Google izbacio novi widget Photo Spheres

Google izbacio novi widget Photo Spheres

Ukoliko već niste upoznati s načinom na koji Photo Spheres funkcionira - radi se o 360 stupnjeva panoramske slike koja podržava mogućnost promatranja slike iz različitih kuteva. Photo Spheres omogućava korisnicima doživljaj slika kao da se zaista fizički nalaze na određenoj lokaciji.

Jedini korisnici koji trenutno mogu isprobavati novi Googleov widget - Photo Spheres su oni čiji smartphone uređaji podržavaju Android 4.2. Jelly Bean. Tako da, nažalost, svi oni preostali Android korisnici kojima kasne službena ažuriranja na Jelly Bean morat će se oboružati strpljenjem još neko vrijeme.

Čak i za sve one koji mogu koristiti Photo Sphere radi se o tome da mogu dijeliti i pregledavati tek određena mjesta, a Google+ stranice su najizglednija lokacija. Naravno, Google Spheres mogu biti pregledavane na smartphone uređajima ili putem Google Maps ukoliko je sadržaj prethodno bio ažuriran.

Zahvaljujući novom widgetu, bilo koja web stranica može koristiti Photo Spheres, a cijeli proces ne bi bio moguć bez Google+ API-a i JavaScripta. Ipak, slike sa Photo Spheres nisu zaista pohranjene na stranici. Photo Spheres mora najprije biti ažuriran na Google+ ili Picasi, nakon čega se novi widget na stranici može povezati s traženim sadržajem.

Za sve korisnike koji na svojim pametnim telefonima posjeduju inačicu Android 4.2 bit će u mogućnosti pregledavati svoje Photo Spheres puno jednostavnije. Ostalim korisnicima preostaje jedino nadati se da će Android programeri ubrzo lansirati novo ažuriranje za njihove pametne telefone koje će se vjerojatno dogoditi u narednih godinu dana. Dakako, uvijek postoji opcija podešavanja custom ROM-a i to naravno samo ukoliko imate otključan bootloader.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.