Dva nova fotoaparata i tri objektiva iz Panasonica

Dva nova fotoaparata i tri objektiva iz Panasonica

Tvrtka Panasonic nedavno je predstavila novitete u foto segmentu poslovanja. Tako su najavili dva nova fotoaparata, Lumix S1R i S1, te tri objektiva, S PRO 50mm F1.4, S PRO 70-200mm F4 O.I.S. i S 24-105mm F4 MACRO O.I.S.

S1R je fotoaparat punog kadra bez zrcala s velikim CMOS senzorom razlučivosti 47,3 milijuna. Pogoni ga novi modul Venus s vrlo brzim i preciznim sustavom automatskog fokusiranja. Elektroničko tražilo, tvrdi proizvođač, ima najveću razlučivosti na svijetu, a riječ je o OLED zaslonu s 5,76 milijuna točaka.

Iako je razvijen prvenstveno za stvaranje fotografija, S1R može napredno snimati videozapise u razlučivosti 4K do 60/50p. Video velike brzine omogućuje slow motion od 2x pri 60 sličica u sekundi u 4K te slow motion do 6x u kvaliteti Full HD brzinama do 180 sličica u sekundi. Signal se može snimati interno na fotoaparatu na SD ili XQD kartice te na vanjske uređaje putem priključka HDMI tipa A.

U srcu modela LUMIX S1 je 24,2-megapikselni CMOS. Također je pogonjen novim modulom Venus i ima OLED zaslon razlučivosti 5,76 milijuna točaka. Način rada u visokoj razlučivosti stvara slike od 96 milijuna piksela. To se postiže kombiniranjem informacija snimljenih u osam ekspozicija dok sustav stabilizacije slike prilagođava postavke položaju senzora. Rezultat je RAW datoteka s 12,000x8,000 piksela.

Sva tri najavljena nova objektiva odlikuje robustan dizajn otporan na prašinu ili zalijevanje tekućinama. Time su prikladni za upotrebu u nepovoljnim vremenskim uvjetima i pouzdano će raditi do temperature od -10 Celzijevih stupnjeva.

Panasonic je ujedno i službeno pokrenuo LUMIX PRO, specijaliziranu mrežu za podršku i servis namijenjenu profesionalcima. Program osmišljen tako da osigura profesionalnim fotografima nastavak snimanja zahvaljujući nizu usluga servisa i popravaka te stalnoj globalnoj podršci. Vlasnici fotoaparata iz serija G i S iz Europe do 31. ožujka mogu registrirati svoju opremu i besplatno iskoristiti prednosti godišnjeg programa LUMIX PRO.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.