, jedini problem u cijeloj priči jest činjenica da je ovako nešto dostupno zasad samo u Nizozemskoj. I pitanje je hoće li biti igdje drugdje.

Možda Google baš u toj zemlji provodi daljnje testiranje ove mogućnosti i donosi odluku o sljedećim koracima. Jer, lako je moguće da se neće zaustaviti na tome, možda cijela ta novost postaje samo dijelom nečeg šireg, no to možemo zasad samo nagađati jer nije jasan konačni smjer za Google Play Store i nekorištene aplikacije u ovom trenutku.

Pitanje na koje nije stigao odgovor je i nakon koliko vremena se aplikacija označava kao jedna od onih nekorištenih. Moguće da je to 30 dana bez da se ijednom otvorila, ali i to se zasad može samo nagađati. Nadajmo se da će Google uskoro mogućnost ponuditi ostatku Android svijeta jer sigurno bi bila iznimno korištena... Ili više od aplikacija na koje nas upozorava da ih rijetko ili nikad otvaramo!

Još iz kategorije

Samsung Galaxy A80 dostupan u Hrvatskoj

Samsung Galaxy A80 dostupan u Hrvatskoj

15.07.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoj najnoviji pametni telefon iz A serije – Samsung Galaxy A80, čiji su glavni aduti prva rotirajuća trostruka kamera i novi Infinity beskonačni ekran. Preporučena maloprodajna cijena Galaxy A80 je 4.799 kuna, a od sljedećeg tjedna će biti dostupan na prodajnim mjestima u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji.

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata s 35mm F1.8 Prime objektiva

15.07.2019. komentiraj

Tvrtka Sony predstavila je najnoviji dodatak E-mount seriji objektiva punog formata – FE 35mm F1.8 Prime objektiv širokog kuta i velikog otvora blende, model SEL35F18F. Kompaktne dimenzije i mala težina ovog objektiva punog formata i velikog otvora blende pružaju mobilnost i praktičnost za snimanje širokog spektra subjekata – od svakodnevnih snimaka do fotografija hrane, pejzaža, noćnih scena i još mnogo toga. FE 35mm F1.8 objektiv bit će dostupan u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 700 eura.

AOC izbacio profesionalni 4K monitor

AOC izbacio profesionalni 4K monitor

09.07.2019. komentiraj

AOC je najavio novog člana njihove profesionalnoj seriji monitora 90. 27 inčni (68.6 cm) U2790PQU pruža 4K rezoluciju (3840 x 2160 piksela) i gustoću piksela od 163 ppi što rezultira vrlo oštrim slikama. IPS panel novog monitora i dubina boje od 10 bita produciraju 1.07 milijardi boja.