GALERIJA: Lenovo predstavio portfelj poslovnih uređaja i uređaja široke potrošnje

GALERIJA: Lenovo predstavio portfelj poslovnih uređaja i uređaja široke potrošnje
Dražen Tomić

Lenovo je na sajmu IFA 2014 u Berlinu najavio portfelj poslovnih uređaja i uređaja široke potrošnje koji nude rješenja za najčešće probleme poslovnih korisnika i koji oduševljavaju korisnike na neočekivane načine.

Postavu predvodi novi ThinkPad Helix, potpuni poslovni 2-u-1 Ultrabook kojeg odlikuje tanki, lagani dizajn čime podiže multimode računalstvo na sasvim novu razinu s najnovijim vrhunskim hardverom.

Lenovo je također predstavio novo all-in-one (AIO) stolno računalo: 19,5-inčni HORIZON 2s, najtanje stolni PC Lenova opremljeno vrhunskim značajkama,  zatim 21,5-inčni HORIZON 2e, najpovoljniji  stolni PC Lenova.

Dodatno, Lenovo je najavio ThinkCentre Tiny-in-One 23, novo poslovno AIO stolno računalo te tanji i lakši FLEX 2 Pro, elegantni dual-mode prijenosnik za krajnje potrošače.

2-u-1 poslovni Ultrabook bez konkurencije

Kako bi zadovoljio potrebe poslovnih korisnika koji žele tablet kada su u pokretu i prijenosno računalo za viši stupanj produktivnosti, Lenovo im pruža najbolje od oba svijeta uz ThinkPad Helix, sada još tanji i lakši s još više značajki. ThinkPad Helix s težinom od 1,8 funti (0.81 kg) 12 % je lakši, a uz debljinu od samo 0,38 inča, 15 % je tanji od svog prethodnika.

Vrhunskim hardverom i softverom za neprikosnovenu fleksibilnost, produktivnost i povezivost, novi ThinkPad Helix postavlja još viši standard za poslovni 2-u-1 Ultrabook. Ovaj Ultrabook vrhuhske izvedbe ima još više snage uz najnoviji Intel Core M procesor, pružajući još bolju izvedbu od prijašnje generacije.

Gradeći na postojanoj izvedbi i trajnosti proizvoda Think branda, ThinkPad Helix izgleda izvrsno zahvaljujući elegantnoj vrhunskoj obradi, a aluminijska završna obrada daje mu profesionalni poslovni izgled. ThinkPad Helix također pruža zadivljujuću iskoristivost energije i produljeno trajanje baterije u usporedbi sa svojim prethodnikom.

ThinkPad Helix zadržava 5 načina rada na koje se korisnici oslanjanju da bi ostali produktivni - Tablet, Stand, Tent, Laptop i Desktop. Prilagodljivi i odvojivi ThinkPad Helix omogućava korisnicima udoban rad na prepoznatljivoj ThinkPad tipkovnici ili zapisivanje i crtanje digitalnom olovkom.

Zatim se mogu iz načina prijenosnog računala prebaciti na tablet - jednostavnim odvajanjem. A mogu se prebaciti i na Tent ili Stand način rada, odvoje i zakrenu 11,6-inčni zaslon prijenosnika za 180° i zatim ga jednostavno ponovnu utaknu u bazu.

ThinkPad Helix uključuje Windows 8.1 Pro i cijelu paletu dodatnih sigurnosnih opcija, uključujući biometrijski čitač otiska prsta, čitač pametnih kartica na vojnoj razini i postupak autentifikacije kroz 3 faktora. 2-u-1 također dolazi s predinstaliranim softverskim značajkama poput Lenovo Settings, Lenovo Companion 2.0, Lenovo Reach i Lenovo SHAREit kako bi korisnikov digitalni sadržaj bio organiziran kroz niz različitih uređaja i dokumenata.

Lenovo Settings pruža korisnicima mogućnost kontrole i poboljšanja izvedbe njihovog uređaja te upravljanje funkcijama sustava jednostavno, automatski i predvidivo, dok značajka Lenovo Companion 2.0 djeluje kao središnje mjesto kojem se jednostavno pristupa i pojašnjava najbolje značajke sustava, upravlja zdravljem sustava, provjerava dostupne nadogradnje sustava, kupuje prilagođene dodatke i provjerava trajanje jamstvenog roka.

Lenovo Reach je servis za pohranu podataka u oblaku kojem korisnici mogu pristupiti s više uređaja, a Lenovo SHAREit značajka jednostavno prebacuje digitalni sadržaj na bilo koji pametni telefon, osobno računalo i tablet.

Korisnici mogu birati između ThinkPad Helixa s Ultrabook tipkovnicom i ThinkPad Helixa s Ultrabook Pro tipkovnicom za još dulje trajanje baterije. ThinkPad Helix je opremljen velikim Gorilla Glass FHD zaslonom i po izboru može biti uparen s ThinkPad digitialnom olovkom za dodatnu fleksibilnost i iskoristivost.

HORIZON 2s i 2e pruža obiteljima više izbora stolnih PC računala

Lenovovo HORIZON stolni PC nastavlja redefinirati iskustva stolnog računalstva za obitelji. Dolaze u tanjim i lakšim modelima, a zahvaljujući pristupačnijim cijenama modela HORIZON 2s i 2e sve su dostupniji.

HORIZON 2s u kojem “s“ predstavlja “slim“ (tanki) utjelovljuje koncept tankog i laganog stolnog PC-a debljine samo 0,59 inča i malo težeg od 5 funti (2,25 kg). Ovaj stroj zapanjujuće skida 10 funti (4,5 kg) s originalnog HORIZON 2 računala, čineći ga još jednostavnijim za prenošenje iz sobe u sobu, ili čak van kuće.

Dizajnirano kao računalo za rad i igru više korisnika, novo HORIZON osobno stolno računalo također pruža mogućnost rada u Stand i Mode načinima kao i prijašnji modeli. Korisnici mogu uživati radeći u Windowsima kad ja računalo postavljeno uspravno kao AIO, a zatim ga položiti kako bi igrali igre na Lenovo Aura sučelju.

Oba modela sadrže napredno Lenovo Aura višekorisničko sučelje koje omogućava da dvoje ili više korisnika u isto vrijeme pristupe svojim fotografijama, videozapisima i glazbi na istome zaslonu. Aura sada još bolje korespondira s Android uređajima. Korisnici mogu spojiti do 4 Android uređaja istovremeno za brzi pristup medijskim zapisima s Android pametnog telefona, tableta ili drugog uređaja izravno na FHD zaslonu osobnog računala.

Kada je vrijeme za rad, dodatni vrhunski aluminijski stalak služi kao stanica za punjenje, a HORIZON 2s je pri tome postavljen na odgovarajuću visinu za korisnika pri duljoj upotrebi u Stand načinu rada.

Za one koji paze koliko mogu potrošiti, novi HORIZON 2e dolazi sa 21,5 inčnim FHD zaslonom po cijeni već od $749.

HORIZON 2s i 2e dolaze s Intel Core procesorom 4. generacije i originalnim Windows 8.1, uz nFC mogućnost povezivanja (pojavljuje se kao opcija na modelu 2e) za iskustvo jednostavnog dijeljenja sadržaja te Bluetooth 4.0 za brzo uparivanje uređaja. Oba modela imaju integrirane Dolby Home Theater stereo zvučnike za upravljanje zvukom i multimedijskim sadržajem na vrhunskoj razni te opcionalno dodatke za gaming, uključujući joystick, e-kocke i palicu.

Integrirana baterija omogućava do 2,5 sata reprodukcije HD sadržaja preko WiFi-ja na modelu 2s i 3 sata na modelu 2e, pružajući korisnicima dovoljno energije da pogledaju omiljeni film po drugi put bez da se moraju mučiti s uključivanjem u struju. Oba modela dolaze s više od 40 predinstaliranih igara i obrazovnih aplikacija za više korisnika.

ThinkCentre Tiny-in-One 23: Prvo modularno All-in-One poslovno stolno računalo na svijetu

Novi ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) 23 modularno AIO računalo pruža tvrtkama fleksibilnost pri spajanju 23- inčnog AIO iskustva sa svim postojećim ThinkCentre Tiny PC proizvodima (prodaju se odvojeno), dopuštajući odvojeno osvježavanje ciklusa tradicionalnom toranj postavom, a istovremeno nudeći uštedu prostora i uklanjanje suvišnih kablova karakteristično za AIO račnala.

Osmišljen posebno za IT managere, TIO pruža vrhunsko poslovno AIO iskustvo s briljantnim 23-inčnim FHD zaslonom, prednjim USB 3.0 zvučnim priključcima, izbornim ODD i ergonomskim stalkom koji omogućava prilagodbu visine i nagiba.

Za razliku od većine AIO računala, TIO 23 se napaja putem odvojivog ThinkCentre Tiny računala koje se s lakoćom pripoji na stražnju stranu monitora jednostavnim postupkom za koji nije potrebna upotreba alata.

Ova hibridna konfiguracija pruža korisnicima ne samo jedinstveno računalno iskustvo korištenja računala bez suvišnih kablova, već i konfiguraciju 23-inčnog AIO računala s mnoštvom različitih čipova i procesora, ovisno o njihovim potrebama, odabirući između različitih  ThinkCentre Tiny PC proizvoda. Kada dođe vrijeme da se sustav nadogradi ili servisira, korisnici mogu jednostavno stari Tiny PC isključiti iz TIO, uključiti novi i nastaviti raditi za manje od dvije minute.

Korisnici iz sektora  poduzetništva, obrazovanja i javne uprave će posebno uživati u dodatnim značajkama jednostavnosti korištenja, kao što su jedinstveni Lenovo strujni adapter za napajanje  monitora i Tiny PC-a.

Zahvaljujući VESA kompatibilnosti, korisnici također mogu postaviti sustav na razne VESA stalke i držače. TIO nudi poboljšanu fizičku sigurnost za Tiny PC uz napredni mehanizam zaključavanja koji osigurava Tiny i TIO-ov dodatni ODD modul unutar sustava kad je Kensington kabelska brava spojena.

FLEX 2 Pro Najtanji Dual Mode prijenosnik sa stilom

Kao odgovor na potrebu korisnika za još tanjim i lakšim dual mode prijenosnim računalom, Lenovo je stvorio FLEX 2 Pro. Tanji od jednog inča i malo teži od 5 funti (2,25 kg) FLEX 2 Pro konvertibilni prijenosnik usavršava tanki i lagani dizajn svog prethodnika. Štoviše, to je najtanje 15-inčno prijenosno korisničko računalo Lenova.

Smještena u vrhunsko aluminijsko kućište, šarka od 300 stupnjeva omogućava korisnicima jednostavan prijelaz između dva načina rada: Laptop i Stand. Uz AccuType tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem i podlogom osjetljivom na dodir (touchpad), korištenje FLEX 2 Pro u Laptop načinu čini tipkanje ugodnim na ovom Windows 8.1 prijenosniku.

Kada je vrijeme za odmor, samo prebacite FLEX 2 Pro u Stand način rada i uživajte u intuitivnim aplikacijama na dodir ili obavite video poziv uz pomoć integrirane 720p HD web kamere i jasnog dvostrukog matričnog digitalnog mikrofona.

FLEX 2 Pro ima 15.6-inčni IPS FHD zaslon koji podržava mogućnost dodira u 10 točaka odjednom za interaktivnije iskustvo računalstva. U paru s NVIDIA GeForce GT840M 4GB grafikom i Dolby Home Theater stereo zvučnicima, FLEX 2 Pro pruža bogato iskustvo zabave. FLEX 2 Pro također krasi gotovo cjelodnevno trajanje baterije do 8 sati. To čini FLEX 2 Pro savršenim izborom za korisnike koji ne žele biti vezani strujnim kablom kada su na putu, poslovnom sastanku ili u lokalnom kafiću.

Ispod poklopca, FLEX 2 Pro sadrži snažni Intel Core i7 procesor četvrte generacije, 16GB DDR3L memorije,  mogućnost izbora do 1TB HHD-a, hibridnu SSHD pohranu s integriranom 16 GB NAND flash  karticom ili do 256GB SSD pohrane te SHAREit softver Lenova.

Cijene i dostupnost

Lenovo HORIZON 2s će biti dostupan početkom rujna s početnim cijenama modela od $849, Lenovo HORIZON 2e će biti dostupan početkom rujna s početnim cijenama modela od $749, ThinkPad Helix će biti dostupan početkom listopada s početnim cijenama modela od $999 (s Ultrabook tipkovnicom), Lenovo FLEX 2 Pro će biti dostupan početkom rujna s početnim cijenama modela od $699, te na posljetku početna cijena za ThinkCentre Tiny-in-One 23 će biti $279 i biti će dostupan od listopada.