Dva nova prijenosna diska iz Adate

Dva nova prijenosna diska iz Adate

Foto: ADATA

Približavanjem blagdanskog razdoblja i kraja kalendarske godine, tvrtka Adata sve je aktivnija u predstavljanju novih proizvoda. Tako su ovog tjedna iz te kompanije najavili dva nova prijenosna uređaja za pohranu podataka.

Model HD680 nudi robusnu zaštitu podataka i dolazi s kapacitetom do najviše 2 TB. Uređaj je testiran i zadovoljava američki vojni standard MIL-STD-810G 516.6, što postiže zahvaljujući troslojnoj konstrukciji od silikonskog omotača koji apsorbira udarce, čvrstog međusloja i amortiziranog nosača za disk.

Takva robusna konstrukcija omogućuje mu da preživi padove s visine 1,22 metra. Štoviše, ima senzore udaraca koji korisnika putem LED indikatora obavještavaju da se dogodio udarac ili trešnja, a tu je i 256-bitna AES enkripcija koja lozinkom štiti podatke. HD680 dolazi u tri boje te ima praktičan utor oko kućišta koji služi za pohranu odvojivog USB kabela.

HV320 koncipiran je s različitom filozofijom. Krase ga vrlo tanko kućište i precizna završna obrada, a dolazi u kapacitetima do najviše 5 TB. Debljine svega 10,7 mm i u varijantama kapaciteta 1 TB i 2 TB, HV320 se lako sprema u svaku torbu i džep, a prednji dio kućišta krasi elegantna završna obrada. Korisnici mogu odabrati jednu od tri boje, crne, bijele i plave. HV320 također dolazi sa senzorima udaraca i 256-bitnom AES enkripcijom.

Još iz kategorije

Novi monitori iz AOC-a stigli na tržište

Novi monitori iz AOC-a stigli na tržište

10.12.2018. komentiraj

Polovinom rujna AOC je najavio seriju monitora G1. Riječ je o cjenovno prihvatljivim uređajima od kojih se prvi pojavio na tržištu odmah nakon najave, a ostali modeli stigli su u trgovine početkom ovog mjeseca.

Zamijenite stari fotoaparat novim Panasonicom

Zamijenite stari fotoaparat novim Panasonicom

06.12.2018. komentiraj

Odabrani Panasonicovi partneri u Hrvatskoj pokrenuli su veliku sezonsku promociju u sklopu koje kupcima nude veliki popust na fotoaparate. Promocija je počela sredinom studenog i trajat će do 6. siječnja sljedeće godine.

Savjeti kako se nositi s ovisnosti o mobitelu

Savjeti kako se nositi s ovisnosti o mobitelu

04.12.2018. komentiraj

Ovisnost o pametnim telefonima nije nikakav novitet, pošast je to ovog novog digitalnog doba i treba se znati suočiti s njom. Prvenstveno jer je broj ovisnih sve veći i tako nešto podosta zabrinjava, zbog čega su mjere prevencije potrebnije nego ikad. Nudi ih dr. John Huber iz neprofitne organizacije MMH (Mainstream Mental Health).