Dva nova prijenosna diska iz Adate

Dva nova prijenosna diska iz Adate

Foto: ADATA

Približavanjem blagdanskog razdoblja i kraja kalendarske godine, tvrtka Adata sve je aktivnija u predstavljanju novih proizvoda. Tako su ovog tjedna iz te kompanije najavili dva nova prijenosna uređaja za pohranu podataka.

Model HD680 nudi robusnu zaštitu podataka i dolazi s kapacitetom do najviše 2 TB. Uređaj je testiran i zadovoljava američki vojni standard MIL-STD-810G 516.6, što postiže zahvaljujući troslojnoj konstrukciji od silikonskog omotača koji apsorbira udarce, čvrstog međusloja i amortiziranog nosača za disk.

Takva robusna konstrukcija omogućuje mu da preživi padove s visine 1,22 metra. Štoviše, ima senzore udaraca koji korisnika putem LED indikatora obavještavaju da se dogodio udarac ili trešnja, a tu je i 256-bitna AES enkripcija koja lozinkom štiti podatke. HD680 dolazi u tri boje te ima praktičan utor oko kućišta koji služi za pohranu odvojivog USB kabela.

HV320 koncipiran je s različitom filozofijom. Krase ga vrlo tanko kućište i precizna završna obrada, a dolazi u kapacitetima do najviše 5 TB. Debljine svega 10,7 mm i u varijantama kapaciteta 1 TB i 2 TB, HV320 se lako sprema u svaku torbu i džep, a prednji dio kućišta krasi elegantna završna obrada. Korisnici mogu odabrati jednu od tri boje, crne, bijele i plave. HV320 također dolazi sa senzorima udaraca i 256-bitnom AES enkripcijom.

Još iz kategorije

Blokiranje Huaweija moglo bi u potpunosti promijeniti Android i pametne telefone

Blokiranje Huaweija moglo bi u potpunosti promijeniti Android i pametne telefone

24.05.2019. komentiraj

Googleova objava da će prekinuti suradnju s Huaweijem po pitanju Android mobilnog operativnog sustava odjeknula je poput eksplozije i mogla bi imati ozbiljnog utjecaja na tržište pametnih telefona, ukoliko uistinu dođe do tako radikalnog poteza. Jer, kineska kompanija nema mnogo izbora u tom slučaju i zapravo bi van granica Kine uvelike iščeznula. Posebno se to odnosi na Europu...

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

23.05.2019. komentiraj

U jeku rata između Huaweia i Googla, SAD-a i Kine stiže na tržište novi podbrand Huaweia Honor sa svojom novom serijom pametnih telefona oznake 20. Riječ je o modelima Honor 20 Lite, Honor 20 i naravno očekivano Honor 20 Pro.

INFOGRAFIKA: Udjeli na tržištu pametnih telefona se značajno mijenjaju

INFOGRAFIKA: Udjeli na tržištu pametnih telefona se značajno mijenjaju

23.05.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona, kao što su Huawei, Xiaomi i OPPO, doveli su u pitanje dominaciju Samsunga i Applea posljednjih godina, ali 2018. je ipak posebna po tome što je po prvi put netko uspio prestići na samom vrhu dvije dotad nedodirljive kompanije. Naravno, riječ je o Huaweiju i njegovu proboju na drugo mjesto najvećih proizvođača pametnih telefona.