ZA RONIOCE

Garmin predstavio Descent Mk3 i Descent T2 s kojima se može zaroniti i 200 metara

Garmin predstavio Descent Mk3 i Descent T2 s kojima se može zaroniti i 200 metara

Garmin je predstavio ronilačka računala iz serije Descent Mk3 i odašiljač Descent T2 s poboljšanom SubWave sonarskom tehnologijom koja će, putem nadolazeće softverske nadogradnje, dodati mogućnost komunikacije ronioca međusobno i pomoć roniocima  uz nadzor tlaka u boci.

Descent Mk3 serija, izrađena s naglaskom na ronjenje kao primarnom svrhom, dolazi u dvije veličine – 43mm i 51mm – s opcijama za integraciju zraka na oba modela, živopisnim zaslonom osjetljivim na dodir AMOLED tehnologije, vodonepropusnim kućištem koje omogućava ronjenje do 200 metara s metalnim nepropusnim tipkama koje su potpuno funkcionalne na toj dubini te baterijom koja može trajati do 48 sati u načinu ronjenja.

Nove nadogradnje na seriji Descent Mk3 omogućuju ronjenje s većim osjećajem sigurnosti. Primjerice, pomoć roniocu, praćenje ronilačke grupe, dizajn usmjeren na ronjenje, LED svjetiljka...

Ronioci mogu prilagoditi dodatne zaslone podataka za svaki način ronjenja ili odabrati pojednostavljeni zaslon za ronjenje s većim tekstom kako bi lakše vidjeli ključne podatke o ronjenju. Nove DiveView karte nude batimetrijske dubinske konture i više od 4000 unaprijed učitanih ronilačkih lokacija diljem svijeta kako bi pomogle u pronalaženju određenih mjesta poput potonulih brodova, identificiranju točaka za podvodni ribolov i još mnogo toga.

Ugrađeni senzori - poput altimetra, barometra, kompasa pa čak i podvodnog kompasa - pomažu u navigaciji tijekom ronjenja, a GPS na površini pomaže praćenju ulaznih i izlaznih točaka. Ronioci također mogu koristiti varijometar kako bi pratili svoje stope spuštanja i uspona tijekom slobodnog ronjenja putem zvučnih i vibracijskih povratnih informacija.

Prije ronjenja, korisnici mogu provjeriti uvjete plime sa svog sata  i koristiti alat za navigaciju na površini do ciljane ronilačke lokacije. Nakon ronjenja, dnevnik ronjenja omogućuje korisnicima pregled podataka, praćenje opreme, pisanje bilješki i dijeljenje detalja putem Garmin Dive mobilne aplikacije.

Kao premium multisport GPS pametni sat, serija Descent Mk3 uključuje desetke unaprijed učitanih profila aktivnosti za trčanje u prirodi, plivanje, planinarenje, golf i još mnogo toga kako bi korisnici pratili svoje kretanje.

Ispunjen s funkcijama povezanosti, serija Descent Mk3 omogućuje roniocima primanje pametnih obavijesti, preuzimanje pjesama s aplikacija Spotify, Deezer ili Amazon Music (zahtijeva pretplatu) za slušanje bez telefona; vježbanje s većim osjećajem sigurnosti uz detekciju incidenata i pomoć; brz prolazak kroz blagajne s Garmin Pay bežičnim plaćanjem...

Descent Mk3 od 43 mm ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 1249,99 eura, dok je Descent Mk3i od 43 mm s dodanom integracijom zraka, mogućnostima razmjene poruka ronioca i opcijama brončanog titanijskog oboda dostupan za 1499,99 eura.

Za one koji traže integraciju zraka i veći zaslon, Descent Mk3i od 51 mm nudi se s titanijskim obodom DLC sive boje i crnim remenom od silikona za 1649,99 eura ili s remenom od DLC titana za 1849,99 eura. Odašiljač Descent T2 ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 499,99 eura.