Google, Oculus i Sony drže 49 posto VR tržišta

Google, Oculus i Sony drže 49 posto VR tržišta

Foto: Sony

2016. je trebala biti godina virtualne stvarnosti, no nekako nam je teško potvrditi da je to uistinu tako i bilo. Ova godina je pri kraju i ne čini nam se kako je VR bila glavna tema u zadnjih 12 mjeseci. Ipak, virtualna stvarnost je tu među nama i svakim danom sve više se piše o njoj i istražuju razne mogućnosti njezine primjene.

Samsung Gear VR, Oculus Rift, PlayStation VR i HTC Vive imaju komercijalan predznak, a zanimljivo je kako HTC Vive, kao najnapredniji „komad“ potrošačke VR tehnologije, trenutno drži samo 6% globalnog tržišta. Ovaj podatak objavila je tvrtka 01Consulting, a osim toga, objavljena je i studija koja procjenjuje prodaju proizvoda vezanih uz VR industriju.

Obuhvaćeno je više od 30 tvrtki i 40 proizvoda, a Sony se pokazao kao pobjednik ovogodišnje VR utrke. Sony trenutno drži 30% svjetskog tržišta te se može pohvaliti nedavno lansiranim PlayStation VR slušalicama koje su trenutno kompatibilne samo sa PlayStation 4. Druga najuspješnija VR tvrtka nakon Sonyja

je Facebook, tj. Oculus koji je u vlasništvu ove društvene mreže. Oculus trenutno drži 11% VR tržišta, a nakon Oculusa slijedi Google i VR proizvodi Daydream i Tilt Brush koji trenutno čine 8% tržišta. Samsung ima tržišni udio od 7%, a ako pogledamo ukupni poredak, Sony, Facebook i Google drže gotovo 50%  trenutnog VR tržišta.

U kombinaciji sa Samsungom, četiri tehnološka diva dominiraju VR industrijom. 01Consulting zaključuje kako Google, Samsung i Facebook nisu uspjeli postići Sonyjeve rezultate jer su ponudili VR proizvode koji su preskupi ili ne dovoljno napredni.

Još iz kategorije

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

25.01.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja svoj vrhunski fotoaparat za snimanje sportskih događaja i životinja u divljini EOS-1D X Mark III koji nudi profesionalnim fotografima neograničene mogućnosti i munjevitu brzinu. S dramatično poboljšanim performansama praćenja pri automatskom fokusiranju, kvalitetom slike i mogućnostima komunikacije, ovaj fotoaparat predstavlja vrh Canonove serije EOS-1.

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.