Epson predstavio najmanji 3LCD laserski projektor na svijetu

Epson predstavio najmanji 3LCD laserski projektor na svijetu

Epson je nedavno predstavio najmanji laserski projektor na svijetu čiji je najveći brid dug samo 23 centimetra. Riječ je o modelu EF-100W/B koji dolazi u vrlo kompaktnom i laganom kućištu, a na tržištu bi se trebao pojaviti kroz nekoliko dana.

Epsonovi inženjeri su razvili projektor koji je kompaktan i može se postaviti i projicirati u bilo kojem smjeru. Postigli su to koristeći laserski izvor svjetlosti te su ugradili ventilaciju i ulaz sa struju sa strane. To omogućuje korisnicima veću fleksibilnost kod odabira lokacije za projektiranje, bilo da je zid, strop ili pod. Također ima mogućnost projektirati i do veličine 3.8 metara.

Lasersko svjetlo traje i do 20 tisuća sati, što ga čini dugoročnim rješenjem, budući da ga se može koristiti svaki dan po pet sati u Eco modeu kroz deset godina. U skladu s prenosivim dizajnom, model EF-100W/B nudi brzo i jednostavno početno postavljanje. Korisnici mogu pokrenuti početni vodič koji im pokazuje kako postaviti projektor i njegove ključne funkcije.

Pristup sadržaju putem mobitela, tableta, DVD čitača, igraće konzole ili laptopa je lagan, potrebno je samo izvor slike priključiti na HDMI ulaz. Streamanje sadržaja je također jednostavno, jer se na poleđini mogu spojiti uređaji Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku te Apple TV. Uključi i igraj dizajn također dolazi s više mogućnosti spajanja zvuka. Tako se zvuk može reproducirati kroz ugrađene zvučnike, putem Bluetootha ili priključka za slušalice.

„Ovaj projektor je drukčiji od ostatka našeg portfelja. Osim što odiše stilom, nudi odličnu funkcionalnost za kućnu upotrebu sa svojom kompaktnom veličinom, te dugotrajnim i vrhunskim izvorom laserske svjetlosti. Osim toga, vjerujemo kako ima potencijal prodrijeti na tržište malih tvrtki“, izjavila je voditeljica marketinga za regiju Balkana u Epsonu Ana Bajagić.

Još iz kategorije

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.

Samsung Galaxy A80 dostupan u Hrvatskoj

Samsung Galaxy A80 dostupan u Hrvatskoj

15.07.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoj najnoviji pametni telefon iz A serije – Samsung Galaxy A80, čiji su glavni aduti prva rotirajuća trostruka kamera i novi Infinity beskonačni ekran. Preporučena maloprodajna cijena Galaxy A80 je 4.799 kuna, a od sljedećeg tjedna će biti dostupan na prodajnim mjestima u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji.