Google Pixel enkripcija bit će jača i brža

Google Pixel enkripcija bit će jača i brža

Foto: Google

Jedna od najvećih kritika Googleove otvorene mobilne platforme tiče se sigurnosti. Često je Android postao metom pošalica u vezi svojih sigurnosnih okvira, no nije istina da Google ne radi na poboljšanju stanja u vezi sigurnosti. Google Pixel pametni telefon trebao bi dobiti neke nove sigurnosne mjere, posebice što se tiče šifriranja.

Špijuniranje i hakiranje pametnih telefona uzelo je sve više maha, pa je tako Google odlučio implementirati u svoj Pixel telefon file-based encryption (FBE) način enkripcije umjesto full disk encryption (FDE) opcije. To znači kako će se sada različite datoteke biti šifrirane, a kasnije dešifrirane s različitim ključevima.

Postoje neke prednosti ovog sustava, kao što je obrada različitih vrsta šifriranih podataka u različitim vremenima. Zanimljiv je podatak da oni koji ne koriste Pixel pametne telefone, nova FBE enkripcija bit će dostupna sve dok se koristi Android Nougat. Nova ext4 enkripcija je pak rezervirana samo za Pixel vlasnike.

Još iz kategorije

Kinezi masovno kupuju Huawei mobitele usprkos rastu cijena

Kinezi masovno kupuju Huawei mobitele usprkos rastu cijena

26.09.2020. komentiraj

Huawei se ovog svibnja našao na dodatnom udaru zbog strožih američkih sankcija, koje onemogućavaju proizvođačima čipova poslovanje s tom kineskom kompanijom. Upravo zato korisnici u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta hrle kako bi kupili Huawei uređaje, svjesni da im je proizvodnja u ovom obliku limitirana.

HMD Global predstavio nove pametne telefone

HMD Global predstavio nove pametne telefone

25.09.2020. komentiraj

HMD Global predstavio je dva nova člana obitelji povoljnih pametnih telefona: Nokia 3.4 i Nokia 2.4, novu dodatnu opremu i HMD Connect Pro uslugu koja kompanijama pruža sigurno i transparentno rješenje za globalni roaming prijenos podataka. Ova široka paleta predstavljenih usluga pokazuje transformaciju kompanije u holističkog pružatelja mobilnih uređaja i usluga.

Stiže Canonov EOS C70 koja kombinira Cinema i R seriju

Stiže Canonov EOS C70 koja kombinira Cinema i R seriju

24.09.2020. komentiraj

Canon Europe danas predstavlja EOS C70 – kompaktnu i svestranu kameru koja će prva spojiti vrhunsku kvalitetu slike Canonove linije Cinema EOS s prenosivošću i svestranošću svoje linije EOS R. Prvi put u povijesti tvorci filmova koji koriste kamere iz Canonova sustava  Cinema EOS mogu uživati u nevjerojatnim mogućnostima snažne ponude objektiva RF.