Dolazi li kraj krađama mobilnih telefona

Dolazi li kraj krađama mobilnih telefona

Foto: Fotolia (ilustracija)

Čini se kako je vrijeme inovacija po pitanju zaštite lozinki i povjerljivih podataka na uređajima u laganoj stagnaciji, budući da su svi ti problemi „iznutra“. Većina se poput Samsunga okrenula se rješavanju problema iz okoline kao što je primjerice krađa samog uređaja.

Samsung i još nekolicina proizvođača su se nedavno sastali s odvjetnik Erich Schneidermanom u New Yorku kako bi razgovarali o budućnosti smartphone sigurnosti i kako bi se moglo spriječiti krađu uređaja.

Šuška se da se počinje raditi na nekoj vrsti prekidača koji će u potpunosti onemogućiti korištenje mobilnog uređaja, a izgleda da će Samsung izdati ovu novu značajku već ovog srpnja.
Popularno nazvana „Kill switch“ značajka ide korak dalje od LoJack sistema koji je omogućavao praćenje mobilnog uređaja i olakšavao policiji da pronađe ukradeni uređaj, ne samo dopuštajući vlasniku da daljinskim aparatom obriše podatke na svom uređaju već da ga potpuno onemogući za korištenje lopovu. Ne samo da bi ova značajka značila da bi korisnik mogao pritiskom daljinskog upravljača onemogućiti uređaj za korištenje već i da će je moći koristiti i neke državne institucije u Svrhu očuvanja podataka.

Samsung će razvojem ove značajke, tvrde analitičari, potpuno revolucionarizirati pojam smartphone sigurnosti, a to je naravno navelo i druge proizvođače da slijede taj primjer.
Za sada su sve informacije poprilično spekulativne te se još čeka Samsungovo službeno izjašnjavanje po pitanju Kill switcha, ali sigurno je da će doista bit jedna od najtraženijih značajki u posljednjih nekoliko godina među korisnicima.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.