Google nakon 3 godine predstavio novi tablet Pixel Slate

Google nakon 3 godine predstavio novi tablet Pixel Slate

Android tabletima možda jest odzvonilo u potpunosti, ali Google nije odustao od proizvodnje tableta i nakon tri godine mogao bi izbaciti jedan na tržište. Riječ je o Pixel Slate uređaju i trebao bi biti izveden na temeljima više nego dobro prihvaćenog Acer Chromebook Tab 10.

Riječ je o Chrome OS tabletu i uvelike podsjeća na Microsoft Surface ili iPad Pro. Jer, to je tablet s tipkovnicom i olovkom. No, u današnje vrijeme na tim razinama teško je ponuditi išta manje. Ipak, možda bi dizajn trebao biti nešto neovisniji i originalniji. Kako god, unutar Pixel Slate su Intelovi dijelovi, RAM se kreće od četiri do 16GB, a zaslon je rezolucije 3000x2000. Na lijevoj i desnoj strani je po jedan USB-C port, a na dnu su pogo pin konekcije na koje se spaja bluetooth tipkovnica.

Ipak, nešto je na ovom tabletu novitet, prvi je Chrome OS uređaj ikad s podrškom za biometriju pa tako na vrhu ima senzor za prepoznavanje otiska prsta. Zanimljivost je i Titan sigurnosni čip koji je originalno namijenjen za cloud servere i služi za sigurnost podataka, ali i samog uređaja.

Stražnji dizajn, razočaravajuće, nema Pixel dizajn pa se tako na potpuno metalnoj površini ističe samo plavi "G" logo u kutu. Ipak, kamere na stražnjoj i prednjoj strani su vrhunske, bez obzira što imaju osam megapiksela svaka. Jer, automatska podrška za aplikaciju Android Google Camera nudi pravu malu čaroliju zbog svih mogućnosti koje se nude.

Ovaj uređaj na tržište dolazi kasnije ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Kanadi, a s vremenom će možda i ostatak svijeta uživati u Pixel Slate. Što se cijena tiče, one variraju ovisno o snazi modela. Pa tako za Celeron verziju Pixela Slate od 4GB RAM i 32GB ROM treba izdvojiti 599 američkih dolara, za 200 dolara više dobiva se osma generacija Intel Core m3 procesora i uređaj od 8GB RAM te 64GB ROM. Za 999 dolara korisnik može dobiti osmu generaciju Intel Core i5 procesora, 8GB RAM i 128GB ROM, a najskuplja verzija od 1599 dolara donosi osmu generaciju Intel Core i7 procesora, 16GB RAM i 256GB ROM.

Također, ako želite tipkovnicu, ona košta dodatnih 199 dolara, a olovka dodatnih 99 dolara...

Još iz kategorije

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

19.02.2019. komentiraj

Električni skuteri okupirali su ulice urbanih gradova i posebno su popularni u Kini, ali pronađen je način kako hakirati i njih, što znači da apsolutno nijedan uređaj koji se spaja na mrežu nije siguran od internetskih prijetnji. Ujedno, to je jako dobro upozorenje proizvođačima i korisnicima.

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

18.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe predstavila je EOS RP, malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala za napredne amatere koji žele zakoračiti u svijet sustava EOS R. Proizvođač ga promovira kao odlično rješenje za putovanja, fotografiranje pejzaža i portreta kao i snimanje videozapisa.

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.