Google olakšava nadogradnju Play Storea

Google olakšava nadogradnju Play Storea

Foto: Antonio Jularić

Google Play Store dobiva novo serversko ažuriranje koje donosi posebnu značajku za ažuriranje kompletne aplikacije, odnosno, e-trgovine kao platforme. Naziva se „Update Play Store“ i vidljiv je s najnovijom verzijom Play Storea.

Poanta ovog noviteta jest olakšati provjeru posjeduje li korisnik najnoviju verziju Play Storea ili ne. Ako ne, jednostavno je može preuzeti doslovno jednim klikom. Također, novitet nije ograničen na određenu verziju Androida, što je poticajno.

Ali, još uvijek će se zainteresirani diljem svijeta načekati da ona postane dostupna baš svima, tek je s početkom prosinca krenula polagano uvođenje. Ako pak želite provjeriti jeste li među rijetkim odabranicima značajke, idite na Android uređaju u Play Store pa Settings, potom About i vidjet ćete nudi li vam se ažuriranje ili ne. A možda je preuzeto automatski obzirom da se veže uz server.

Dokaz je ovo da Google konstantno rješava pitanja manjih bugova ili nepraktičnosti, samo što to ne objavljuje javno pa u javnost dolazi zahvaljujući entuzijastima koji se bave zanimljivostima ove vrste.

Samo, nije sve baš uvijek onako kako treba biti u svim tim promjenama. Primjerice, pojavila se informacija o uklanjaju dijela unutar Play Storea koji daje obavijest o posljednje ažuriranim (eng. last updated) aplikacijama. Taj dio je potreban jer ne otkriva samo koje su aplikacije posljednje ažurirane već i dobivaju li aplikacije potrebna ažuriranja ili su developeri odustali od njih, čime one postaju sigurnosni rizik.

Stigao je čak i hardverski problem, vezan sa softverom. Korisnici Pixel 6 i Pixel 6 Pro pametnih telefona navode da mogu uređaje puniti isključivo s originalnim punjačima, što je podosta skandalozno. Nekima pak povremeno nestaje signal.

Sve u svemu, Google ima pune ruke posla s Androidom, a taj se posao često uopće ne primjećuje. I to je manje bitno od činjenice da bi oni bugovi kao taj s posljednje ažuriranim aplikacijama, punjačima i signalom trebali biti što prije sanirani.

Još iz kategorije

Stižu novi Lenovo gaming prijenosnici

Stižu novi Lenovo gaming prijenosnici

22.05.2022.

Lenovo je predstavio najnoviju generaciju gaming prijenosnih računala: snažna prijenosna računala Lenovo Legion 7i i 7 (16”, 7), te tanka i lagana prijenosna računala Lenovo Legion Slim 7 i 7i (16”, 7). Na vrhu gaming performansi, novi Lenovo Legion 7i i 7 sada su najmoćnija 16-inčna gaming prijenosna računala na svijetu.

Prvi iPhone bez rubova stiže u 2024.

Prvi iPhone bez rubova stiže u 2024.

21.05.2022.

Appleov dobro upućeni analitičar Ming-Chi kuo navodi da će 2024. stići prvi iPhone sa stopostotnim ekranom, što znači da neće uopće imati rubova ili ikakvih dodataka. Velika je to vijest jer znači da će kamera biti ispod zaslona, odmah uz Face ID.

Nastavlja se značajan rast potražnje za slušalicama

Nastavlja se značajan rast potražnje za slušalicama

21.05.2022.

Isporuke slušalica prema prognozi Juniper Researcha će premašiti 200 milijuna jedinica do 2024., dok ona za ovu godinu ukazuje da će ih biti 165 milijuna. Dakle, riječ je o rastu od 30 posto kroz sljedeće dvije godine.