Google izbacio novi widget Photo Spheres

Google izbacio novi widget Photo Spheres

Ukoliko već niste upoznati s načinom na koji Photo Spheres funkcionira - radi se o 360 stupnjeva panoramske slike koja podržava mogućnost promatranja slike iz različitih kuteva. Photo Spheres omogućava korisnicima doživljaj slika kao da se zaista fizički nalaze na određenoj lokaciji.

Jedini korisnici koji trenutno mogu isprobavati novi Googleov widget - Photo Spheres su oni čiji smartphone uređaji podržavaju Android 4.2. Jelly Bean. Tako da, nažalost, svi oni preostali Android korisnici kojima kasne službena ažuriranja na Jelly Bean morat će se oboružati strpljenjem još neko vrijeme.

Čak i za sve one koji mogu koristiti Photo Sphere radi se o tome da mogu dijeliti i pregledavati tek određena mjesta, a Google+ stranice su najizglednija lokacija. Naravno, Google Spheres mogu biti pregledavane na smartphone uređajima ili putem Google Maps ukoliko je sadržaj prethodno bio ažuriran.

Zahvaljujući novom widgetu, bilo koja web stranica može koristiti Photo Spheres, a cijeli proces ne bi bio moguć bez Google+ API-a i JavaScripta. Ipak, slike sa Photo Spheres nisu zaista pohranjene na stranici. Photo Spheres mora najprije biti ažuriran na Google+ ili Picasi, nakon čega se novi widget na stranici može povezati s traženim sadržajem.

Za sve korisnike koji na svojim pametnim telefonima posjeduju inačicu Android 4.2 bit će u mogućnosti pregledavati svoje Photo Spheres puno jednostavnije. Ostalim korisnicima preostaje jedino nadati se da će Android programeri ubrzo lansirati novo ažuriranje za njihove pametne telefone koje će se vjerojatno dogoditi u narednih godinu dana. Dakako, uvijek postoji opcija podešavanja custom ROM-a i to naravno samo ukoliko imate otključan bootloader.

Još iz kategorije

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

01.06.2020. komentiraj

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.