Google Play Store će vam javiti koje aplikacije ne koristite i ponuditi vam brisanje

Google Play Store će vam javiti koje aplikacije ne koristite i ponuditi vam brisanje

Foto: Antonio Jularić

Preuzimanje aplikacija na Google Play Storeu je iznimno jednostavno, toliko jednostavno da mnogi imaju na uređajima više aplikacija no što ih koriste na dnevnoj, tjednoj ili čak mjesečnoj razini. Upravo zato se Google odlučio korisnicima Android mobilnih uređaja malo pomoći pa će početi slati obavijesti o nekorištenim aplikacijama.

Naime, time su na dobitku i developeri svih tih nekorištenih aplikacija jer korisnike se podsjeća na ono što stoji bez ikakvog smisla na njihovim uređajima. Stoga, ili će ukloniti te aplikacije ili će ih početi koristiti. Dakle, sve to bit će na traci s obavijestima i dovoljan je jedan klik na tu obavijest kako bismo donijeli odluku izbrisati nekorištene aplikacije pa tako osloboditi prostor na uređaju ili ih ostaviti i pružiti im novu priliku.

Kako bi sve dobilo dodatnog smisla, Google će uz obavijest o nekorištenim aplikacijama navesti kad su posljednji put korištene, a zgodna je mogućnost označavanja svih nekorištenih aplikacija i grupnog brisanja s uređaja. Samo, jedini problem u cijeloj priči jest činjenica da je ovako nešto dostupno zasad samo u Nizozemskoj. I pitanje je hoće li biti igdje drugdje.

Možda Google baš u toj zemlji provodi daljnje testiranje ove mogućnosti i donosi odluku o sljedećim koracima. Jer, lako je moguće da se neće zaustaviti na tome, možda cijela ta novost postaje samo dijelom nečeg šireg, no to možemo zasad samo nagađati jer nije jasan konačni smjer za Google Play Store i nekorištene aplikacije u ovom trenutku.

Pitanje na koje nije stigao odgovor je i nakon koliko vremena se aplikacija označava kao jedna od onih nekorištenih. Moguće da je to 30 dana bez da se ijednom otvorila, ali i to se zasad može samo nagađati. Nadajmo se da će Google uskoro mogućnost ponuditi ostatku Android svijeta jer sigurno bi bila iznimno korištena... Ili više od aplikacija na koje nas upozorava da ih rijetko ili nikad otvaramo!

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.