Garminove pametne narukvice Vivofit i Vivosmart stigle u Hrvatsku

Garminove pametne narukvice Vivofit i Vivosmart stigle u Hrvatsku

Foto: Garmin

Tvrtka Garmin poznata po navigacijskoj tehnologiji, pokrenula je globalnu Join the Movement kampanju koja slavi osobe koje usprkos zahtjevnom tempu života pronalaze dinamične i zanimljive načine održavanja tjelesne forme i kondicije.

Kampanja je inspirirana Garminovim inovativnim uređajima za praćenje aktivnosti – narukvicama vivofit i vivosmart. U današnjem vremenu koje je obilježeno sve većim porastom tjelesne neaktivnosti i povezanih prijetnji za zdravlje, tvrtka želi poručiti kako nije nužno biti sportaš da biste poboljšali kondiciju.

Garminova rastuća fitness kategorija proizvoda temelji se na razvijanju tehnologija i inovacija za poboljšanje kvalitete života korisnika i promicanju zdravog i aktivnog načina života. Neovisno o sportskim interesima, Garminovi fitness uređaji postaju sve značajniji alati za sve koji se bave nekim oblikom sporta, i na profesionalnoj i amaterskoj razini.

Garminovi mjerači aktivnosti osmišljeni su s ciljem ukazivanja na vlastitu neaktivnost, a dolaze u dvije varijante: elegantan i raznim korisnicima prilagođen vivofit te napredniji i tehnički zahtjevniji vivosmart. Uređaji automatski pozdravljaju korisnika personaliziranim dnevnim ciljem, prateći njegov napredak i podsjećajući ga kad je trenutak da se pokrene.

Uz jedinstveni zaobljeni zaslon koji je uvijek aktivan, Vivofit prikazuje broj koraka, odbrojavanje do ciljnog broja, kalorije, udaljenost, trenutno vrijeme i datum. Vodootporan do 50 m, te kompatibilan s ANT+ senzorima broja otkucaja srca za sportske aktivnosti, Vivofit ima zamjenjivu bateriju koja traje više od godinu dana.

Uređaj prati vaš napredak danju i noću, a postavljanjem u način rada za spavanje, kad odlazite na počinak, vívofit prati kvalitetu vašeg sna. Pritiskom na tipku vívofit možete bežično sinkronizirati s besplatnom online fitness zajednicom s trenutno više od četiri milijarde kilometara učitanih korisničkih podataka  - Garmin Connect.

Na Garmin Connectu možete vidjeti potpunu sliku vašeg napretka kroz lako čitljive izvještaje i grafičke prikaze uključujući vaše ukupno vrijeme sna kao i periode kretanja i mirnog spavanja. Pristup ovoj besplatnoj online zajednici moguće je putem računala ili vašeg kompatibilnog mobilnog uređaja uz  Garmin Connect Mobile aplikaciju.

Koristeći vivofit sa senzorom broja otkucaja srca bilježite otkucaje srca i podatke o zonama kako biste dobili preciznije podatke o sagorijevanju kalorija za svaku aktivnost, kao što je trčanje ili vježbanje na kardio spravi.

Vívosmart je moderan mjerač aktivnosti sa smart notification porukama koji vibracijskim upozorenjima za pozive, poruke, sastanke i obveze s vašeg pametnog telefona upoznaje vaše trenutne razine aktivnosti te ih usmjerava prema sve aktivnijem načinu života. Tanak i ugodan za nošenje, vívosmart ima zaobljen i lagan remen, punjivu bateriju autonomije do sedam dana te je vodootporan tako da ga baš uvijek možete nositi.

Glatka površina narukvice ostavlja dojam diskretnosti na vašem zapešću uz skriveni OLED zaslon koji se aktivira prikazivanjem dolazeće poruke. Također možete aktivirati zaslon dvostrukim dodirom zaslona i proći kroz njegove stranice kako bi vidjeli vrijeme i datum, učinjene korake, prijeđenu udaljenost, potrošene kalorije, odbrojavanje do personaliziranog dnevnog cilja, traku neaktivnosti, primljene poruke i drugo.

Vívosmart također možete upariti sa senzorom broja otkucaja srca, senzorom za bicikl ili ga koristiti kao daljinski upravljač za Garmin VIRB ili VIRB Elite akcijsku kameru, a automatski se sinkronizira s Garmin Connect Mobile aplikacijom. U samoj aplikaciji možete povezati svoj račun s MyFitnessPal računom kako bi jednostavno vidjeli točan broj sagorjelih kalorija i preostalih za taj dan na temelju kalorijskih ciljeva postavljenih u MyFitnessPal - dajući vam potpunu sliku vaše aktivnosti i prehrane.

Uređaji su dostupni kod svih Garmin prodajnih partnera - vivofit po cijeni od 990 kn, a vívosmart 1.300,00 kn. Oba uređaja moguće je kupiti i u kompletu sa senzorom broja otkucaja srca.

Još iz kategorije

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

16.02.2020. komentiraj

Pametni telefoni na tržištu se izdvajaju po moćnim kamerama i proizvođači su to shvatili, zbog čega je poprilično nejasno da u 2020. još uvijek postoje prijenosna računala s kamerama od svega 1MP! Da, dobro ste pročitali. I proizvođači to ne misle promijeniti tako brzo.

Koronavirus neće utjecati na prodaju Nintendo Switcha u Sjevernoj Americi i Europi

Koronavirus neće utjecati na prodaju Nintendo Switcha u Sjevernoj Americi i Europi

15.02.2020. komentiraj

Koronavirus nije opasan samo po život ljudi koje može zaraziti već narušava svakodnevicu u svakom smislu, pa tako i onom koje se veže uz tržišta svih vrsta. Ali, dok slušamo o gubicima raznih kompanija zbog nemogućnosti poslovanja, pozitivna je vijest da Nintendo Switch nema tih problema.

Čistite li ikada svoj mobitel?

Čistite li ikada svoj mobitel?

14.02.2020. komentiraj

Kad sljedeći put primite tuđi pametni telefon u ruke, dobro razmislite jer podaci o tom koliko često korisnici čiste svoje digitalne ljubimce uistinu je zastrašujuć. Leglo su infekcija, pogodni za prijenos bolesti i vrijeme je da se probudi svijest po pitanju “higijene” pametnih telefona.