Google najavio dugo iščekivanu nadogradnju Google Mapsa za Android Auto

Google najavio dugo iščekivanu nadogradnju Google Mapsa za Android Auto

Google Maps je preferirana aplikacija za navigaciju u velikoj većini automobila diljem svijeta, ali s njom postoji problem za korisnike i tiče se - navigacije. Tako nešto aplikaciji namijenjenoj upravo tome svakako je veliki teret.

Naime, korisnici Android Auta u sve većoj mjeri prijavljuju bug prema kojem se destinacija prikazuje potpuno normalno dok se postavlja, ali čim se pokrene navigacija do cilja, sve se poremeti i ruta je potpuno kriva. Istovremeno, zvučni dio je točan pa se vozači moraju oslanjati na glasovni aspekt kako bi znali kamo trebaju ići.

Tako nešto događa se na verzijama Android Auta preko mobilnih uređaja i automobila, što znači da je problem integriran podosta duboko unutar Google Maps. Dokaz je to i da se najvećima mogu potkrasti ovako ozbiljne i nezanemarive greške, vezane ne samo uz jednu aplikaciju već i kompletnu platformu kao Android Auto, što u trenucima dok se izvodi tranzicija prema njenom korištenju nikako nije poticajno.

Ipak, ono što može radovati korisnike jest činjenica da je Google uvidio problem, kao i ono što ga uzrokuje, tako da se naveliko počelo raditi na njegovom rješenju. I ono je stiglo s krajem svibnja te bi kroz nadopunu trebalo biti omogućeno svim korisnicima diljem svijeta narednih tjedana.

Dakle, ono što korisnik mora jest provjeriti ima li posljednju verziju Google Maps i Android Auto. Ako nema, mora je preuzeti i instalirati, nakon tog će cijeli bug nestati. Sve u svemu, jako brza reakcija od strane Googlea, koji se zahvalio zajednici na upozorenjima i detaljnim prijavama problema.

Pozitivno je to u ovim trenucima, kad se Google priprema "izbaciti" verziju 6.5 Android Auta na tržište. Dogodit će se to za nekoliko tjedana i korisnici mogu očekivati još ispravaka raznih problema, kao što mogu očekivati i dodatna poboljšanja same aplikacije...

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.