Dva nova prijenosna diska iz Adate

Dva nova prijenosna diska iz Adate

Foto: ADATA

Približavanjem blagdanskog razdoblja i kraja kalendarske godine, tvrtka Adata sve je aktivnija u predstavljanju novih proizvoda. Tako su ovog tjedna iz te kompanije najavili dva nova prijenosna uređaja za pohranu podataka.

Model HD680 nudi robusnu zaštitu podataka i dolazi s kapacitetom do najviše 2 TB. Uređaj je testiran i zadovoljava američki vojni standard MIL-STD-810G 516.6, što postiže zahvaljujući troslojnoj konstrukciji od silikonskog omotača koji apsorbira udarce, čvrstog međusloja i amortiziranog nosača za disk.

Takva robusna konstrukcija omogućuje mu da preživi padove s visine 1,22 metra. Štoviše, ima senzore udaraca koji korisnika putem LED indikatora obavještavaju da se dogodio udarac ili trešnja, a tu je i 256-bitna AES enkripcija koja lozinkom štiti podatke. HD680 dolazi u tri boje te ima praktičan utor oko kućišta koji služi za pohranu odvojivog USB kabela.

HV320 koncipiran je s različitom filozofijom. Krase ga vrlo tanko kućište i precizna završna obrada, a dolazi u kapacitetima do najviše 5 TB. Debljine svega 10,7 mm i u varijantama kapaciteta 1 TB i 2 TB, HV320 se lako sprema u svaku torbu i džep, a prednji dio kućišta krasi elegantna završna obrada. Korisnici mogu odabrati jednu od tri boje, crne, bijele i plave. HV320 također dolazi sa senzorima udaraca i 256-bitnom AES enkripcijom.

Još iz kategorije

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

19.02.2019. komentiraj

Električni skuteri okupirali su ulice urbanih gradova i posebno su popularni u Kini, ali pronađen je način kako hakirati i njih, što znači da apsolutno nijedan uređaj koji se spaja na mrežu nije siguran od internetskih prijetnji. Ujedno, to je jako dobro upozorenje proizvođačima i korisnicima.

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

18.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe predstavila je EOS RP, malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala za napredne amatere koji žele zakoračiti u svijet sustava EOS R. Proizvođač ga promovira kao odlično rješenje za putovanja, fotografiranje pejzaža i portreta kao i snimanje videozapisa.

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.