Dolazi li kraj krađama mobilnih telefona

Dolazi li kraj krađama mobilnih telefona

Foto: Fotolia (ilustracija)

Čini se kako je vrijeme inovacija po pitanju zaštite lozinki i povjerljivih podataka na uređajima u laganoj stagnaciji, budući da su svi ti problemi „iznutra“. Većina se poput Samsunga okrenula se rješavanju problema iz okoline kao što je primjerice krađa samog uređaja.

Samsung i još nekolicina proizvođača su se nedavno sastali s odvjetnik Erich Schneidermanom u New Yorku kako bi razgovarali o budućnosti smartphone sigurnosti i kako bi se moglo spriječiti krađu uređaja.

Šuška se da se počinje raditi na nekoj vrsti prekidača koji će u potpunosti onemogućiti korištenje mobilnog uređaja, a izgleda da će Samsung izdati ovu novu značajku već ovog srpnja.
Popularno nazvana „Kill switch“ značajka ide korak dalje od LoJack sistema koji je omogućavao praćenje mobilnog uređaja i olakšavao policiji da pronađe ukradeni uređaj, ne samo dopuštajući vlasniku da daljinskim aparatom obriše podatke na svom uređaju već da ga potpuno onemogući za korištenje lopovu. Ne samo da bi ova značajka značila da bi korisnik mogao pritiskom daljinskog upravljača onemogućiti uređaj za korištenje već i da će je moći koristiti i neke državne institucije u Svrhu očuvanja podataka.

Samsung će razvojem ove značajke, tvrde analitičari, potpuno revolucionarizirati pojam smartphone sigurnosti, a to je naravno navelo i druge proizvođače da slijede taj primjer.
Za sada su sve informacije poprilično spekulativne te se još čeka Samsungovo službeno izjašnjavanje po pitanju Kill switcha, ali sigurno je da će doista bit jedna od najtraženijih značajki u posljednjih nekoliko godina među korisnicima.

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.