Google nakon 3 godine predstavio novi tablet Pixel Slate

Google nakon 3 godine predstavio novi tablet Pixel Slate

Android tabletima možda jest odzvonilo u potpunosti, ali Google nije odustao od proizvodnje tableta i nakon tri godine mogao bi izbaciti jedan na tržište. Riječ je o Pixel Slate uređaju i trebao bi biti izveden na temeljima više nego dobro prihvaćenog Acer Chromebook Tab 10.

Riječ je o Chrome OS tabletu i uvelike podsjeća na Microsoft Surface ili iPad Pro. Jer, to je tablet s tipkovnicom i olovkom. No, u današnje vrijeme na tim razinama teško je ponuditi išta manje. Ipak, možda bi dizajn trebao biti nešto neovisniji i originalniji. Kako god, unutar Pixel Slate su Intelovi dijelovi, RAM se kreće od četiri do 16GB, a zaslon je rezolucije 3000x2000. Na lijevoj i desnoj strani je po jedan USB-C port, a na dnu su pogo pin konekcije na koje se spaja bluetooth tipkovnica.

Ipak, nešto je na ovom tabletu novitet, prvi je Chrome OS uređaj ikad s podrškom za biometriju pa tako na vrhu ima senzor za prepoznavanje otiska prsta. Zanimljivost je i Titan sigurnosni čip koji je originalno namijenjen za cloud servere i služi za sigurnost podataka, ali i samog uređaja.

Stražnji dizajn, razočaravajuće, nema Pixel dizajn pa se tako na potpuno metalnoj površini ističe samo plavi "G" logo u kutu. Ipak, kamere na stražnjoj i prednjoj strani su vrhunske, bez obzira što imaju osam megapiksela svaka. Jer, automatska podrška za aplikaciju Android Google Camera nudi pravu malu čaroliju zbog svih mogućnosti koje se nude.

Ovaj uređaj na tržište dolazi kasnije ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Kanadi, a s vremenom će možda i ostatak svijeta uživati u Pixel Slate. Što se cijena tiče, one variraju ovisno o snazi modela. Pa tako za Celeron verziju Pixela Slate od 4GB RAM i 32GB ROM treba izdvojiti 599 američkih dolara, za 200 dolara više dobiva se osma generacija Intel Core m3 procesora i uređaj od 8GB RAM te 64GB ROM. Za 999 dolara korisnik može dobiti osmu generaciju Intel Core i5 procesora, 8GB RAM i 128GB ROM, a najskuplja verzija od 1599 dolara donosi osmu generaciju Intel Core i7 procesora, 16GB RAM i 256GB ROM.

Također, ako želite tipkovnicu, ona košta dodatnih 199 dolara, a olovka dodatnih 99 dolara...

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.