Epson predstavio najmanji 3LCD laserski projektor na svijetu

Epson predstavio najmanji 3LCD laserski projektor na svijetu

Epson je nedavno predstavio najmanji laserski projektor na svijetu čiji je najveći brid dug samo 23 centimetra. Riječ je o modelu EF-100W/B koji dolazi u vrlo kompaktnom i laganom kućištu, a na tržištu bi se trebao pojaviti kroz nekoliko dana.

Epsonovi inženjeri su razvili projektor koji je kompaktan i može se postaviti i projicirati u bilo kojem smjeru. Postigli su to koristeći laserski izvor svjetlosti te su ugradili ventilaciju i ulaz sa struju sa strane. To omogućuje korisnicima veću fleksibilnost kod odabira lokacije za projektiranje, bilo da je zid, strop ili pod. Također ima mogućnost projektirati i do veličine 3.8 metara.

Lasersko svjetlo traje i do 20 tisuća sati, što ga čini dugoročnim rješenjem, budući da ga se može koristiti svaki dan po pet sati u Eco modeu kroz deset godina. U skladu s prenosivim dizajnom, model EF-100W/B nudi brzo i jednostavno početno postavljanje. Korisnici mogu pokrenuti početni vodič koji im pokazuje kako postaviti projektor i njegove ključne funkcije.

Pristup sadržaju putem mobitela, tableta, DVD čitača, igraće konzole ili laptopa je lagan, potrebno je samo izvor slike priključiti na HDMI ulaz. Streamanje sadržaja je također jednostavno, jer se na poleđini mogu spojiti uređaji Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku te Apple TV. Uključi i igraj dizajn također dolazi s više mogućnosti spajanja zvuka. Tako se zvuk može reproducirati kroz ugrađene zvučnike, putem Bluetootha ili priključka za slušalice.

„Ovaj projektor je drukčiji od ostatka našeg portfelja. Osim što odiše stilom, nudi odličnu funkcionalnost za kućnu upotrebu sa svojom kompaktnom veličinom, te dugotrajnim i vrhunskim izvorom laserske svjetlosti. Osim toga, vjerujemo kako ima potencijal prodrijeti na tržište malih tvrtki“, izjavila je voditeljica marketinga za regiju Balkana u Epsonu Ana Bajagić.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.