Google Pixel enkripcija bit će jača i brža

Google Pixel enkripcija bit će jača i brža

Foto: Google

Jedna od najvećih kritika Googleove otvorene mobilne platforme tiče se sigurnosti. Često je Android postao metom pošalica u vezi svojih sigurnosnih okvira, no nije istina da Google ne radi na poboljšanju stanja u vezi sigurnosti. Google Pixel pametni telefon trebao bi dobiti neke nove sigurnosne mjere, posebice što se tiče šifriranja.

Špijuniranje i hakiranje pametnih telefona uzelo je sve više maha, pa je tako Google odlučio implementirati u svoj Pixel telefon file-based encryption (FBE) način enkripcije umjesto full disk encryption (FDE) opcije. To znači kako će se sada različite datoteke biti šifrirane, a kasnije dešifrirane s različitim ključevima.

Postoje neke prednosti ovog sustava, kao što je obrada različitih vrsta šifriranih podataka u različitim vremenima. Zanimljiv je podatak da oni koji ne koriste Pixel pametne telefone, nova FBE enkripcija bit će dostupna sve dok se koristi Android Nougat. Nova ext4 enkripcija je pak rezervirana samo za Pixel vlasnike.

Još iz kategorije

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

25.01.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja svoj vrhunski fotoaparat za snimanje sportskih događaja i životinja u divljini EOS-1D X Mark III koji nudi profesionalnim fotografima neograničene mogućnosti i munjevitu brzinu. S dramatično poboljšanim performansama praćenja pri automatskom fokusiranju, kvalitetom slike i mogućnostima komunikacije, ovaj fotoaparat predstavlja vrh Canonove serije EOS-1.

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.