Dolazi li kraj krađama mobilnih telefona

Dolazi li kraj krađama mobilnih telefona

Foto: Fotolia (ilustracija)

Čini se kako je vrijeme inovacija po pitanju zaštite lozinki i povjerljivih podataka na uređajima u laganoj stagnaciji, budući da su svi ti problemi „iznutra“. Većina se poput Samsunga okrenula se rješavanju problema iz okoline kao što je primjerice krađa samog uređaja.

Samsung i još nekolicina proizvođača su se nedavno sastali s odvjetnik Erich Schneidermanom u New Yorku kako bi razgovarali o budućnosti smartphone sigurnosti i kako bi se moglo spriječiti krađu uređaja.

Šuška se da se počinje raditi na nekoj vrsti prekidača koji će u potpunosti onemogućiti korištenje mobilnog uređaja, a izgleda da će Samsung izdati ovu novu značajku već ovog srpnja.
Popularno nazvana „Kill switch“ značajka ide korak dalje od LoJack sistema koji je omogućavao praćenje mobilnog uređaja i olakšavao policiji da pronađe ukradeni uređaj, ne samo dopuštajući vlasniku da daljinskim aparatom obriše podatke na svom uređaju već da ga potpuno onemogući za korištenje lopovu. Ne samo da bi ova značajka značila da bi korisnik mogao pritiskom daljinskog upravljača onemogućiti uređaj za korištenje već i da će je moći koristiti i neke državne institucije u Svrhu očuvanja podataka.

Samsung će razvojem ove značajke, tvrde analitičari, potpuno revolucionarizirati pojam smartphone sigurnosti, a to je naravno navelo i druge proizvođače da slijede taj primjer.
Za sada su sve informacije poprilično spekulativne te se još čeka Samsungovo službeno izjašnjavanje po pitanju Kill switcha, ali sigurno je da će doista bit jedna od najtraženijih značajki u posljednjih nekoliko godina među korisnicima.

Još iz kategorije

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

12.08.2020. komentiraj

Huawei AppGallery razvija se iznimno brzim tempom, s pregršt globalnih, ali i velikim brojem lokalnih aplikacija koje je moguće preuzeti. Huaweijeva trgovina aplikacija, koja je jedna je od tri najpopularnije na svijetu, upravo je obogaćena igrama Orbia, Square Bird i Yovo.

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

11.08.2020. komentiraj

Apple će ove jeseni predstaviti novu iPhone seriju i jedan od najvećih dobitnika bit će LG. Jer, ta četiri najavljena modela koristit će OLED panele i južnokorejski će proizvođač morati popuniti prazninu koju Samsung ne može.

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

08.08.2020. komentiraj

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.