Dva nova fotoaparata i tri objektiva iz Panasonica

Dva nova fotoaparata i tri objektiva iz Panasonica

Tvrtka Panasonic nedavno je predstavila novitete u foto segmentu poslovanja. Tako su najavili dva nova fotoaparata, Lumix S1R i S1, te tri objektiva, S PRO 50mm F1.4, S PRO 70-200mm F4 O.I.S. i S 24-105mm F4 MACRO O.I.S.

S1R je fotoaparat punog kadra bez zrcala s velikim CMOS senzorom razlučivosti 47,3 milijuna. Pogoni ga novi modul Venus s vrlo brzim i preciznim sustavom automatskog fokusiranja. Elektroničko tražilo, tvrdi proizvođač, ima najveću razlučivosti na svijetu, a riječ je o OLED zaslonu s 5,76 milijuna točaka.

Iako je razvijen prvenstveno za stvaranje fotografija, S1R može napredno snimati videozapise u razlučivosti 4K do 60/50p. Video velike brzine omogućuje slow motion od 2x pri 60 sličica u sekundi u 4K te slow motion do 6x u kvaliteti Full HD brzinama do 180 sličica u sekundi. Signal se može snimati interno na fotoaparatu na SD ili XQD kartice te na vanjske uređaje putem priključka HDMI tipa A.

U srcu modela LUMIX S1 je 24,2-megapikselni CMOS. Također je pogonjen novim modulom Venus i ima OLED zaslon razlučivosti 5,76 milijuna točaka. Način rada u visokoj razlučivosti stvara slike od 96 milijuna piksela. To se postiže kombiniranjem informacija snimljenih u osam ekspozicija dok sustav stabilizacije slike prilagođava postavke položaju senzora. Rezultat je RAW datoteka s 12,000x8,000 piksela.

Sva tri najavljena nova objektiva odlikuje robustan dizajn otporan na prašinu ili zalijevanje tekućinama. Time su prikladni za upotrebu u nepovoljnim vremenskim uvjetima i pouzdano će raditi do temperature od -10 Celzijevih stupnjeva.

Panasonic je ujedno i službeno pokrenuo LUMIX PRO, specijaliziranu mrežu za podršku i servis namijenjenu profesionalcima. Program osmišljen tako da osigura profesionalnim fotografima nastavak snimanja zahvaljujući nizu usluga servisa i popravaka te stalnoj globalnoj podršci. Vlasnici fotoaparata iz serija G i S iz Europe do 31. ožujka mogu registrirati svoju opremu i besplatno iskoristiti prednosti godišnjeg programa LUMIX PRO.

Još iz kategorije

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

23.02.2019. komentiraj

Panasonic je sredinom veljače najavio veći broj uređaja iz audio video segmenta koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Riječ je o televizorima, slušalicama, kućnim audio sustavima te Blu-ray playerima.

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

23.02.2019. komentiraj

NOA već treću godinu sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija, Mobile World Congress koji se održava u Barceloni. Uz već najavljenu novu F seriju pametnih uređaja temeljenu na AI te ostale pametne telefone, predstavit će i NOA Vision televizore, NOA tablete, dodatnu opremu NOAline te nove modele iz RUGGED serije.

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.